Dolar 32,5263
%-0.06
Euro 34,7959
%-0.2
Altın 2.432,990
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Gürol’dan ailelere flaş çağrı! ‘En riskli dönem...’

  • İstanbul Gündemi
  • 11.01.2022 - 15:24

Dün dolaşıma giren “Anadolu Anneleri” isimli videoda, Proje Danışmanı Prof. Dr. Defne Tamar Gürol ailelere birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

Gürol: “En riskli dönem ergenliktir”

Ergenlik döneminin madde kullanmaya başlamada en riskli dönem olduğunu söyleyen Proje Danışmanımız Prof. Dr. Defne Tamar Gürol, “Ergenlik çok çalkantılı, çocukluktan çıkıp birey olma çabası içine girildiği, ‘ben kimim’ sorusuna yanıtı arandığı bir dönemdir. Bu soru o kadar karmaşıktır ki vereceği yanıtla kişi toplumdaki yerini, meslek seçimini, cinsiyetini tanımlamayacak ve yerine oturtacaktır.

Biyolojik, ruhsal ve sosyal gelişimin çok hızlı ilerlediği ergenlik döneminde madde kullanımının başlaması, ciddi gelişme kayıplarına yol açar. Okulunu bitirememe, meslek edinememe gibi tehlikeler söz konusudur. Çocuğu ile destekleyici ilişki kuran, iletişime açık, çocuğunun sorunlarına duyarlı, ondaki değişiklikleri görebilen, makul, tutarlı ve dengeli denetim uygulayabilen, kuvvetli bağlara sahip bir aile uyuşturucuya ve uyuşturucu kültürüne karşı en kuvvetli panzehirdir” dedi.

“Uyuşturucu bataklığını kurutmak için mücadeleye atılalım”

Paylaşımların devam edeceğini belirten Tamar, “Youtube’da https://www.youtube.com/watch?v=ZtpU42qvyfE linkinden izlenebilen video, www.annelerhareketi.com sitesinin “eğitim materyalleri” bölümünde de görülebilir. Yeni videolar yayımlanmaya ve paylaşılmaya devam edecek. Gençlerimizi ve geleceğimizi tehdit eden, en önemli ve önlenebilir halk sağlığı sorunlarından biri olan uyuşturucu, uyarıcı madde kullanımını önlemede; annelerin, ailenin büyük gücünü harekete geçirmek ve çocuklarımızı korumak için “Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi” ile herkesi göreve çağırıyoruz. “Anneler Hareketi”nekatılalım, uyuşturucu bataklığını kurutmak için mücadeleye atılalım” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.