Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

GELECEK PARTİSİ ESENYURT İLÇE BAŞKANI VEYSEL KARATAY İLÇENİN SORUNLARINA MERCEK TUTTU

  • İstanbul Gündemi
  • 17.09.2020 - 15:45

Gelecek Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı binasında gerçekleşen toplantıda Veysel Karatay, Esenyurt ilçesinin sorunlarına değindi.

 

 

‘BELEDİYE HİZMET BİNASI VATANDAŞA ZORLUK ÇIKARIYOR’

 

Yerel yönetimlerin amacının vatandaşa kaliteli ve hızlı hizmet sunmak olduğnu belirten Karatay, “Bilindiği üzere hizlet binamız çok katlı olduğu için vatandaşlarımız birimlere ulaşırken zorluk çekmektedir. Bina girişinden asansörlere ve otoparkına kadar rahat bir şekilde ulaşılabilir bir bina değildir. Bir milyon nüfuslu ilçemizde yaşayan hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımız daha hızlı ve rahat hizmet alabilecekleri bir bina talep etmektedir. Yoğun birimlerin daha rahat ulaşılabilecek yeni bir hizmet binasına alınması da geçici bir çözüm olacaktır. Eski belediye binasının bu anlamda kullanılması düşünülmelidir” diye konuştu.

 

‘İSİMLER VERİLİRKEN HALKIMIZA SORMADILAR’

 

Günümüzde bazı işletmelere ve kurumlara verilen isimlerin toplum tarafından kabul görmüş bilim insanlarına, üstün hizmetleri olmuş siyasetçilere, şehit ve gazilere öncelik verildiğini ama Esenyurt’ta bu durumun pek öyle olmadığını dile getiren Veysel Karatay, “Mevcut isimlerin çoğu henüz hayatta olup meclis kararı ile toplumun oluru alınmadan verilmiştir. Bu durum Esenyurtlular’ı rahatsız etmiştir. Bu isimlerin mahalle bazında tespit edilerek yine mahalle halkının referandumuna sunulmak kaydı ile değiştirilmesi Esenyurt halkının talebidir” dedi.

 

‘İŞLETME YÖNETİMİNDE ŞEFFAFLIK BEKLİYORUZ”

 

Esenyurt belediyesi bünyesindeki tüm işletmelerin, Esenyurt halkının işletmeleri olduğnu savunan Karatay, “Bu işletmelerin nasıl ve kimler tarafından işletildiğini bilmiyoruz. Kar mı zarar mı ediyor öğrenmek istiyoruz. Bizler bu işletmelerin açıldığı ve hizmet verdiği günden bugüne kadar tüm belgeleri ile birlikte Esenyurt halkının bilgisine sunulmasını, şeffaf yönetim ilkesi uyarınca talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

‘TRAFİK VE ULAŞIMDA CİDDİ BİR UYGULAMA BEKLİYORUZ’

 

Ulaşım ve trafiğin İstanbul’un ve Esenyurt’un kanayan yarası olduğunu belirten Karatay önceliğin bölgesel bazlı çözüm üretmek olduğunu belirtti. Örnek olarak iyi eğitimli trafik zabıtalarının yer aldığı bir trafik müdürlüğü kurulmasını gösteren Karatay “İlçedeki tüm eksik trafik levhalarının güncellenmesi ve yolların yeniden trafik akışına uygun şekilde düzenlenmesi yapılabilir. Ayrıca ilçede hizmet veren servis, taksi ve dolmuş sürücülerinin belli zaman aralıkları ile eğitimden geçirilmesi ilçenin imajı için büyük önem arz etmektedir” dedi.

 

‘İHALELERİN ŞEFFAF YAPILMASINI İSTİYORUZ’

 

Esenyurt halkının ödediği vergilerden yıllık olarak ayrılan bütçedeki hizmet için yapılan harcamaların nereye ve hangi şartlarda verildiği ve karşılığında hangi hizmetlerin alındığını bilmenin halkın en doğal hakkı olduğunu belirten Karatay “Tüm ihalelerin doğrudan, teminlerin şeffaf bir şekilde açıklanmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

‘SEÇİLEN YÖNETİMİN SÖZÜNÜ TUTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ’

 

Belediye bünyesinde, kamuya ait menkul, gayrimenkul, taşınır veya taşınmaz malların kalem kalem açıklanmasını istediklerini söyleyen Karatay, “Mazlumların hakkını koruyacağım’ diyerek seçilen yönetimin bu çalışmayı yapacağını ve sözünü yerine getireceğini düşünüyoruz” dedi.

 

‘SINIFLAR DOLDU TAŞTI AMA OKUL YOK’

 

İlçede nüfusun giderek arttığını; 0-4 yaş grubu çocukların 100 bine, ortaokul ve lise çağındaki çocukların sayısının 165 bine yaklaştığını vurgulayan Karatay, “Sınıf mevcutları 70 kişilere dayandı. Acilen bu soruna el atılması lazımdır. Bu sorunun çözülmesi çocuklarımızın geleceği için büyük önem arz etmektedir. Pandemi yüzünden özel okullara olan talep devlet okullarına kaymaktadır. Bu gerçeği de göz önüne alarak her mahalleye mutlaka okul öncesi ve ilköğretim okulu yapmak zorundayız” diye konuştu.

 

‘MUHTARLAR İLE KOORDİNASYON FARKLILIK YARATIR’

 

İlçe genelinde yaşanan sorunları en iyi muhtarların bildiğini ifade eden Karatay, “Muhtarlarımız ile koordineli çalışılması çok verimli olacaktır. Yapılacak projeler başta olmak üzere tüm sosyal yardımlar konusu dahil, muhtarlar ile birlikte organize edilmesi halkın lehine olacaktır” dedi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.