Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

DEVA Partisi Küçükçekmece’de Başkan Özaydemir güven tazeledi

  • İstanbul Gündemi
  • 09.10.2021 - 18:44

Kongrede konuşan Babacan, Kanal İstanbul Projesi’nin rant projesine döndüğünü ifade ederek, hükümete çağrıda bulundu. Babacan, “Gelin Kanal İstanbul’a ayrılan bütçe ile İstanbul’u yenileyin” diyerek DEVA Ekonomisi’ni anlattı.

DEVA Partisi Küçükçekmece 1 Olağan Kongresi yapıldı. Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde yapılan kongreye, DEVA Partisi Lideri Ali Babacan eşiyle birlikte katıldı.

CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Turgay Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Davut Bektaşoğlu’nun yanı sıra, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin de katıldığı kongreye, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve bazı muhtarlarla birlikte, Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut’ta katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan kongrede, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen’in başkanlık yaptığı divan seçiminin ardından faaliyet raporu okundu.

Kongre’nin açılış konuşmasını yapan DEVA Partisi Kurucu Başkanlarından da olan Kaan Engin Özaydemir, katılımcıları selamlayarak, gençlerin tezahüratlarına karşılık verdi. Gittikleri her ortamda büyük bir sevinçle karşılandıklarını ve bundan da büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Engin Özaydemir, kendisinin de heyecanlandığını ama Türkiye’yi Babacan, Küçükçekmece’yi de kendilerinin kurtaracağına inandığını söyledi.

ÖZAYDEMİR: “İLÇE YÖNETİMİNİN YÜZDE 86’SI İLK DEFA SİYASET YAPAN İNSANLAR”

Siyasetin son dönemlerinde, ‘Demokrasi’nin sadece süslü bir kelime olarak kullanıldığını, Deva Partisi olarak istişareyi uygulamış bir parti olmanın memnuniyeti ile, bulunduğu yerden gurur duyduğunu belirten Kaan Engin Özaydemir, kısa sürede oluşturdukları ilçe yönetiminin yüzde 86’sının ilk defa siyaset yapan güçlü insanlar olduğunu belirterek, “Küçükçekmece’ye deva olacağımıza söz veriyorum” dedi. Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’ni kendilerine tahsis eden Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye de teşekkür etti.

EROL: “ÜLKENİN DORUNLARINI DERT EDİNDİK, DEVA OLMAYA GELİYORUZ”

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı eski Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan EroL da, kongrede kısa bir konuşma yaparak, Küçükçekmece’nin tarihi öneminden bahsetti. İstanbul’un Balkanlara açılan kapısı olarak tarif ettiği Küçükçekmece’nin geçmişte ilkleri yaşadığını, gelecekte de DEVA Partisi ile bir ilki yaşayacağını umut ettiğini belirten Erol, öncelikle ülkenin sorunlarını dert edindiklerini, davalarının da iktisadi kalkınma olduğunu belirterek, “Ülkenin birliği, beraberliği, barışı, eğitimi ve sağlığı başta olmak üzere, tüm derdi bizim derdimizdir. Deva olmaya da adayız” dedi.

GENÇLERİN YOĞUNLUĞU DİKKAT ÇEKTİ

Gençlerin yoğun katılımının gözlendiği kongrede, ‘Gençliğin umudu Babacan’ tezahüratlarıyla sahneye gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Umut sizinsiniz” diye karşılık verdiği gençleri selamlayarak, adil ve eşitlikçi bir ülke özlemi duyan insanlarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

BABACAN: “İKTİDARIN YÖNETİM ŞEKLİ, TEHDİT VE BASKI”

Ülkenin durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında, hayal ile gerçeği ayırt edemeyen, yönetme kabiliyetini tamamen kaybetmiş bir iktidarla karşı karşıya olduğumuzu söyleyen Babacan, mevcut iktidarın insanları ikna etmek, kendisine inandırmak gibi bir derdinin olmadığını, yönetim şeklini tehdit ve baskıyla sürdürdüğünü belirtti.

“KANAL İSTANBUL PROJESİ’NE ‘ÇEVRE RAPOLARINDAN SONRA DEĞERLENDİRİLEBİLİR’ DEDİK”

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili de konuşan Babacan, projenin yapılmasıyla ilgili ortaya koyulan gerekçelerin gerçekle ilgisi olmadığını söyledi. 10 yıl önce gündeme gelen proje ile ilgili kendilerinin de yönetimde oldukları dönemde ‘çevre raporlarından sonra değerlendirilebilir’ diyerek baktıkları projenin şimdilerde rant projesi şekline döndüğünü, çevre raporlarının Cumhurbaşkanı talimatı ile çıktığını, bürokrasinin elinin ayağının birbirine dolaştığını, talimatlara uymayanların ise farklı tanımlamalarla ötekileştirildiğini söyledi. Bu şekilde yönetilen bir ülkede, çevre raporlarını hazırlayanların nasıl bir çalışma yaptığını kestirmenin zor olmadığını ifade eden Babacan, “Raporlar Cumhurbaşkanı’nın istediği gibi yazılıyor. Sistem Türkiye’de artık böyle çalışıyor” dedi.

