Dolar 32,4474
%0
Euro 34,7826
%0.18
Altın 2.478,610
%0.66
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

'GENÇLERDEN GELECEĞE' PROJE LANSMANI YAPILDI

  • İstanbul Gündemi
  • 22.02.2021 - 10:21

Uluslararası Lions Dernekleri 118 E Yönetim Çevresi Federasyonu, “Gençlerden Geleceğe” isimli yeni bir Sosyal Sorumluluk projesine daha imza attı. Geçtiğimiz akşam Zoom üzerinden yapılan tanıtım toplantısında projenin koordinatörlüğünü yapan Halim Kızılırmak, “Gençlerimize güveniyoruz ve onların fikirlerine değer veriyoruz” dedi. 

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Oyuncu ve Yönetmen Şahin Ergüney, Uluslararası Lions Dernekleri 118 E Yönetim Çevresi Federasyonu’na yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederek, geleceğin mirasçısı gençler için yapılan bir projede yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. 

Ulu Önder Atatürk’ün, Türk Ulus’unun bağımsızlığını ve geleceğini emanet edip güvendiği gençlerin, özgün fikirler üretebilecekleri, ezberleri bozan, yaratıcılıklarını deneyimleyebilecekleri projeleri için, onlara ortamlar yaratmak ve bu doğrultuda geleceğe ilham verecek çalışmaları arttırmayı amaçladıklarını söyleyen Koordinatör Halim Kızılırmak, gençleri teşvik amacıyla ödüllü olan yarışmaya başvuruların, http://www.genclerdengelecege.org/ üzerinden yapılacağının altını çizdi. 

Yarışmaya katılmak isteyen ama proje nedir, nasıl hazırlanmalıdır bilmeyenlerin, http://www.genclerdengelecege.org/ web sitesi üzerinden tüm sorulara yanıt bulabileceğini belirterek, sormak istenen konularda da her kanalda iletişim ağlarının mevcut olduğunu söyledi. 

“Gençlerden Geleceğe” isimli proje yarışmasının bir ‘Sosyal Sorumluluk’ olduğunun önemine dikkat çeken Kızılırmak, yarışma sürecinde gençlerin çevrelerindeki tüm canlılara ve sosyal çevrelerine karşı daha dikkatli ve gözlemci olacaklarını, yaşanan sorunları anlamaya çalışacaklarını, belli bir süre kendilerinin dışındaki her şeyin yerine kendilerini koyarak empati duygularını gerçekleştireceğini ve bu davranışı uzun vadede içselleştireceklerine inandıklarını söyledi. 

Gençlerin araştırma, keşfetme kitap okuma, yaşamsal değerlere önem verme ve yeteneklerini ispat etme özelliklerinin yanı sıra, yardım etme duygusu ve işe yarar sonuçlar doğuran çalışmalar ile manevi doyuma ulaşacaklarını ifade eden Halim Kızılırmak, proje hazırlama döneminin de gençlerin akıl yürütme ve düşünme becerilerini geliştirme ile zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacağını belirtti. 

Okulların, akademik başarıyı sağlamanın yanı sıra, öğrencilerin sosyal/duygusal yönden gelişimlerinden de sorumlu olduğunu söyleyen Kızılırmak, “Okul olarak bu tarz projelere katılmak, sosyal sorumluluk alabilecek bireylerin artmasına, olumlu okul ikliminin oluşmasına ve gençlerimize katkı sağlayacaktır. Ayrıca okulların tanıtımına ve toplumun okullara bakış açısına olumlu etkisi olacaktır” dedi. 

Başvuruların 15 Şubat 2021 tarihinde http://www.genclerdengelecege.org/ üzerinden başlayacağını duyuran ve aynı zamanda Bakırköy Kent Konseyi Sekreteri de olan 118 E Yönetim çevresi Gençlerden Geleceğe Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Halim Kızılırmak, projelerin hem jüri hem de halk oylaması ile değerlendirilerek derecelendirileceğini, 1. ye Tablet ve Kupa, 2. ye Akıllı Saat ve Kupa, 3.ye Bluetooth Kulaklık ve Kupa, 4. ve 5.‘ye Mansiyon Ödülü’nün yanı sıra, tüm katılımcılara Sertifika verileceğini duyurdu. 

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.