Dolar 32,4442
%-0.13
Euro 34,7787
%-0.55
Altın 2.441,250
%0.21
Bist-100 9.946,00
%2.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

DUYMAK İŞİTME MERKEZİ, HASTALARINA İŞİTME TESTİNİ ÜCRETSİZ UYGULUYOR

  • İstanbul Gündemi
  • 22.09.2020 - 11:13

 

İnsanın yaşam kalitesini düşüren, psikolojik olarak olumsuz yönde etkileyen işitme kaybı, yeni nesil cihazlarla tarihe karışıyor. Kişiye özel gerçekleştirilen testler ve cihaz seçimi ile yüzde 100’e kadar başarı ile duyma kalitesi sağlanabiliyor.

 

İşitme testleri, hastaların muhtemel bir işitme kaybının derecesinin ve şiddetinin belirlenmesi, duyduğu seslerin hassaslığının ölçümünü ve buna bağlı olarak kullanması gereken işitme cihazının tespiti amacıyla yapılan, yaklaşık 20-30 dakika süren testlerdir.

 

BİR İŞİTME TESTİNDE NE OLUR?

 

Bir işitme testi, bir kişinin işitme kaybından muzdarip olup olmadığını ve ne ölçüde olduğunu belirleyen bir dizi farklı muayeneden oluşur. İşitme uzmanı, işitme testini gerçekleştirmeden önce, ilk olarak işitme duyunuzla ilgili bazı soruları sorarak değerlendirmeye başlayacaktır. Bu sorular; işitme kaybınızı nasıl yaşadınız? Gürültüye veya başka olaylara maruz kaldınız mı? Ailenizdeki kişiler işitme kaybından muzdarip mi? gibi sorulardır.

 

İŞİTME TESTİNDE İLK MUAYENE

 

İşitme uzmanı / KBB hekimi, kulaklarınızı otoskop olarak adlandırılan özel bir cihazla inceleyerek analiz etmeye başlayacaktır. Bu muayene ile işitme uzmanı, kulak kanalında veya kulak zarında herhangi bir sorun olup olmadığını öğrenebilmektedir

 

Yapılan bu muayeneden sonra, işitme test edilir. Bu muayene, arka plan gürültüsü olmayan sessiz veya özel bir ses geçirmez odada gerçekleşir.

 

İşitme testleri, bir odyometrist tarafından yapılan, kişinin ne kadar ses işitebildiğini analiz etmeye yarayan testlerdir. Hastanın işitme testi yaptırmasının gerekli olup olmadığı durumuna Kulak - Burun - Boğaz hekimi karar verir. Odyometri testleri kulaktaki işitme kaybının test edilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

 

ODYOMETRİK MUAYENE

 

İşitmenin ölçülmesi ve işitme fonksiyonlarının analiz edilmesine odyometrik muayene denir. Bu ölçümlerde kullanılan cihazlara ise odyometre denir.

 

Duymak İşitme Merkezi, sizler için hazırladığı işitme testleri ve uygulamalı test uzmanlarıyla, işitme kaybınızın seviyesini öğrenmek için gerekli muayeneleri gerçekleştiriyor. Bu muayene sonrasında sizlere işitme kaybınızı belirten bir belge verilir ve bu belge ile Duymer İşitme Cihazı şubelerinden size en uygun olan cihazı satın alabilirsiniz.

 

İŞİTME CİHAZI VE İŞİTME CİHAZI FİYATLARI

 

İşitme cihazı, işitme kaybı seviyesine göre tasarlanmış seslerin artmasını veya azalmasını sağlayan daha normale yakın ve duyar duymaz anlamanızı sağlayan cihazlara denir. İşitme cihazları hastaların durumuna göre üretilebilmektedir, bu şekilde üretilen işitme cihazları kullanıcının maddi durumuna uygun olabilmektedir.

İşitme cihazı fiyatları, tasarıma göre belirlenmemektedir! İşitme cihazlarının fiyatlarını etkileyen 6 ana birim bulunmaktadır. Bunlar; İşitme cihazı mikrofonu, amplifier (sinyal işleyici), mikro çip, hoparlör, pil ve yazılımdır. Genel olarak fiyatlar, işitme merkezleri arasında farklılık göstermemektedir. Bunun yanında Duymak İşitme Merkezi, doğru cihaz tespiti için hastalarına detaylı muayene hizmeti de sunmaktadır.

 

Ayrıca cihazın satın alındıktan sonra işitme merkezinde 2 yıl garanti ve ortalama 5 yıl cihaz ömrü boyunca alacağınız hizmet kriteri çok önemlidir.

 

İşitme kayıplarının oranlarına ve düzeylerine göre birbirinden farklı cihazları kullanmanız gerekebilir. Duymak İşitme Merkezi hastalarına ses ve işitme düzeyini en iyi şekilde bulabilecekleri modellerini sunmaktadır.

 

DAHA İYİ DUYABİLECEĞİNİZ İŞİTME CİHAZLARI

 

İşitme kaybı, kişinin sosyal kalitesini düşürürken, bireyi psikolojik olarak da olumsuz yönde etkiliyor. Duymak İşitme Merkezi, ses kalitesinde birbirinden farklı modellerin seçimine olanak tanıyor. Yaşam tarzına uygun cihazların belirlenmesi için gerçekleştirilecek olan kulak testi ve diğer aşamaları bir arada sunarak hastalara hızlı hizmet sunuyor.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.