Dolar 32,2595
%0.01
Euro 34,7118
%0
Altın 2.402,530
%0.09
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

EYÜB ERKOVAN: ‘BİZ VATANDAŞIN SESİYİZ’

  • İstanbul Gündemi
  • 02.03.2021 - 15:51

Gezi Parkı olaylarından Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan rektör ataması gerilimine kadar birçok konuda meydana gelen hadiseden CHP ve muhalefet partilerini sorumlu tutan Erkovan, “28 Şubat döneminde İBB Başkanı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, okuduğu bir şiir sebebiyle tüm hakları gasp edilerek cezaevine konulmuştur. Fakat bir gün olsun devletine yada devlet iradesine küsmemiş, sitemde bulunmamıştır” dedi. Erkovan şunları söyledi:

“Geçen ay meclis toplantımızda sarf edilen birkaç sıfatla ilgili bazı hususları hatırlatmakta fayda görüyorum.

Taksim Gezi parkında çevrecilik bahanesi ile başlayan ihanet kalkışmasında sırtını Pkk’ya Pyd’ye dayayanlarla kol kola görmeye başladığımız, daha sonra gerçekleşen tüm sokak eylemlerinde ve son olarak Boğaziçi Üniveristesi’nde gerçekleşen eylemlerde milletvekillerinin dahi baş rol aldığı partinin mensupları, bugün devlet iradesinin karşısında durmayı vazife edinmişlerdir.

Zira tamda 28 Şubat’ı geride bıraktığımız şu günlerde, bu ülkede inancından ve kılık kıyafetinden ötürü türlü işkencelere maruz bırakılan, hatta ve hatta milletin oyları ile seçilmiş olduğu halde başındaki örtüden dolayı ‘burası devlete meydan okuma yeri değildir’ denilerek tahkir edilen Milletvekili Merve Kavakçı ve onun nezdinde başı örtülü bacılarımızının hiçbiri devletine hiçbir zaman isyan etmemiştir!

Yine bu aziz milletin oyları ile Başbakanlık yapmış merhum başbakan Adnan Menderes ihanet şebekesince idam sehpasına götürülürken bile devletine sitem etmemiş, devletine küsmemiştir. 

28 Şubat döneminde İBB Başkanı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, okuduğu bir şiir sebebiyle tüm hakları gasp edilerek cezaevine konulmuştur. Fakat bir gün olsun devletine yada devlet iradesine küsmemiş, sitemde bulunmamıştır. Bu saymış olduğum hiçbir isim ve dava arkadaşları, meşru mücadele yöntemleri varken, siyaset varken; Fetö gibi PKK, YPG gibi DHKPC ve diğer tüm terör örgütleri ve sempatizanları gibi bünyeyi sinsi bir virüs misali işgal etmeye kalkmamıştır. Çokça örnekler vermek mümkündür.”

“SESİMİZ GÜR ÇIKACAKTIR”

“Bizler, fert fert tüm Cumhur ittifakının tüm üyeleri olarak Aziz vatanımıza ve kutsallarımıza sımsıkı sarılacağız. Şanlı bayrağımız vatanımızın her karışında özgürce dalgalanması için, her sahada başarıya koşacağız. Bilinmesini isteriz, bizler bu mecliste Cumhur ittifakına ve partimize teveccüh göstermiş her bir vatandaşımızın sözcüsüyüz, inandığı doğruları müdafaa edeniz. Milletimizin bize yüklediği emanete sahip çıkmak için sesimiz her zaman gür, kararlı ve cesur çıkacaktır, bilmenizi isterim. Bize olan yakıştırmalarınızın sebebinin, söylediğimiz gerçeklere  karşı cevap veremeyişinizden olduğunu çok iyi biliyoruz. Sesimiz, yaklaşık bir asırdır; sindirilmeye, tahkir edilmeye, öz vatanında garip, öz vatanında parya edilmeye çalışılan tüm vatan evlatlarının sesidir. Sesimiz, 1071’den beri bu toprakları bize vatan kılan şühedanın sesidir. Şimdi ve daima olduğu gibi, gür bir ses ile haykırmak istiyorum; Burdaydık, buradayız, burada olacağız.'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.