Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

HAFIZANI SİL VE ROTANI ÇEVİR KARŞINDA ZIHUATAJENO..

  • İstanbul Gündemi
  • 30.05.2021 - 20:02

Unutulmaz ‘Shawshank Redemption’ filminde Andy’nin hapishane hayatından sonra gitmek ve hayatının sonuna kadar yaşamak istediği yer. Andy bu hayalini gerçekleştirdi, ben ise henüz gidemedim ama bu hafta sizin için araştırdım ve beraber hayal kurup, gitmiş kadar olalım istedim. Hadi hazırsanız başlayalım.

Zihuatajeno, Pasifik’te bir yerlerdedir, derdi Andy. Meksika’nın Guerroro eyaletinin dördüncü büyük kentidir. 2018 yılındaki Meksika ziyaretimizde ne yazık ki zaman kısıtlı olduğu için gidip görememiştik.

Eskiden İngilizler bu bölgeye Cheguetan ya da Seguataneo gibi isimler takmışlar. Pasifik kıyısında cennet gibi bir konuma sahiptir. Çokları bölgeyi Meksika’ya bağlı bir ada olarak bilse de burası bir sahil kıyı şehridir. Çoklarının kıyısından bakıldığında gözünüzün önündeki uzanan okyanusun en mavi buradan gözüktüğünü söylediklerine şahit oldum. Tanıdığım Carlos’un annesi buraya yakın bir köyde doğmuş ve bir kaç kez gittiğinde okyanusun bu kadar mavi olduğuna inanamadığını samimiyetle söylüyor. Özellikle Zuhuatajeno koyu ve el Palmar plajı mutlaka görülmesi gereken yerler arasında başı çekiyor ve insanı büyüleyen güzelliklere sahipler. Bu güzel plajlar şehrin Centro bölgesinde kalıyor ve görülmesi gereken popüler yerlerin başında geliyor. Playa la Madera bölgesinde plajların yanı sıra birçok lezzet durağı da bulmak mümkün.

Bölge özellikle seyahat ve macera tutkunlarının mutlaka gezi rotalarında bulunuyor. Balık avlamak, yüzmek, güzel plajların ve güneşin tadını çıkarmak için ideal bir yer.

Ben bir gün mutlaka gideceğim. Umuyorum sizde günün birinde bir gün tatil rotanıza eklersiniz.

Bol güneşli günler sizin olsun.

Zeynep Çay - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.