Dolar 32,5520
%0.02
Euro 34,8913
%0.07
Altın 2.429,190
%-0.04
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

HACI YUSUF ERYAZĞAN, ‘AİLE HEKİMLERİNİ BİR KERE DAHA YARI YOLDA BIRAKTILAR’

  • İstanbul Gündemi
  • 01.05.2021 - 12:46

‘RESMİ YAZI İLE HAKLARIMIZ GASP EDİLİYOR’

Canla başla çalışan aile hekimlerinin izinlerinin engellenmesini anlayamadıklarını söyleyen AHEF 2. Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan; Aile Sağlığı hekimlerinin, Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile verilen 9 gün idari izinden, üstelik de aşılamanın son derece düşük olduğu şu dönemde faydalandırılmamasının mantığı nedir? Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile Aile Hekimlerinin izin hakkının elinden alındığı resmi yazı ile haklarımızın gasp edilmeye çalışılmasına itiraz ediyoruz. Kendi kararlarını, Cumhurbaşkanlığı makamının kararlarından ve yaptığı açıklamadan üstün gören fakat gerçekte aldığı kararların ne fayda sağlayacağı belli olmayan Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü‘nün insan haklarına aykırı bu resmi yazısını tanımadığımızı açıkça beyan ediyoruz” dedi.

‘CUMHURBAŞKANI BEYANNAMESİ İLE VERİLEN İZİNLERİMİZ ENGELLENEMEZ’

Hiçbir güç Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile verilen idari iznimizi engelleyemez diyen Dr. Eryazğan: “Tam kapanmada aşı tedariki yapamayan, insanların keyfi olarak tatillere çıkmasını engelleyemeyen, her yükü sağlık çalışanlarının üzerine yükleyen bu anlayışa AHEF olarak karşı çıkacağımızı; kimsenin Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile verilen idari izni engelleyemeyeceğini beyan ediyoruz.”

‘SALGINDAN BU YANA İZİNLERİMİZ 4 DEFA ENGELLENDİ’

“Salgının başından bu yana 4 defa izinleri engellenen, annesini babasını, yakınlarını göremeyen sağlık çalışanları olarak Türkiye‘nin sağlık sistemine hiçbir fayda sağlamayacak, ‘Dostlar alışverişte görsün’ maksatlı kararları kabul etmiyoruz” diyen Dr. Eryazğan hak arayışlarının devam edeceğini söyledi. Eryazğan:  “Aile hekimleri olarak pandemi boyunca bedeller ödeyerek eşimizden çocuğumuzdan, annemizden babamızdan ayrı kalarak, hastalanarak, bu süreçle çarpıştık. Süreç devan ediyor, yolumuz uzun. Ancak haklarımızın gasp edildiğinde de sesimizi yükselteceğiz.” diyerek açıklamasını noktaladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.