Dolar 32,4801
%-0.18
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.438,120
%0.62
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Halil İbrahim Kurşun: '‘2 yıldır mağdur edilen vatandaşlarımızın sorunlarını çözdük’'

  • İstanbul Gündemi
  • 19.08.2021 - 12:42

Halil İbrahim Kurşun, İstanbul Gündemi Gazetesi’ne verdiği röportajda çöken binanın sahipleri olan mağdur vatandaşların Sarıyer Belediyesi tarafından sahip çıkılmadığından bahsederek konuşmasına şu sözlerle başladı: “Bahçeköy’de 9 katlı bir bina çöktü. Bu hadisenin tabi ki sorumluları var, biz burada mağdur olan vatandaşlarımızın gözyaşlarını ve hüzünlerini dindirmek adına, kalplerindeki kederi gidermek adına Bahçeköylü mağdurlar adına ve tüm Sarıyerliler adına Sayın Cumhurbaşkanımıza minnet ve duygularımı buradan ifade etmek istiyorum. Talimat verdi ve Çevre ve Şehircilik Bakanımızla görüşme neticesinde Sayın Bakanımızla bakanlık çalışanlarıyla birlikte bir çalışma gerçekleştirdiler. ‘Bahçeköy’deki mağdurlar ne istiyor?’ diye bize sordular, Bahçeköy’deki mağdurlarımız; TOKİ’den kendilerine ucuz bir konut vermelerini bizlere ifade ettiler. Bizde bu talebi Sayın Bakanımıza bu şekliyle ifade ettik. İstanbul’un merkezinde Başakşehir’de lüks konutlardan TOKİ’nin yapmış olduğu müstesna konutlardan 3+1-118 metrekare, yüzde 10 peşinatle 15 yıl geri ödemeli şekilde orada mağdur olan her vatandaşımıza dairelerin verilmesi için Cumhurbaşkanımız talimat verdi”  

‘SARIYER BELEDİYESİ, MAĞDUR VATANDAŞLARA RANDEVU DAHİ VERMİYOR!’

Çöken binanın sahipleriyle beraber bir haftasonu örnek daireleri görmeye gittiklerini söyleyen Kurşun: “Biz hafta sonu Bahçeköy’deki mağdur olan vatandaşlarımızla birlikte Başakşehir’de örnek daireyi görmeye gittik. Oradayken vatandaşlarımızın gözlerindeki sevinci görmeliydiniz. Cumhurbaşkanımıza yaptıkları dualara eşlik etmeliydiniz, bizleri çok duygulandırdı. Çünkü orada asgari ücretle çalışan kardeşlerimiz de vardı. Daha 1-2 yaşlarında çocukları olan aileler vardı, hayatlarının baharında olan insanlar da vardı. Onların sevinç gözyaşlarına şahitlik ettik. Bütün bunlar bizim açımızdan da çok sevindirici bir hadise Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman mazlumların ve mağdurların yanında olmuştur. Sadece Türkiye’de değil bütün dünya mazlumlarının adeta sesi olan bir liderimiz var. Allah bu millete böyle bir lider bahşetmiş, bizde yol arkadaşları olarak bu mağduriyetin giderilmesinden dolayı son derece mutluyuz. İşte Hz Hüseyin efendimizin yolundan gitmek budur. Kerbela’da şehit düşen Hz Hüseyin efendimiz ve 72 şuhedanın yolundan gitmek bu olsa gerek. Burada Sarıyer Belediyesi mağlesef mağdur olan vatandaşlarımıza 2 senedir randevu dahi vermiyor. Bunu ben söylemiyorum, orada ki mağdur vatandaşlarımız söylüyor. Defaatle Sarıyer Belediye Başkanı’ndan randevu talep etmelerine dahi cevap alamayan vatandaşlarımız söylüyor. Bir belediye başkanı düşünün; mağdur olmuş vatandaşlar, ocakları tütmez olmuş bu mağdur vatandaşlarla siz görüşmüyorsunuz! Tabi bu görüşme taleplerinin içeriğinde kira yardımının yapılmasına dair, AK Parti meclis üyesi arkadaşlarımıza önerge verdirttik, kira yardımının yapılması hususunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz yine aynı şekilde bu mağduriyetlerin giderilmesi adına devreye girdi” diye konuştu.

‘SARIYER BELEDİYESİ KENDİ MAĞDURLARI VARKEN MANAVGAT’A GİDİP ORADA ŞOV YAPIYOR!’

Konuşmasının devamında Sarıyer Belediyesine yüklenen AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, buna benzer bir hadisenin de Kağıthane Belediyesinde yaşandığını ancak buradan farklı olarak Kağıthane Belediyesi’nin kimseyi mağdur etmediğinden bahsederek konuşmasına şu ifadelere değinerek son verdi: “Şimdi siz Sarıyer’de bu mağduriyetlerle ilgilenmeyeceksiniz ve Türkiye kamuoyuna mal olmuş bir hadise olan ki Allah’tan dönemin ilçe Kaymakamı karar alıyor ve kesinlikle burada tahliye yapılması gerektiğine dair talimat veriyor ve bina derhal tahliye ediliyor. Sarıyer Belediyesi 2 senedir bekliyor. Aynı hadise Kağıthane’de de yaşandı. Kağıthane Belediyesi binayı yıktı, tekrar yaptı ve vatandaşları mağdur etmedi, evlerini teslim etti. Şimdi 2 yıldır kirada oturan ve ailelerinin yanına göçmek zorunda kalan vatandaşlarımızın hiç derdiyle dertlenmeyen Sarıyer Belediyesi, Manavgat’ta yangını devlet söndürmüşken akabinde gidiyor oraya şov yapıyor! Yangını zaten devletin yetkilileri Allah’a hamd olsun söndürmüştür. Türkiye’de Tayyip Erdoğan nice yangınları söndürmüştür. 19 yıllık iktidarımızda her seçimde daha fazla oy alarak milletinin gönlünde taht kuran ve Cumhur İttifakıyla her seçimde zaferle çıkmış, milletin derdiyle dertlenmesi neticesinde ve milletin derdini kendine dert edinmesiyle milletine sevdalı olan bir liderin önderliğinde bu hizmetleri milletimize sunmuş. Bir taraftan da Sarıyer Belediyesi CHP’li arkadaşlarımız sel felaketi bölgesine gidiyorlar, biz şuna karşı değiliz tabi ki gidecekler! Ancak buradan kendine siyasi malzeme çıkartmayacak! Çünkü bu bir sel felaketi, bu bir yangın felaketi, buradan siyasi malzeme çıkarma peşinden koşmayacaksın, senin asli vazifen ve sorumluluğun; Sarıyer’de mağdur olan vatandaşların derdiyle dertlenmektir”

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.