Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

GELECEK PARTİSİ ÜMRDANİYE İLÇE BAŞKANI ENVER SEDAT ÇAKIROĞLU'NDAN İSTANBUL GÜNDEMİ'NE ÖZEL AÇIKLAMALAR

  • İstanbul Gündemi
  • 01.02.2021 - 10:12

Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, İstanbul Gündemi’nin konuğu oldu. Ümraniye Madenler Mahallesi’nde bulunan Gölet Parkı’ın son halinin içler acısı olduğunu belirten Çakıroğlu ‘Şu anda Gölet Park’ın içerisine toprak doldurulmuş durumda, göletimizi bilerek öldürülüyorlar. Belediye yönetimi sorunları çözmüyor, daha da karmaşık hale getiriyor' dedi.

 ‘VATANDAŞIN DEĞİL KARTELLERİN ÖNÜ AÇILIYOR’

Öte yandan İstanbul depremiyle ilgili yapılması gereken alt yapı çalışmalarının yapılmadığını belirten Enver Sedat Çakıroğlu, konuşmasına şöyle devam etti; Mesela muhtemel bir İstanbul depremi hepimizi tedirgin ediyor ve etmeli, fakat bununla ilgili yapılması gerekenler, büyük rant hayalleri nedeniyle maalesef yapılmıyor. Karabekir, Elmalıkent, Topağacı, Dumlupınar, Hekimbaşılı vatandaşlarımız kan ağlıyor. Hani bu bölgelerdeki imar İnkılap Mahallesi gibi olacaktı? Çözüm çok basit; vatandaşın kendi kentsel dönüşümünü yapabileceği bir ortamı yerel yönetimler oluşturmalı fakat bugünkü belediye yönetimi vatandaşın değil, kartelleşmiş inşaat firmalarının önünü açıyor. Bunun gibi birçok belediye hizmetinden vatandaşımız şikayet ediyor. Pandemi sürecinde Ümraniye için geliştirdikleri bir proje bile yok” ifadelerini kullandı. 

Gölet Park'ın eski hali.

Ümraniye’yi tanımayan transfer bir kadronun Ümraniye’yi yönettiğini belirten Çakıroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Ümraniye’nin en temel problemi, hatta çözülmeyen problemlerin nedeni Ümraniye’yi tanımayan ve Ümraniye’de yaşayan insanların sorunlarına kulak asmayan bir kadro tarafından yönetiliyor olmasıdır. Ümraniye dışında hayatını geçirmiş, belediyede yönetici olana kadar hiçbir sokağında dolaşmamış hatta Ümraniye’de oturmayan bir transfer kadrosuyla yönetilmeye çalışılması Ümraniye’ye en büyük ihanettir hatta vakit kaybıdır.” dedi. 

Gölet Park'ın şimdiki hali.

 ‘ÜMRANİYE’NİN DURUMUNU MOUSA SOW TRANSFERİNE BENZETİYORUM’

Ümraniye‘nin içinde bulunduğu durumu, Ümraniyespor’un Moussa Sow transferine benzettiğini söyleyen Başkan Çakıroğlu konuşmasına şöyle devam etti, “Esenler’den, Beylikdüzü’nden, Üsküdar’dan, başka ilçelerden ve KİPTAŞ‘tan Moussa Sow’lar getirilmiş, onlarla birlikte Ümraniye masa başından yönetiliyor. Yerel iktidarda ki meclis üyelerinin bile birçoğu dışarıdan transfer edilmiş. Meclis toplantısına katılıp ilçelerine dönüyorlar, sonra aldıkları ihalelerle gazetelere haber oluyorlar. Aslında bu duruma öncelikle AK Partili‘ler tepki göstermeli. Bu anlamda bizi arayıp, ‘Bizim söyleyemediğimiz doğruları dile getiriyorsunuz‘ diye teşekkür eden AK Partili arkadaşlarımız da var.

Biz düzenli olarak meclis toplantılarını takip ediyoruz. Bakıyorum bu Moussa Sow’lar meclis konuşmalarında hep genel siyasetten konuşup,  İBB yönetimi ile didişiyorlar. Bunun sebebi Ümraniye için söyleyecek sözleri olmamasıdır. Halbuki İBB yönetimiyle el ele verip Ümraniye’nin sorunlarını çözmeleri gerekiyor, vatandaş bunu bekliyor.”

