Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Gökhan Yüksel; “ Lozan, Cumhuriyetimizin Kuruluş Belgesidir”

  • İstanbul Gündemi
  • 24.07.2021 - 11:44

Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 98. yılı münasebetiyle Başkan Yüksel’in yayımladığı mesajda: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş belgesi olan Lozan Barış Antlaşması siyasi ve diplomasi alanında ülkemizin kazandığı bir zaferidir” ifadeleri yer aldı. Başkan Yüksel mesajında; “Yaşadığımız toprakları “vatan” yapmak için mücadele etmiş başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın ölümsüz kahramanı eski Başbakan ve Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü ve başkanlığındaki heyet ile Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum.

‘ULUSUMUZ, EMPERYALİST GÜÇLERİN BOYUNDURUĞU ALTINA GİRMEYİ REDDETTİ’

Değerli Komşularım, Lozan Antlaşması, Birinci Dünya Savaşı’nın ardından emperyalist güçlerin boyunduruğu altına girmeyi reddeden bir Ulus’un kendi kaderini belirlemek için gerçekleştirmiş olduğu Kurtuluş Savaşı mücadelesinin siyasi ve diplomatik başarısını uluslararası alanda tescil edilmesidir.

‘TAM BAĞIMSIZLIĞIMIZ MİLLETİMİZİN İNANÇ, CESARET VE AZMİYLE KAZANILDI’

Geleceği, Mondros ve Sevr anlaşmaları ile zincire vurulmuş bir milletin “Özgürlük ve Bağımsızlık benim karakterimdir” iradesine sahip bir önderin Samsun’da yaktığı meşaleye ateş olmaya karar vermesi ve kendisine bağlanan zincirleri kırmayı başarması ” Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti” ile taçlandırılan, milletimizin; inanç, cesaret, azim ve fedakârlıklarla elde ettiği Zaferi’nin uluslararası arenada hukuki anlamda tescil edilmesidir.

‘LOZAN, ÜLKEMİZİN BAĞIMSIZ VE EGEMEN BİR DEVLET OLMASINI SAĞLADI’

Büyük Kurtuluş Mücadelemizde ki askeri zaferlerin ardından uluslararası arenada alınan ülkemizi bağımsız ve egemen bir devlet olarak kabul edilmesini sağlayan Lozan Antlaşması’nın 98. yılında üzerinde yaşadığımız toprakları “vatan” yapmak için fedakarca mücadele etmiş başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın ölümsüz kahramanı eski Başbakan ve Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü ve başkanlığındaki heyet ile ebediyete intikal etmiş tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum.” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.