Dolar 32,5576
%0.26
Euro 34,7677
%0.1
Altın 2.490,460
%0.24
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ENGELLİLER BAĞCILAR’DA TROPİKAL MEYVE YETİŞTİRİYOR

  • İstanbul Gündemi
  • 17.05.2021 - 12:29

Engelliler bu sayede hem toprakla uğraşarak rehabilite oluyor hem de emeklerinin sonucunda başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda resimden el becerilerine kadar 37 farklı branşta eğitim veriliyor. Engellilerin ikinci adresi haline gelen bu tesiste en çok ilgi görenlerden biri de “Tohumdan fidana” sınıfı. 14 kursiyerden oluşan sınıfta kursiyerler, kamkat, lime, kivi gibi tropikal ürünlerle birlikte limon, fasulye, badem gibi çok sayıda meyve yetiştiriyor. 

BAŞARMANIN MUTLULUĞU

Tohum olarak saksılara ekilen meyvelerin fidan olma ve büyüme evrelerinin hepsi bu ortamda gerçekleşiyor. Öğrenciler, her gün toprakla meşgul olurken psikolojik olarak da rahatlama yaşıyor. Bu uygulamayla engellilerin rehabilite olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Engellilerimiz toprakla haşır neşir olarak çok yararlı ve güzel zaman geçiriyorlar. Çekirdekleri filizlendirip toprakla buluşturuyorlar. Emeklerinin karşılığını görerek de başarmanın mutluluğunu yaşıyorlar” dedi. Kursiyerler Engelliler Sarayı’nda aldıkları eğitimleri evlerinde de uyguluyorlar.

HABER MERKEZİ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.