Dolar 32,4964
%0.15
Euro 34,7460
%0.07
Altın 2.479,410
%0.7
Bist-100 9.549,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

FATİH KARABALIK: "ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE 'DEVA' OLACAĞIZ"

  • İstanbul Gündemi
  • 07.04.2021 - 15:08

Soru-cevap şeklinde ilerlettiğimiz görüşmemizde DEVA Partisi’nin Arnavutköy’deki parti politikaları ve ilçe sorunlarının çözümü içinde, ‘Arnavutköy’deki en büyük sorunumuz yönetimdir’ diyen Karabalık, konuşmasına şöyle başladı.

Deva Partisi’nin parti politikaları nedir? İlçe Başkanlığı olarak Arnavutköy’e ne katacağınızı düşünüyorsunuz?

‘ÖZGÜRLÜK ALANINDA GÜVENCEMİZ YOK’

Deva partisinin birinci maddesi özgürlüktür diyen Karabalık, verdiği yanıtı şöyle açıkladı: “Şuan bulunduğumuz mevcut hükümet sisteminde özgürlük anlamında hiçbir şekilde bir güvence söz konusu değildir.  Basın özgürlüğü yok ve korku ikliminden dolayı ifade özgürlüğü yok. Ülkemizde özgürlük olmadığı gibi adalet ve hukukun üstünlüğü de yok bunların olmamasıyla ülkemizde ekonomik durumun bu hale gelmesine de kaçınılmaz.” diyerek ayrıca şu sözleri ilave etti:

“Bir ülkede özgürlük yoksa hukuk yoksa ekonomi de olmaz. Parti programımızda; özgürlük, adalet, hukukun üstünlüğü, insan hak ve özgürlükleri, liyakat esası ve kamu yönetiminin şeffaf ve denetlenebilir bir düzeyde yaşanılır hale gelmesiyle, Arnavutköy ve halkının daha refah bir hayat seviyesine ulaşacağı kaçınılmaz olacaktır.”

‘DEVA PARTİSİ DİP DALGA GİBİ BÜYÜYEREK GELİYOR’

DEVA Partisi olarak Arnavutköy’e adaptasyon süreciniz nasıl geçti. İlk açılıştan bu yana vatandaşlardan olumlu/olumsuz aldığınız tepkiler ne yöndeydi?

İlçeye adaptasyon konusunda sıkıntı yaşamadıklarını belirten Karabalık, bunun nedenini ‘Halkımızın büyük bir teveccühü oldu’ diye açıkladı. ayrıca partiye gönüllü olmak isteyen vatandaşlara da seslenen DEVA Partisi İlçe Başkanı Fatih Karabalık: “Gönüllü olmak isteyen bir fiil, bizle her şartta yol yürümek isteyen halkımızın bu arzuları neticesinde DEVA olduğumuzu ve mevcut ülke yönetiminden dolayı halkımızın bir deva beklediğine bir fiil şahit olduk. Şuana dek kimseden olumsuz tek bir cümle bir eleştiri görmedik. Doğrusu almış olduğumuz bu olumlu tepkiler gösterdi ki, deva partisi bir dip dalga gibi büyüye büyüye geliyor.” diye konuştu.

Sokağa indiğinizde vatandaşlarla bir aradayken sohbetlerinizde ilk cümle genelde ne oluyor?

‘ALİ BABACAN, BU ÜLKENİN İLK YARDIMIDIR’

Ali Babacan’a dair sokakta söylenen ilk cümlelerden birinin ‘Bu ülkenin ilk yardımı’ şeklinde cevaplar aldıklarını belirten Karabalık: “DEVA Partisi olarak esnaf gezilerimizde sokaklarda halkımıza DEVA Partisi ve Ali Babacan hakkındaki düşünlerini sorduğumuzda aldığımız tek cevap ‘ilk yardım’ oldu. Ülkemiz için muhteşem bir özgüvene sahip çok büyük bir değer olan genel başkanımız Ali Babacan’a karşı, toplumun dile getirdiği ilk cümle ‘bu ülkenin İLK YARDIMI’ olduğunun söylenmesi bize teveccüh veriyor. İnşallah ülkemize ve milletimize deva olacağız” dedi.

Sizce Arnavutköy’de bir yönetim sorunu var mı? İlçe Belediyesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

‘HERKES YÖNETİMDEN ŞİKAYETÇİ’

DEVA Partisinin Arnavutköy’deki yerini ve ilçe sorunlarını değerlendiren Karabalık, ‘Arnavutköy’deki en büyük sorunumuz yönetimdir.’ diyerek kaygılandıklarını söyledi. “Aslında tüm sorunların kaynağı kötü yönetilmemizdir. Liyakatsiz kadrolarda bir ilçeyi ne kadar iyileştirebilirsiniz ki? Eğitimden sağlığa, esnafımızdan memura kadar herkes yönetimden şikayetçi. Artık liyakat sahibi insanların yönetime gelmesi gerektiği aşikardır. Arnavutköy olarak bir taziye evimiz, bir sosyal alanımız yok, tüm bu sorunların kaynağı elbette yönetimden kaynaklıdır ve tüm sorunların çözümü için DEVA şarttır.” Diye konuşan Karabalık, sözlerini şu sorumuzu yanıtlayarak sonlandırdı:

Gelecekte Arnavutköy için örneğin; siyasi, ekonomik, eğitim veya istihdam gibi daha pek çok sayamadığımız herhangi bir alanda projeleriniz olacak mı?

‘YOKSUL BIRAKILMAYAN BİR ARNAVUTKÖY HAYAL EDİYORUZ’

“Gelecekte Arnavutköy adına siyasi olarak ifade özgürlüğünün olduğu ılıman bir siyaset iklimi var olacak. Ekonomik anlamda halkımızın bütün ihtiyaçlarına cevap verilir bir mekanizma ile halkımızın yoksul bırakılmadığı bir Arnavutköy hayal ediyoruz. Bunun yanında eğitim alanında yapılacak yenilikler daha liyakatli eğitimcilerimizle başarı sıralamamızı belli bir seviyeye çekip, talep fazlası kütüphane hizmeti sunup gençlerimizin geleceğine yön vereceğiz. Doğru bir eğitim sitemi ve ekonomik politikalar izlenilirse istihdam anlamında bir sorun söz konusu olmayacaktır.”

TUĞÇE HUY - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.