Dolar 32,5493
%0.01
Euro 34,8483
%-0.05
Altın 2.428,630
%-0.06
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

GÜLSÜM POLAT: ‘‘HALİÇ ÇOK DAHA TEMİZ OLACAK’’

  • İstanbul Gündemi
  • 20.06.2020 - 19:46

Yaşadığı doğal ve geçici renk değişiminin ardından tekrar eski rengine dönen Haliç hakkında konuşan İBB ve Eyüpsultan CHP Belediye Meclis Üyesi Gülsüm Polat, “Haliç ve Haliç’e akan dereler, iddia edilenin aksine iktidar partisinin yönetimi tarafından yıllarca ihmal edilmiş. Şu an renginin tekrar eskiye dönmesi bizim için yetmez. Haliç’in çok daha temiz olması için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Haliç’te oluşan ve iktidar partisi tarafından ‘kirlilik’ nedeniyle olduğu iddia edilen renk değişiminin nedeni bilim uzmanları tarafından ‘alg patlaması’ olarak açıklanmış ve tamamen doğal olarak gelişen bu sürecin sonunda suyun kısa süre içinde eski rengine döneceği açıklanmıştı. Bilim insanlarının açıkladığı gibi Haliç tekrar eski rengine kavuştu. Buna karşın Haliç’te çalışmalar aralıksız sürüyor.

POLAT: ‘‘ALG PATLAMASI DOĞAL VE GEÇİCİ BİR SÜREÇTİ’’

Haliç’te yaşanan süreç hakkında bilgi veren İBB ve Eyüpsultan CHP Belediye Meclis Üyesi Gülsüm Polat, “Bilim insanlarının tamamen doğal bir süreç olduğunu bildirmelerine ve durumun geçici olduğunu söylemelerine karşın bu konu bazı kişilerce sürekli gündemde tutulmaya çalışıldı. Sonuç olarak şu an Haliç tekrar eski haline kavuştu. Buna karşın İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haliç’in tüm deniz canlıları için daha yaşanabilir bir yer olması konusunda çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmeye devam edecek.” diye konuştu.

‘‘DERE ISLAH ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR’’

Haliç’te yaşanan alg patlamasının nedeni hakkında konuşan Polat, “Alg patlaması yöresel ve mevsimsel olduğu ve genellikle az derin sahil sularında, iç deniz, körfezler, göller ve nehir ağzına yakın yerlerde görülür. Haliç de konumu gereği bu tanımın içinde yer alıyor. Şu an Haliç tekrar eski haline kavuştu fakat Haliç’in özellikle bir önceki yönetim tarafından oldukça ihmal edildiğini söylememiz lazım. Haliç’e özellikle Kağıthane ve Alibeyköy dereleri yoluyla ciddi oranda evsel ve endüstriyel deşarjlar yapılmış. Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun önderliğinde İBB yönetimi, bu anlamda derelerin ıslah çalışmasına büyük önem veriyor. İstanbul’a karşı büyük bir sorumluluğumuz olduğunu biliyoruz ve İstanbul’u hızla tüm canlılar için yaşanabilir bir kent haline getireceğiz.” dedi.

YENİ TESİSLER KURULUYOR

İBB ve Eyüpsultan CHP Belediye Meclis Üyesi Gülsüm Polat, Haliç’te halihazırda yapılan çalışmalar hakkında şöyle konuştu: “Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımız ile süreç hakkında sürekli irtibat halindeyiz. Haliç’te dip tarama çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Çalışma esnasında dipten yüzeye çıkan yüzer atıklar (pet şişe, ambalaj atıkları, ağaç parçaları vb.) Haliç’e dağılmadan Deniz Yüzeyi Temizlik Tekneleri ile toplanıyor. Haliç’ten çıkarılan çamurun kurutulması amacıyla İSKİ ve İSTAÇ tarafından inşa edilen Susuzlaştırma Tesisi tamamlanarak yakın zamanda faaliyete geçirilecek.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.