“BU TRİLYONLUK İŞLERİ KİMLERİN AKRABALARI YAPTI?”

“Eğer böyle olmasaydı Ümraniye Belediyesi’nin çöp kamyonları haczedilmesin diye Belediye Meclisi olağanüstü toplantıya çağrılır mıydı? Hani belediyenin borcu yoktu. Belediyenin borcu yok idiyse neden 100 milyon borçlanırsınız? Ümraniye’nin 2020 bütçesi olan 600 milyon TL nereye gitti? Ümraniye mesire alanına 60 milyon TL harcanmış, ses duvarı yapılmış. Bu trilyonluk işleri kimlerin akrabaları yaptı? Ümraniye’ye hizmet için mi yoksa birilerine para kazandırmak için mi yapıldı? Otoban kenarında oturan ve ses duvarı isteyen diğer Ümraniyeliler‘in suçu ne?

Eğer başta belediye başkanı olmak üzere Ümraniye’nin derdiyle dertlenen kadrolar olsaydı, bu kadar sorun varken golf turnuvalarına masraf yapılır mıydı? Av köşkü bu kadar dillerde dolaşır mıydı? Belediye başkanı meclis toplantılarına katılmaz mıydı? Bir taraftan geçmişte yapılmış olan bir yere trilyonları aktarıyorsunuz ama binlerce kişiye nefes aldıracak yerleri yıllardır yapmayarak vatandaşı cezalandırıyorsunuz. Bu bölgelerin insanları öksüz mü?” şeklinde konuştu.

‘BALIKLAR YÜZEN GÖLDEN YILLARDIR ESER YOK!‘

Muhabirimizle Gölet Park alanını inceleyen Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Gölet Park’ın kaderine terk edildiğini söyleyerek cümlesine şöyle devam etti: “İşte şu anda sizinle beraber içinde bulunduğumuz bu alan Ümraniye’nin Necip Fazıl, Madenler, Esenşehir Mahalleleri‘nde yaşayanlara nefes aldıracak Gölet Park, yıllardır çöplük gibi, adeta kaderine terk edilmiş. Gölün içi hafriyat kamyonları ile toprak doldurulmuş, bu neyin hazırlığıdır? Mahalleli buranın hizmete açılmasını bekliyor. Geçmişte içinde balıklar yüzen göletten yıllardır eser yok. Bilerek mi bu hale getiriliyor acaba?‘

Enver Sedat Çakıroğlu, arkadaşımız Göksenin Aktaş'ın sorularını yanıtladı.

“MİLLETE AİT OLAN YERLER RANT İÇİN KULANILAMAZ”

“Kulağımıza bu yerin birilerine tahsis edilmek için hazırlıklar yapıldığı söylentileri geliyor. Buna müsaade edilmemesi Ümraniye’yi seven herkes duyarlı olması lazım. Burası 30 dönümün üzerinde bir yeşil alan, Ümraniye’mizde böyle alanlar maalesef az var, bu alanlar milletindir. Millete ait olan yerler birilerine rant olarak dağıtılamaz. Biz Gelecek Partisi olarak vatandaşımızın yanında konunun takipçisi olacağız. Bu gibi birçok konu var, hepsinin takipçisi olacağız. Gerekirse bu alanlarda milletimizle birlikte nöbet bile tutacağız.” dedi.

‘HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN!‘

Ümraniye AK Parti İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yerel basına yaptığı açıklamalara ithafen konuşan Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu sert açıklamalarda bulundu. Başkan Mahmut Eminmollaoğlu‘nun ‘Siyasi hırsına yenik düştü‘ ifadesine karşılık olarak verdiği cevapta, “Son olarak geçtiğimiz günlerde iktidar partisinin İlçe Başkanı yerel gazetelere çeşitli açıklamalarda bulunmuş, bu açıklamalarda nezaket dilini korumamız ve seviyeyi düşürmemek gerektiğinden bahsetmiş. Aslında bunlar güzel temenniler, ben de bu temennilere katılıyorum ama böyle temennilerde bulunanın ilk önce kendisi seviyeli davranmalıdır. Bakın birkaç ay önce ben de yerel basınla bir buluşma organize ettim ve ne AK Parti’nin ilçe başkanına ne de başka bir partinin ilçe teşkilatına tek bir laf etmedim. Doğrusu da budur, herkes kendi işini yapsın. Milletimize kendini anlatsın.

