Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Halk Ekmek büfesi kaldırıldı, Taksi Durağı’nın kaderi kurumsal anlaşmaya kaldı

  • İstanbul Gündemi
  • 30.09.2021 - 16:13

İBB’nin aldığı karara hem esnaf hem de vatandaşlar tepki gösterirken, yaklaşık 15 yıldır Bakırköy Belediyesi’ne işgaliye parası ödeyen taksi durağı, alanın da İBB’ye ait olduğunu öğrendi.

Florya Atatürk Ormanı’nın Basınköy girişinin bulunduğu alanda yaklaşık 20 yıldır hizmet verdiklerini, 15 yıl önce UKOME’den alınan kararla taksi durağı olarak işlendiğini ve o zamandan beri de Bakırköy Belediyesi’ne işgaliye parası ödediklerini belirterek konuyla ilgili bilgi veren Basınköy Taksi Durağı Sorumlu Katibi Mustafa Özdemir,  taksilerle ilgili yaşanan sıkıntıların olduğu bu süreçte, çalışmalara engel olduğu gerekçesi ile duraklarıyla ilgili alınan kaldırma kararına hem çalışanlar hem de vatandaş olarak tepkili olduklarını söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda, İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Florya Ormanı girişi ile ilgili yaptığı çalışmalara engel olduğu gerekçesi ile İBB’ye yazı yazdığını, buna istinaden de kendilerine boşaltma tebligatı geldiğini söyleyen Mustafa Özdemir, ilgili kurumlara Resmi izin ve işgaliye ile alanda hizmet verdiklerini gösteren belgelerle yazışmalar yaptıklarını anlattı.

İBB’YE AİT ALANDAN, BAKIRKÖY BELEDİYESİ 15 YILDIR İŞGALİYE PARASI ALIYOR

15 yıldır Bakırköy Belediyesi’ne işgaliye ödediklerini ve alanın İBB’ye ait olduğunu bu şekilde öğrendiklerini belirten Özdemir, kurumlar arası iletişimsizlik nedeni ile kaldırılmak istenen duraklarına gelen zabıta ekiplerini görünce şok olduklarını belirterek, UKOME kararı ile kurulduklarını belirten belge ve işgaliye makbuzlarını göstererek yıkımdan son anda kurtardıklarını söyledi.

Duraklarının da İBB’nin yaptığı çalışmalara engel olmadığını anlatan Basınköy Taksi Durağı Sorumlu Katibi Mustafa Özdemir, “Biz kurumlar arası yapılması gereken görüşmeler sonucu alınacak kararı beklerken, yıkım için gelen ekipleri görünce şok olduk. Yıkımı şimdilik durdurduk ama kaldırılma kararı hala duruyor. Bu durumda yıllardır ödediğimiz işgaliye ne olacak o da belli değil.” dedi.

ÖZDEMİR: ‘‘DURAKTA 60 ÇALIŞAN VAR’’

Bakırköy Belediyesi‘ne verdikleri işgaliye parasının neye karşılık alındığını da bilmediklerini belirten Mustafa Özdemir, ”Bu durumda Bakırköy Belediyesinin 15 yıldan beri aldığı işgaliye parasını haksız yere aldığı görünüyor. İşgaliye parası alan Bakırköy Belediyesi’nin alanın İBB’ye ait olduğunu gerek durak yetkililerine gerekse İBB’ye bildirmesi gerekiyordu” diyerek, bir an önce 60 yakın çalışanın olduğu duraklarıyla ilgili kurumlar arası yapılan yanlışlığın düzeltilmesini istediklerini söyledi

VATANDAŞ HALK EKMEK BÜFESİ’NİN YERİNE KONULMASINI İSTİYOR

Halk Ekmek Büfesi’nin kaldırılması ile ilgili halkın da yoğun şikâyet ettiğini söyleyen Basınköy Mahalle Muhtarı Erol İnan, yaş ortalaması yüksek mahalle halkının bir an önce büfelerinin yerine gelmesini istediklerini belirtti.

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.