Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

HALK EKMEK BÜFESİNİN AÇILIŞINDA OLAY ÇIKTI

  • İstanbul Gündemi
  • 27.04.2021 - 09:02

İBB zabıta ekipleri tarafından Santral Meydanı diye adlandırılan, Ümraniye metro durağı önünde bulunan alana konulmak istenen Halk Ekmek büfesi, Ümraniye Belediyesi zabıta ekipleri tarafından izne ve usüle uygun olmadan yapılan bir işlem olduğunun iddia edilmesi sebebiyle engellenmek istendi.

İBB ve Ümraniye Belediyesi zabıta ekiplerini karşı karşıya getiren olaylar sonrası, Ümraniye Belediyesi zabıta memuru Mustafa Sungur Polat yaralanarak hastanede tedavi altına alındı. Hastanede yapılan müdahalenin ardından Mustafa Sungur Polaf‘ın eline 12 dikiş atıldı.

YAVUZ SELİM TUNCER: 'İBB BİZDEN HERHANGİ BİR ONAY ALMADI!'

Yaşanan olaylardan sonra yaralanarak hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınan zabıta memuru Mustafa Sungur Polat‘ı hastaneye ziyarete giden Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti İBB Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer, hastane önünde basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Yaşanan olayın İBB tarafından hukuksuz yapılan bir işlem olduğunu belirten Yavuz Selim Tuncer, ‘Elimde şuanda meclis kararı var. Bu meclis kararında, İstanbul‘un herhangi bir ilçesine ve herhangi bir yerine konacak olan Halk Ekmek büfesi, ilçe belediyesinin imar şehirciliğe ve estetiğe uygun bir şekilde onaylayacağı yere konur, nokta! Bu bağlamda İBB bizden herhangi bir şekilde hiçbir onay almadı‘ diye konuştu.

'NİYE KARDEŞİ KARDEŞİN KARŞISINA DİKİP KAN AKITIYORSUNUZ?'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun, İBB ile Ümraniye Belediyesi‘nin zabıta ekiplerini karşı karşıya getirdiğini söyleyen Tuncer, ‘Zabıta memuru arkadaşımız Mustafa Sungur Polat‘ın elinde şu anda 12 tane dikiş bulunmaktadır. Bugün tedavisini yaptırdık. Hiçbir izin olmadan, mecliste alınan kararı tanımadan, hukuku tanımadan yapılan bir fiili müdahale sonucu Mustafa Sungur Polat kardeşimizin eli parçalanmıştır. Buradan İBB‘nin zabıta memurlarına da sesleniyorum. Hukuksuz işlere alet olmayın. İBB‘nin zabıtaları da bizim zabıtamız, Ümraniye Belediyesi‘nin zabıtaları da bizim zabıtamız. Niye kardeşi kardeşin karşısına dikip de kan akıtıyorsunuz!‘ diyerek konuşmasını tamamladı.

İSMET YILDIRIM: 'KENT BÖYLE YÖNETİLMEZ!'

Yaşanan olayları ardından Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım duruma sessiz kalmayarak, açıklamada bulundu. Yıldırım, “Şimdi hazıra konmuş, ekmek üzerinden algı yapmaya çalışıyor. Kent yönetmek maharet ister. 'Ben yaptım oldu' anlayışı yaşadığımız şehri düzensizliğe mahkum eder. Bu oldu bittiler halkımızın yararına değildir. Hukuku yok sayarak, halkı kutuplaştırmaya çalışmak ve tahrik ederek kışkırtmak sizlere hiç birşey kazandırmaz” dedi. Başkan Yıldırım, açıklamasında şunları söyledi:

“Dalan zamanında kurulan Halk Ekmek, Cumhurbaşkanımız’ın Belediye Başkanlığı döneminde büyük bir atak yaptı. Yeni fabrikalar kuruldu. Bütün ilçelerde, beldelerde ve köylerde Halk Ekmek olarak dağıtıldı. Ümraniyemiz’de de 38 tane büfemiz var. Halk Ekmek, mahallede kurulur. Gelip de şov yaparak şehrin meydanında kurulmaz. Kuracaksan, 39 tane ilçe belediye başkanından izin alarak karar verilecek bir durumdur bu. Getiriyor, bir tane moboyu oraya koyuyor. 10 ay evvel söyledim. ‘Bizde de ihtiyaç var’ dedim. Sadece bir yazı göndermişler. Oraya koymak istiyorlar. Biz de hayır diye cevap vermişiz, gelin birlikte istişare edelim. Ondan sonra bir gece gelip orada algı yapıyorlar. Meclis kararı diyor ki ihtiyaç varsa ilçe belediyesi ile birlikte karar verilir, onlardan tabiri caizse izin alınır. Halk Ekmek bizim ekmeğimiz. Sen geldin hazıra kondun. Şimdi ekmek üzerinden algı yapmaya çalışıyorsun, öyle bir şey olmaz. Orada bir tane zabıta memurumuzun eli yaralandı, sinirleri koptu, parmağı neredeyse kötürüm kalıyordu. Ameliyat edildi, bir ameliyat daha olacak. Şimdi, değer mi buna? Sayın Ekrem Bey, şehir böyle yönetilmez. Bu halk tanıyor bizi. İhtiyaç sahibi olan insanlarımıza neler  yaptığımızı herkes biliyor. Biz kavga için gelmedik, biz hizmet için geldik.”