Benimle alakalı arkadaşımdır, çok düzgün bir insandır ama siyasi hırsına yenik düştü demiş. Neden? Kendisi gibi düşünmediğim için mi? Ben Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile beraber geçmişte de görev yaptım ve bugün de onunla birlikte yol yürümekten, O’nun kurduğu partide kurucu üye olmaktan ve O’nun ilçe başkanı olmaktan aynen geçmişte olduğu gibi şimdi de gurur duyuyorum.” diye konuştu.

‘SİYASİ HIRS MİLLETİN ZEKASIYLA ALAY ETMEKTİR’

Başkan Çakıroğlu siyasi hırsın ne olduğunu bilmediğini ve bugüne kadar bulunduğu tüm görevlere çalışarak geldiğini ifade edip, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birileri gibi beni kimse hazır bir koltuğa koymadı. Biz mücadelenin içinden geldik. Mücadeleden ve yarışmaktan da hiç korkmam. Onlar da korkmasın. Arkadaşlık, dostluk kavramlarına çok büyük değer veririm. Bana arkadaşım diyen herkes de benim arkadaşımdır ama siyasi hırs, arkadaşının haklılığını kabul ettiği halde onun yerine göz dikmektir. Siyasi hırs, kendi fikirlerinin tersine başkalarına hizmet etmektir. Siyasi hırs, doğru olmadığını bildiğin halde konuşmaktır. Ülkedeki pahalılığı marketlere bağlamaktır. Vergi dairesine borç olmadığı söyleyerek, dil oyunlarıyla belediyenin borcu olmadığını iddia etmektir. Sanki kimse neyin ne olduğunu bilmiyor. Artık bilgi çağında yaşıyoruz. Siyasi hırs, bütün bilgileri bir kenara bırakıp milletin zekasıyla alay etmektir, aynaya bakmamaktır.'

‘KİMİN SABUN KÖPÜĞÜ GİBİ GİDECEĞİNE HALKIMIZ KARAR VERECEK’

Gelecek Partisi’nin ülkeye huzur ve güven getirmek için kurulmuş bir parti olduğunu belirten Çakıroğlu, ‘Gelecek Partisi, kısa zamanda milletimizin sahiplendiği ve teşkilatlarını kurduğu bir gönüllü ordusudur’ diyerek konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bu gönüllü ordusuna laf söylemek kimsenin haddi değildir. Bizim kadrolarımızda her yeni kurulan partide olduğu gibi geçmişte başka partilerde görev almış birçok arkadaşımızın olması doğaldır. AK Parti kurulduğunda böyle değil miydi? AK Parti gökten zembille mi indi? AK Parti’de belediye başkanları istifa eder veya ettirilir sorun yok, onlarca ilçe başkanı istifa eder veya ettirilir sorun yok ama yeni kurulmuş bir partideki münferit görev değişimleri üzerinden bizim hakkımızda başka bir partinin yetkilisinin açıklama yapmasını şık bulmuyorum. Bunlarla uğraşmak yerine kendi belediyesiyle aralarındaki problemleri çözüp Ümraniye halkına hizmet etsinler. Kimin sabun köpüğü gibi gideceğine halkımız karar verecek. Zaten gün geçtikçe eriyorlar, eski günlerini çok arayacaklar.

Biz milletimizin desteğine talibiz ve her geçen gün büyüyoruz ve inanıyorum ki milletimizin desteğiyle biz geleceğiz onlar gidecek. Bu tür beyanlar korkunun beyanlarıdır. Hem Türkiye hem de Ümraniye bu Moussa Sow kadrolarından kurtulacak, kendi değerleriyle yönetilecek. Milletimiz bize güvensin, doğru kadrolarla çözülemeyecek sorun yok.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.