Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Dünya değişiyor! Bilim açıkladı; “Kış 2 Yaz 6 Ay Sürecek”

  • İstanbul Gündemi
  • 04.11.2021 - 03:49

 Dünyanın önlenemez değişimi

 Yaz mevsimi ve güneşli günler psikolojiyi olumlu etkileyen faktörler arasında. Böyle zamanlarda insanlar kendilerini dinamik ve daha mutlu hisseder. Kış mevsimi ve kapalı havalar ise tam tersi olumsuz bir ruh haline bürünmeye sebep olur.   Son zamanlarda etkisi artan küresel ısınma dünyamızı değiştiriyor.

 İklim değişimleri sebebiyle yazlar artık daha sıcak yaşanırken kış ayları da kısaldı. Araştırmalar sonucunda dört mevsimin değişmeye başladığı ama bu durumun hayal edilenden daha farklı sonuçlara sebep olacağı ortaya atıldı.

Bilim açıkladı; “ Yaz mevsimi uzun, kış kısa”

Bilim adamları, küresel ısınmadan kaynaklanan sebeplerden dolayı Kuzey Yarımküre‘nin orta enlemlerinde mevsimlerin değiştiğini açıkladı. Yaz mevsiminin uzadığı, kış aylarının ise kısaldığının açıklandığı araştırma raporunda  Jiamin Wang ve Yuping Guan tarafından Jeofizik Araştırma Dergisi‘ndeki makalede ‘Küresel ısınmayla değişen dört mevsim‘ konusu ele alındı.

Wank ve Guan tarafından Kuzey Yarımküre‘nin orta enlemlerinde ortalama yaz  mevsimi uzunluğu 1952 ile 2011 yılları arasında 78 günden 95 güne yükseldiği bilgisi paylaşıldı. Aynı zamanda kış mevsiminin uzunluğu 76 günden 73 güne düşmüş.

Ekosistemin dengesi bozulabilir!

Bu mevsimsel değişimler  ekosistemin dengesini bozabilir, mesela mahsul üretimi olumsuz etkilere maruz kalabilir yada sivrisineklerden hastalık bulaşma riski artabilir.

Genel bağlamda değerlendirildiğinde, değişen mevsimler hem çevre hem de  insan sağlığı açısından oldukça tehlikeli.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.