Dolar 32,5784
%0.28
Euro 34,9957
%0.07
Altın 2.456,770
%0.84
Bist-100 9.761,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

HURDALIĞIN KAPISINA ZABITA ARAÇLARI ÇEKİLDİ, ESNAF ON GÜNDÜR İŞ YAPAMIYOR

  • İstanbul Gündemi
  • 02.12.2020 - 14:45

Ataşehir’de belediyenin son icraatı pes dedirtti. Küçükbakkalköy’de hurdacılık yapan Azam Demirbağ’ın dükkanının önüne, resmi plakalı iki araç park edilerek hurdalığa giriş çıkış engellendi. İçeri kamyon giremediği için faaliyetleri zorunlu olarak duran iş yerinde işçiler çaresizce bekliyor. Bu eylemin kasten ve art niyetle yapıldığını belirten iş yeri sahibi Azam Demirbağ, “Biz burada 30 yıldır yaşayan ve çalışan vatandaşlarız. Burada 23 kişi ekmek yiyor. Hepimiz mağdur durumdayız” diyerek yetkililere isyan etti.

“23 KİŞİ BURADAN EKMEK YİYOR”

Azam Demirbağ, hurdacılık yaptığı 850 metrekarelik arazide daha önce bulunan gecekondu yapının elektrik ve suyunun kesildiğini, mahkeme kararı ile yıkıldığını ve tahliye belgesi olmasına rağmen belediyenin herhangi bir eylemde bulunmadığını belirtti. Arsaya ait Yapı Kayıt Belgesi’ne de sahip olduğunu belirten Demirbağ, “Burada uydurma bir yıkım yaptılar. Yedi kez İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı aldırdım. Şu anda ellerinde hiçbir resmi evrak olmadığından dolayı bir şey yapamıyorlar. Zabıta Müdürlüğü buraya araçlarını çekip öylece bıraktı. Çözüm üretemiyorlar. Bu konu hakkında karakola, savcılığa, kaymakamlığa şikayette bulundum. Ama derdimi anlatacak bir kimse bulamadım. Şu salgın zamanında, buranın önünü kapatıp 23 nüfusu mağdur ettiler. Burada bulunan kıymetli metallerimi de çaldılar. Ben mağdurum. Bir vatandaş olarak yardım istiyorum” diye konuştu.

YAŞANANLARIN ARDINDA RANT MI VAR?

Resmi plakalı araçların böyle bir uygulama için kullanılması da vatandaşların tepkisine yol açtı. Vatandaşlar, “Bizlerin vergisi ile alınan ve resmi hizmetlerde kullanılması gereken devlete ait araçların, böyle bir şekilde kullanılmasını hayretle ve üzüntüyle izliyoruz” dediler. Belediyenin, elindeki ekipman ve iş gücüyle ortalama bir saat içerisinde araziyi boşaltabilme kapasitesine sahip olmasına rağmen tahliye işlemlerini gerçekleştirmemesi kafalarda soru işareti bıraktı.

Söz konusu arsanın geçmiş dönemde imarda sağlık tesisi için daha sonra da yeşil alan olarak tescil edildiği ve zabıta yetkililerinin “Bu arazi belediyeye ait” dediği iddia edildi. Öte yandan hak sahibi olan Azam Demirbağ’a arsasına karşılık bir daire teklif edildiği belirtildi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından ‘Acaba burası bir rant bölgesi mi?’ sorusu akıllara takıldı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.