ÖZGEN NAMA: 'BİZİM BUNU İLÇE BELEDİYESİNE SORMAMIZA DA GEREK YOK!'

İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, yaşanan olaylara dair Santral Meydanı‘nda basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Ümraniye Belediyesi‘ne 31 Mart‘ta 7 gün süreli cevap vermek kaidesiyle yazı gönderdiklerini fakat cevap alamadıklarını, ardından ikinci kez yine aynı surette yazı gönderdiklerini fakat hiçbir şekilde cevap alamadıklarını belirten Özgen Nama, ‘Ümraniye Belediyesi‘ne göre, biz bu Halk Ekmek büfesini nereye koymak istersek isteyelim uygun değil. Çünkü niyet kötü. Ayrıca koymak istediğimiz yer ilçeye ait olan bir yer değil. Tamamen tüm tasarım hakkı büyükşehirde olan bir alandadır. Bizim bunu aslında ilçe belediyesine de sormamıza hiç gerek yok hukuki açıdan. Biz getiririz, tıpkı buraya bank, metro durağı koyduğumuz gibi, çevredeki yeşillendirme yo, yerdeki taşları yaptığımız gibi bu iş ve işlemleri yapan büyükşehirdir. Çünkü burası büyükşehire ait bir alan. Büyükşehire ait olan bir alanda onların bu hukuk tanımamazlık, zorbalıkla yapmak istediklerini gerçekten anlamıyoruz.

'İYİ ŞEYLER SÖYLEYECEĞİZ, KÖTÜ ŞEYLER GERİDE KALDI'

Yaklaşık 9 saatten bu yana olay yerinde olduklarını belirten Nama, ‘Artık daha fazla detaylara girmeyeceğim, biz iyi şeyler söyleyeceğiz, kötü şeyler geride kalacak. Anahtarımızı iki çocuk annesi olan Filiz Hanım‘a, İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu‘nun selamları ile birlikte teslim edeceğiz. Keşke işin finali bu şekilde olmasaydı, kendilerinden de özür diliyoruz. Tekrar hayırlı uğurlu olsun‘ diyerek konuşmasını sona erdirdi.

CHP ÜMRANİYE İLÇE BAŞKANLIĞI: 'EKMEĞİN SİYASETİ OLMAZ!'

Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı da olayların üzerine resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak şu ifadelere değinildi;

‘Ekmeğin siyaseti olmaz. Bugüne kadar İstanbul genelindeki 533 Halk Ekmek büfesinin 100‘e yakını CHP‘li belediyelere yerleştirilmişti ve hiçbir sorun yaşanmamıştı. Şimdi İBB Meclisi‘nden oy birliğiyle geçen büfeler Ümraniye ve Üsküdar‘da engellenmeye çalışılıyor. Dertlerinin halk olmadığı, Ramazan ayındaki tavırlarıyla da ortaya çıkmış oldu. Bırakın halka ucuz ekmek ulaşsın.‘

'UZLAŞMA SAĞLANMIŞTIR'

‘İstanbul Büyükşehir Belediyemiz‘in vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve ekonomik ekmek sağlamak için Ümraniye Santral‘deki noktaya yerleştireceği büfeyi, Ümraniye Belediyesi‘nin hukuksuz biçimde engelleme gayreti, vatandaşlarımızın mücadelesi, İBB yönetimimizin, İlçe Başkanlığımız‘ın ve Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama ve kıymetli örgütümüzün desteği ile engellenmiş, uzlaşma sağlanmıştır.‘

Halk Ekmek büfesinin Ümraniye Santral Medyanı‘na yerleştirilmesinin ardından gecenin finalinde; İBB Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, Halk Ekmek büfesi işletmecisi Filiz Hanım‘a anahtarı teslim etti ve ardından CHP Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve İBB Zabıta memurlarıyla beraber hatıra fotoğrafı çektirerek programı sona erdirdi.

GÖKSENİN AKTAŞ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.