Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

HÜSEYİN BAŞ "ATATÜRK GİBİ ADAMDI BENİM BABAM"

  • İstanbul Gündemi
  • 13.04.2021 - 21:06
‘Tevhidin Merkezi Haydar Baş’ isimli anma programında konuşan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: ‘Prof. Dr. Haydar Baş kıyamet sabahına kadar savunulacak bir kale bıraktı bize. Bu kale Türk milletinin bağımsızlığının kalesidir. Atatürk ilkelerinin Cumhuriyet bilincinin yılmaz savunucularının kalesidir’ ifadelerini kullandı.
 

 

 
BTP İstanbul İl Başkanlığı’nca Cevahir Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Tevhidin Merkezi Haydar Baş’ isimli program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
 
Açılış konuşmasını BTP İstanbul İl Başkanı Fuat Şengül’ün yaptığı programda, Prof. Dr. Haydar Baş için yazılmış şiirler de okundu. Ardından Haydar Baş’ın hayatının anlatıldığı “Benim” belgeseller serisinin ilkinin gösterimi yapıldı. Belgeselin yayını sırasında salonda duygulu anlar yaşandı.
 
Göksenin AKTAŞ - İstanbul Gündemi
 
 
 
 
DUYGU YÜKLÜ KONUŞMA
 
Programın kapanış konuşmasını ise BTP Genel Başkanı Av. Hüseyin Baş yaptı. Özlem, hüzün ve duygu dolu bir konuşma yapan BTP liderinin konuşması sırasında salondan hıçkırıklar yükseldi.
 
 
Sözlerine, “Biz olmasaydık da o bu mücadeleyi verirdi ama o olmasaydı biz asla böyle bir mücadele veremezdik. Yalnızlığın senfonisiydi onunki sessizliğin gürültüsü kimsesizliğin kalabalığıydı' diyerek konuşmasına başlayan BTP lideri Av. Hüseyin Baş şu ifadelere değindi;
 
 
'ÇOK BAŞKA BİR FİKİR ADAMIYDI'
 
 
Babasının çile çektiğini, ihanete uğradığını, çok başka bir fikir adamı olduğunu dile getiren Baş, ‘Kim mutlu ederdi ki bizi onun kadar, hangi derdimiz onunla derman bulmazdı. Adaletin, asaletin, merhametin temsilcisiydi benim babam, hiçbir şeyden gururlanmadım onun evladı olmaktan fazla. Hiç de istemedim onun evladı olmaktan fazlasını. Çok başka bir fikir adamıydı. Açlığa sefalete dur demişti. Öyle formüller koydu ki şimdi dünya bir araya geliyor onun söylediklerini uygulamaya başlıyor. Sen hiç yamalı pantolon giydin mi oğlum derdi aç gezdin mi sen derdi. Eve benim babam aç gezdi. Çile çekti, ihanete uğradı ama sadakati hakkaydı. Bir an bile sadakatinden taviz vermedi‘ dedi.
 
 
'DÜŞMANININ BİLE HAYDAR HOCASIYDI BENİM BABAM'
 
 
Merhum Prof. Dr. Haydar Baş‘ın hayat boyu kimseye boyun eğmeden yaşadığını söyleyen Hüseyin Baş, ‘Atatürk gibi adamdı benim babam. Kimse görmezdi tehlikeyi ama O’nun gözünden kaçmazdı. Bir FETÖ belası sardı milletimizin başını. Öyle bir savaştı ki onlarla. Haydar hocanın adını duyunca kaçacak delik ararlardı. Düşmanının bile Haydar hocasıydı benim babam. Çok üstüne gelmek istediler hayat boyu ama O hiç boyun eğmedi, kim geldiyse boyunun ölçüsünü aldı. Son zamanlarında yurtdışına çıkma dediler babam yasak sana dediler, tüm dünyayı evine kapattı da gitti ve en sonunda beratını aldı da öyle gitti‘ diye konuştu.
 
 
'BU KALE AHDE VEFANIN KALESİDİR'
 
 
Birçok konuda işin uzmanlarına dahi öğretmenlik yaptığını belirten Av. Hüseyin Baş, ‘Tarihçilere tarihi, filozoflara felsefeyi, sosyologlara toplumu, iktisatçılara ekonomiyi, ilahiyatçılara dini sanatçılara sanatı öğretti benim babam. Dünya meseleleri basitti O’nun için. Ama çok kızardı hiçbir şey bilmeyip biliyormuş gibi yapanlara. Dedim ya kaçmazdı O’nun gözünden hiçbir şey.  Kıyamet sabahına kadar savunulacak bir kale bıraktı bize. Bu kale Türk milletinin bağımsızlığının kalesidir. Atatürk ilkelerinin Cumhuriyet bilincinin yılmaz savunucularının kalesidir. Bu kale ahde vefanın kalesidir, bu kale bir eline ayı bir eline güneşi verseler davasından vazgeçmeyeceklerin kalesidir‘ ifadelerine değindi ve ardından babasına yazmış olduğu ‘Bir varmış bir yokmuş‘ diye başlayan babasına yazmış olduğu mektubu okuyarak, gözyaşlarıyla konuşmasını tamamladı.
 
Genel Başkan Av. Hüseyin Baş‘ın konuşmasının ardından İl Başkanı Fuat Şengül, Hüseyin Baş‘a günün anlam ve önemine dair plaket takdim etti ve hatıra fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.