Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

DÜZGÜN ACAR: ‘RUTİN BELEDİYECİLİK İŞLERİ BÜYÜK PROJELER DEĞİL’

  • İstanbul Gündemi
  • 11.04.2021 - 16:53

Konuşmasının devamında; ‘mümkün mertebe arkadaşlarımızın konuşabilme fırsatını yakalamasını sağlayın’ diyen Acar, bizim konuşmamızdan sizlere zarar gelmez.’ Diyerek sözlerine şunları ekledi:

‘BİZİM KONUŞMAMIZDAN KİMSELERE ZARAR GELMEZ’

“Faaliyet raporları ile alakalı görüşmeler yapılırken biz arkadaşlarımızdan şunu talep etmiştik; mümkün mertebe arkadaşlarımızın konuşabilme fırsatını yakalamasını sağlayın. Yani bizim konuşmamızdan sizlere zarar gelmez. Biz de 3 dakika konuşmaktan, 10 dakika konuşarak bir şeylere zarar verecek falan değiliz. Burada yapılacak bir çalışma varsa eğer faaliyet raporu hakkında grup adına görüşenler ve seçilmiş meclis üyeleri kendileri adına bu konularla ilgili görüşlerini beyan etsinler. Bir de ben bu konuşma sureleriyle ilgili yapılan uygulamanın doğru bir uygulama olmadığını düşünüyorum.”

‘PANDEMİ NEDENİYLE BAZI AKSAKLIKLAR VE EKSİKLİKLER OLABİLİR’

Faaliyet raporlarına ilişkin açıklamalarında: “Tuzla Belediyesinin var dediği çok büyük projeler vardı ama gelinen noktalardan bugün artık rutin belediye işlerini anlatmak zorunda kalıyoruz” diyen Düzgün Acar, sözlerine şunları da ilave ederek: “Bakın pandemiden kaynaklı bu durumu çok fazla eleştirmiyorum bu gayet doğaldır, olabiliyor. Bugün sadece yol temizliği, Park Bahçeleri ve dezenfektasyonu gibi rutin belediyecilik işlerini anlatmakta normaldir. Çünkü faaliyet alanı artık buralara kadar geldi veya gelmek zorunda kaldı ama tabii bunlar da bile birtakım eksiklikler söz konusu mu? Evet! Pandemi süreci ile beraber bazı eksiklik ve aksaklıklar olabilir. Bunları anlayışla karşılıyabiliriz, büyük projelere yatırım yapılamamasına gayet tabii anlayabiliyoruz.

‘RUTİN BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ AKSAMAMALI’

Ancak rutin belediyecilik işlerinde aksama olunca haliyle soruyoruz. Hepiniz mahallelerde,  sokaklarda ve caddelerde dolaşıyoruz. Sonuçta Tuzlalılara yapılan eksiklikleri görüyor ve bu eksiklikleri bu mecrada dile getiriyoruz. Mesela yeni reaksiyon alanları ile ilgili %40 gibi bir hedefe ulaşmışsınız. Peki gerekçesine ne? Pandemi koşulları. pandemi bunun bir gerekçesi olamaz. 2020 faaliyet raporuna konulan hedeflerin hiçbirinin tutarlı olamadığını da görüyoruz ama dediğim gibi bunlar rutin belediyecilik işleri büyük projeler değil. O nedenle yapılması gereken Tuzlalı hemşehrilerimize verilecek hizmeti pandemi bahane edilerek, arkasına sığınarak verilmemesini hoş karşılayamayız. 2020 faaliyet raporu bizim için bahanelerle dolu bir rapor olma özelliğini taşıyor” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.