Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ESMEK EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SATIŞ MAĞAZALARI AÇILDI

  • İstanbul Gündemi
  • 29.10.2020 - 13:10

Kalenderhane Caddesi üzerinde hizmet verecek olan mağazanın açılışını Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken yaptı. Açılışta yaptığı konuşmada “Üretici ile tüketiciyi buluşturduğumuz satış mağazamız hayırlı olsun. Bol bereketli bir pazar diliyorum” diyen Başkan Deniz Köken sözlerine şöyle devam etti: “Pandemiden dolayı biraz gecikmeli bir açılış oldu. Biliyorsunuz el emeği ürünlerinin satışlarının vatandaşla buluşması konusu bizim seçim vaatlerimizden biriydi. Burası daha önce farklı bir durumdaydı. Yan tarafta bulunan Caferağa’nın tadilatı ve işlevlendirilmesi konusunda da Anıtlar Kurulu’yla çalışmalar yapıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu iki yeri de daha iyi bir hale getireceğiz.

 

“120 ÜRETİCİMİZİ VATANDAŞLA BULUŞTURDUK”

 

Elimizdeki ürünlerin satışıyla ilgili ciddi bir sorunumuz vardı. ESMEK satış mağazamızla 120 üreticimizi vatandaşla buluştururken, halkımızın da gerçek el emeği ürünlerini kaynağından almasını sağladık. Burası artık üreticiyle tüketicinin buluştuğu bir pazar oldu. Ürünler sistematik bir şekilde barkodla girip, barkodla çıkacak. Bundan sonraki dönemde bol bereketli bir pazar diliyorum.”

 

İLK ALIŞVERİŞİ BAŞKAN DENİZ KÖKEN YAPTI

 

Açılış sonrası mağazada satılan ürünleri inceleyen Başkan Deniz Köken, Türk bayrağı üzerine filografi çalışması yaptı. Mağazadan ilk alışverişi de yapan Başkan Deniz Köken, satın aldığı çantayı İlçe Nüfus Müdürü Makbule Fırat’a hediye etti. Eyüpsultan Belediyesi’nin kadınlara özel projeleri arasında yer alan ESMEK’lerde üretici kadınlar ile tüketici bir araya getirilerek, Eyüpsultanlı kadınların ekonomik ve sosyal yönden kalkınmaları ve aile bütçelerine destek olmaları sağlanıyor.

 

Mağazada Eyüpsultanlı kadınların, ESMEK‘lerde 31 farklı branşta aldıkları eğitimler sonucu ürettikleri elekler, patikler, çantalar, cüzdanlar, başörtüleri, amigurumi bebekler, örme sepetler, keçe işleri, çeyiz setleri, takılar ve daha birçok el emeği göz nuru ürün bulunuyor. Mağazada 120 ESMEK kursiyerinin 20 farklı kategoride ürettiği ürünler 5 TL ile 300 TL arsında değişen fiyatlarla satılıyor.

 

ESMEK’İN EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SATIŞ MAĞAZASI’NIN 2.’Sİ DE AÇILDI

 

ESMEK’in bir diğer El Emeği Ürünleri Satış ve Ürün Kabul mağazası ise Zal Paşa Caddesi üzerinde eski Belediye binasının karşısında açıldı. Bu mağazada da ESMEK’li kadınlar hazırladıkları ürünleri teslim edip, ürünlerinin satışını yapabiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.