Dolar 32,4898
%-0.15
Euro 34,9653
%0.39
Altın 2.435,270
%0.5
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Dünya şampiyonu sporcu destekçileriyle buluştu!

  • İstanbul Gündemi
  • 30.09.2021 - 20:47

Yüzmeye başladığı ilk günden itibaren dünya şampiyonu olmayı hedefine koyduğunu belirten Toprak, bundan sonraki hedefinin ise ay yıldızlı bayrağımızı her dönemin şampiyonu olarak dalgalandırmak olduğunu söyledi.

1997 yılında kurulan Ata Spor’un yaklaşık 20 yıl başkanlığını yapan Bakırköy Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Sait Babaoğlu’nun organize ettiği bir toplantıda, Ata Spor Kulübü’ne ve Milli Sporcu Derin Toprak’a maddi manevi destek veren yöneticiler ve gazeteciler bir araya geldi. Derin Toprak’ın annesinin de katıldığı buluşmada konuşan Anne Füsun Toprak, “Biz inandık ve inandığımız yolda bize inanlarla yürüyerek başardık. Bir anne olarak gurur duyuyorum. Bize destek olan herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

PALETLİ YÜZME AÇIK SU YARIŞLARINDA TÜRKİYE TARİHİNİN İLK DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Paletli Yüzme Milli Takım sporcusu Derin Toparlak, Kolombiya‘nın Santa Marta kentinde düzenlenen CMAS Paletli Yüzme Açık Su Dünya Şampiyonası‘nda 5 bin metre su üstü yarışında dünya şampiyonu oldu. Antrenör Canberk Babaoğlu‘nun eşlik ettiği milli sporcu, paletli yüzme açık su yarışlarında Türkiye tarihindeki ilk dünya şampiyonluğuna imza atmış oldu.

1997’nin Kasım ayında Bakırköy İş İnsanları Derneği Başkanı A. Salim Yılmaz ve İnan Ailesi’nin desteği ile kurulan Ata Spor Kulübü’nde yaklaşık 20 yıl başkanlık yaptığını ve Bakırköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevine atanması nedeniyle görevi Prof. Dr. Murat Bülbül’e devir ettiğini söyleyen Sait Babaoğlu, kulüp başkanlığı döneminde bir çok spor bakanıyla birlikte eğitim programları hazırlayarak ülkemizin spor politikasına yön vermek için ciddi çalışmalar yaptıklarını anlattı.

6 DALDA 60’A YAKIN MİLLİ SPORCU

Ata Spor Kulübü olarak 6 dalda 60’a yakın milli sporcu yetiştirmiş olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Babaoğlu, kulüplerinin bugün ‘Sporun Enleri’ni seçebilecek düzeye geldiğini ifade ederek, aynı zamanda dünya şampiyonunun antrenörünün babası olması hasebiyle oğlu Canberk Babaoğlu ile de ayrıca gurur duyduğunu söyledi. Sait Babaoğlu, Ata Spor Kulübü yöneticilerine, destekçilerine ve Bakırköy Belediyesi ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de ayrıca teşekkür ederek “Ve gençler bilmeli ki, ‘Dünya Şampiyonu’ olmak artık bir hayal değil’ dedi.

Çok sayıda il ve ilçe spor yöneticinin katıldığı toplantıda, konuşan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen, Türkiye ve sualtı topluluğu ailesi adına mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, başta Derin’in ailesi ve kulübü olmak üzere bizleri her zaman kendilerini destekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, Spor Genel Müdürlüğü’ne ve bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

MAY İŞİTME’DEN SPORA VE SPORDUYA BÜYÜK DESTEK

İBB’nin Florya Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemekli toplantının sponsorluğunun yanı sıra, kulübe ve sporculara olan desteğini her zaman sürdüreceklerini belirten May İşitme Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnanç, amatör bir ruh olarak kendilerinin de sektörde gece gündüz çalıştıklarını ve 25 yılın sonunda amatör ruhun başarısını da en iyi kendilerinin anlayabileceğini söyleyerek, May Group olarak Dünya Şampiyonu Milli Sporcu Derin Toprak ve Antrenörü Canberk Babaoğlu için ayırdıkları bütçeyi15 ay süre ile çalışmalarına destek amacıyla hesaplarına yatıracaklarını söyledi.

Toplantıda konuşan Ata Spor Antrenörü Canberk Babaoğlu’da, kendilerine destek veren her kese ayrıca teşekkür ettiğini söyleyerek, günlük ortalama 17 kilometreye varan antreman yaptıklarını, yorgunlukla birlikte büyük gurur duyduklarını, en büyük mükafatlarının da, kendilerine inanan insanlar olduğunu ifade ederek, spor alanında Türk sporunu her zaman hak ettiği yere taşımak için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Şampiyonluk pastasının kesilmesinin ardından sırasıyla konuşan katılımcılar, Ata Spor Kulübü’nün ve Dünya Şampiyonu Derin Toprak’ın başarılarının devamını dilerken, tüm dünyaya İstiklal Marşı’nı dinlettikleri için de ayrıca teşekkür ettiler.

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.