Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

‘GÖNÜL ELLERİ ÇARŞISI’ ORGANİK PAZAR’DA YERİNİ ALDI

  • İstanbul Gündemi
  • 23.09.2020 - 09:37

Düzenlenen törene Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile birlikte Gönül Elleri Çarşısı’nın gönüllüleri katıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı kurdele kesiminin ardından organik ürünleri tek tek gezerek satılacak ürünleri inceledi. Ekolojik pazarda satılacak ürünlerden elde edilecek gelirler ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak. Ayrıca 'Atıksız Yaşamdaki Rolümüz' sloganı ile plastik ürünlerden kurtulmak için tahta kaşık, doğal sabunlar, kimyasal kullanılmadan üretilen balmumu kremler ve kişisel bakım ürünleri de satışa sunulacak. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı yetkilileri tarafından Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı’ya üzerlerinde isimlerinin ilk harflerinin yazılı olduğu termos ve termos kılıfı hediye edildi.

 

Açılış töreninde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ”Gönül Elleri’nin amacı ihtiyaç fazlası ile ihtiyaç sahibini buluşturan, 12 komisyonda çalışan bir çalışma grubudur. Kadın kent gönüllülerimizin yaptığı çalışmalardır” dedi.

 

“26 BİN AİLEYİ TAKİP EDİYORUZ”

 

Tuzla’da 26 bin aileyi yakından takip ettiklerini belirten Dr. Şadi Yazıcı, “Buradaki amaç, üretim ve tüketim aşamalarında karbondioksit emisyon ve çevreye zararlılık açısından geri dönüşü mümkün olmayan ürünlerden kurtarabilmek. Alüminyum folyo yerine daha doğal kullanabilen pamuk vb gibi ürünlerin kullanılması çok önem arz ediyor. Çok güzel ürünler elde etmişler. Başarılar diliyorum. Bu ürünlerin satılması ile birlikte, mağdur olan hanımefendiler evlerine ekonomik bir girdi sağlıyorlar. Kazan kazan modeliyle birçok sosyal sorumluluğu içerisinde bulunduran bir projedir. Ben eşim de dahil olmak üzere bu projede yer alan, Gönül Elleri’nde yer alan ilçemizde 26 bin aileyi takip eden ve bu tür çevre hassasiyeti duyarlılığı geliştiren tüm hanımefendilere yürekten teşekkür ediyorum. Onlar kanatsız meleklerdir” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.