Kanal İstanbul Projesi’nin asıl amacının şimdilerde ranta döndüğünü, yapılması için Cumhurbaşkanı’nın inatlaştığını, 15 milyar denilen maliyetin ise 100 milyarları bulabileceğinin hesaplandığını da belirten Ali Babacan, oluşturulmak istenen 500 kişilik şehrinde en az 2 bin kişiden oluşacağının ön görüldüğünü, İstanbul nüfusunun artık daha fazla kişiyi barındıramayacağını belirtti.

BABACAN’DAN HÜKÜMETE ÇAĞRI

Deprem gereğini de hatırlatan Babacan, Kanal İstanbul için ayrılan bütçe ile İstanbul’un yenileneceğini, hükümetin asli görevinin de halkın can ve mal güvenliğini korumak olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı’nın inatlaşarak yapmak istediği Kanal İstanbul projesi ile, kültür mirasımızın, doğamızın ve yer altı temiz sularımızın tehdit altında olduğunu da belirterek iktidara çağrı yapan Babacan, “Milyonlarca kaynağı rant projesine harcayacağınıza, İstanbul’u yerinde yenilemek için harcayın”

“UYDURULMUŞ GERÇEKLERLE YAŞAYAN BİR CUMHURBAŞKANI”

“Devletin asli görevi vazifesi acıyı paylaşmak değil, acının yaşanmaması için tedbir almak” diyerek konuşmasını sürdüren Babacan, “Uydurulmuş gerçeklerle yaşayan bir Cumhurbaşkanımız var. Türkiye gün geçtikçe yoksullaşıyor. Gelir dağılımı hıza bozuluyor. Satın alma gücü düşüyor. TUİK bile gıda da tüfe oranını yüzde 29 olarak açıklamış. Yani TUİK’in makyajlanmış rakamları bile gerçeği gizleyemiyor” diyerek, “Ülkemizde yaşanan kötü tablonun gerçek sorulusu, hukuku askıya alan, halkın refah ve huzurunu düşünmeyen bu günkü iktidardır. Sebep Erdoğan’dır” ifadeleriyle devam etti.

Uydurulmuş gerçeklere inanan bir Cumhurbaşkanı’nın, marketten yaptığı alışverişin ekrana yansıyan ‘Çokta pahalı değilmiş’ anlayışına bakınca, sorunu inkâr eden bir Cumhurbaşkanı’nın sorun çözmesini beklemenin de hayal olduğunu belirterek, “Bunlar iş başı da olduğu sürece sorun çözülmez” dedi.

“TEDAVİ ETMEK İÇİN, HASTANIN HASTA OLDUĞU GERÇEĞİNİ KABUL ETMESİ LAZIM”

“Hastanın hasta olduğu teşhisini kabul etmesi gerekir ki tedavi edebilesin” diyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Dışişleri ve Ekonomi Bakanı olduğu dönemlerde, ortak aklı çalıştırdıkları zaman çokta başarılı işler yaptıkları gerçeğinin de unutulmaması gerektiğinin altını çizerek, ekip çalışmasının önemine değindi. Türkiye’nin şu anda en yüksek faiz ödeyen dünya ülkesi olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Babacan, “Faizi düşürmenin yolu da güveden geçer. Üretim, yatırım ve bolluk olacak ki faiz düşsün, enflasyon makul seviyelere insin. Güven, ancak hukukun sağlanması ile olur. Adaleti, insan haklarını, özgürlüğü ve demokrasiyi ayaklar altına alır, hukuku çiğnerseniz güven oluşturamazsınız” diyerek, akın tarihte DEVA Ekonomisi’ni tüm ülke ile paylaşacaklarını ve iktidara gelince de devreye sokacaklarını belirtti.

Babacan, “DEVA hazır, İstanbul hazır, Küçükçekmece hazır” diyerek, kongrelerinin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

Yaklaşık 200 delegenin oy kullandığı tek adaylı kongrede Kurucu Başkan Kaan Engin Özaydemir, Küçükçekmece DEVA Partisi ilçe başkanı olarak seçildi.

Göksenin Aktaş - Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.