Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

DEVA Partisi Kağıthane, yeniden ‘Lider Parlakyıldız’ dedi

  • İstanbul Gündemi
  • 23.10.2021 - 20:28

Merkez Mahallesi Yeni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongreye tek aday olarak katılan Lider Parlakyıldız, bir kez daha başkanlığa seçildi.

Kongreye DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları, İl Başkanı Dr. Erhan Erol ve yönetim kurulu üyeleri, Kağıthane İlçe Başkanı Lider Parlakyıldız, siyasi parti ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, basın mensupları, çok sayıda partili delege ve vatandaş katıldı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan halasının vefatından ötürü kongreye video konferans yoluyla katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre halk oyunları ekibi kısa bir gösteri düzenledi. Yoğun katılımla gerçekleşen kongrede faaliyet raporunun ibrasından sonra seçim konuşmasını gerçekleştiren Lider Parlakyıldız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak; “Toplumsal barış içinde refah ve onurla yaşanacak bir Türkiye için, canla başla çalışıyoruz.” dedi.

LİDER PARLAKYILDIZ: ‘DEVA KADROLARI OLARAK SİYASİ MANADA BİR MİLLİ MÜCADELE İÇERİSİNDEYİZ’

Parlakyıldız; “Bu zor coğrafya, cenk meydanlarında ateş, barut ve kan kokusuyla, çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek demeden milletimizin topyekûn milli mücadelesiyle, büyük fedakarlıklarıyla vatan kılındı. Yüce Peygamberimizin ‘Vatan sevgisi imandandır’ hadis-i şerifi Türk milletinin adeta zafer parolasıydı. Şanlı ecdadımızı, ölümsüzleşen tüm şehit şühedamızı ve ‘‘Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum‘‘ diyen Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Bu münasebetle 6 gün sonra 98.yılını yaşayacağımız Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bizlerde bugün, DEVA kadroları olarak siyasi manada bir milli mücadele içerisindeyiz” diye konuştu.

‘ŞEAHADETİYLE DESTANLAŞAN SAYISIZ ANADOLU KADINI VAR’

Refah, huzur, adalet ve kardeşliğin olduğu daha yaşanabilir yarınların Türkiye’si için mücadele verdiklerini belirten Lider Parlakyıldız, tarihten örneklerle geçmişte verilen mücadelenin boyutunu şu sözlerle anlattı: “Tarih bu topraklardaki fisebilillah şuurla yapılan göreve, sayısız kahramanlıklara şahittir. O kahramanlar arasında, şehadetiyle destanlaşan sayısız Anadolu kadını vardır. O kahraman kadınlardan biri de İnebolu Seydilerli Şerife Bacı’ydı. Milli Mücadele döneminde İnebolu’ya çıkarılan silah ve cephanenin, Kastamonu üzerinden Ankara’ya ulaştırılması gerekiyordu. Köylerde ne genç, ne erkek kalmıştı, hepsi cephede savaşıyordu. Kadınıyla, yaşlısıyla, çocuğuyla büyük bir seferberlik, kenetlenmiş bir millet ve milli şuur hakimdi. 1921 senesinin Aralık ayıydı. İnebolu Seydilerli Şerife Bacı, köyde bakacak kimsesi olmadığı için bebeği Elif‘i de yanına almış, kağnısına yüklenen top mermileriyle, adı daha sonraları destanlaşacak olan o çetin yolda, İstiklal Yolu’nda ilerlemeye başlamıştı. Şerife Bacı, İnebolu çıkışında kağnıyı durdurdu. Oraya kadar sırtında taşıdığı kızı Elif için top mermilerinin arasında otlardan yatacak bir yer ayarladı. Tek korunma aracı olan yün yorganını da top mermilerini ve kızını yağıştan korusun diye, üzerlerine örttü. Bu çetin kış şartlarında, kaç kez kara öküzü yatmış, kaç kez boyunduruğu Şerife Bacı göğüslemiş, sayısını unutmuştu. Gecenin soğuk, puslu, zemheri ayazında ne kadar yol aldığını ise hiç bilmiyordu. Sabahın ilk ışıklarıyla, askerler Kastamonu kışlasından kağnıyı fark ederek yanına vardılar. Top mermilerinin üstünde donarak şehit olmuş Şerife Bacı‘yı gördüler. Onu kaldırırken yürekleri dağlayan bir ses, evet ağlayan Elif bebeğin sesini duydular”

‘TÜRK MİLLETİ OLARAK ABİDELEŞMİŞ KAHRAMAN ANALARIMIZIN HEPSİNİ ŞÜKRANLA ANIYORUM’

Kağıthane İlçe Başkanı Lider Parlakyıldız, ‘‘DEVA Partisi olarak vatanın İstiklal Yolunu ve istikbalini hep açık ve hep aydınlık tutacağız.’’ dedi. Parlakyıldız; “İşte vatanı koruyup kurtaracak olan top mermilerini ve evladını aynı değerde belleyen ve onları korumak için canını feda eden Şehit Şerife Bacı milletçe gururumuzdur. Türk Milleti olarak abideleşmiş kahraman analarımızın hepsini şükranla, minnetle, rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bizler ecdadımızın, kahraman analarımızın kutsal emaneti olan Vatanı ihya etmek, Eliflerin, Mehmetlerin çağdaş, güçlü, büyük Türkiye‘nin, aydın yurttaşları olması için varız. Sağır Sultan duysun ki; mağdur edilen aziz milletimizin tüm haklarını korumak için Hz Ali’nin “Hakkınızı arayınız, hakkınızı aramazsanız, hem hakkınızdan, hem onurunuzdan olursunuz.” sözünün idrakiyle bu onurlu mücadeleyi vereceğiz. Milletimizi mutlu, devletimizi güçlü kılacağız. DEVA Partisi olarak vatanın istiklal yolunu ve istikbalini hep açık ve hep aydınlık tutacak ve Allah‘ın izni, aziz milletimizin desteğiyle Genel Başkanımız Ali Babacan beyin önderliğinde güçlü büyük Türkiye‘yi hep birlikte inşa edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

ERHAN EROL: ‘‘ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ BUGÜN BU ÜLKEYİ YÖNETENLERİN MERHAMETİNE BIRAKMAYIZ’’

Parlakyıldız’dan sonra konuşmasına başlayan DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol, milli mücadele yıllarında ülkenin içinde bulunduğu kötü koşullara dikkat çekerek; ‘‘İnanılır ki o mücadele Türk ulusuna değil o gün o ihtilal herkese yapıldı.” şeklinde konuştu.

Vatan sevdasıyla büyüyüp bu günlere geldiklerini aktaran Erol, “Biz atalarımızdan vatan sevdasıyla, vatan sevgisiyle büyümüş ve bu günlere gelmişiz. Vatanımız bizim için çok önemli, burada yaşayan her insanla birlikte inanır ki o mücadele Türk ulusuna değil, o ihtilal herkese yapıldı. Şerife Bacı gibi bu ülkenin çok önemli değerleri var. Bugün gelinen noktada ise maalesef ülkenin geldiği noktada hiçbirimiz memnun değiliz. Ne demokrasi açısından, ne aile açısından, ne güvenlik, ne huzur ve ne de özellikle ekonomi açısından iyi durumdayız. İstanbul’da DEVA Partili arkadaşlarla siyaset yapıyoruz. Sahada en çok karşılaştığımız şey, maalesef ekonomik sıkıntılar. İnsanlar açız diyor, inşalar işsiziz diyor. İnsanlarımız, çocuğum üniversiteyi kazandı ama gönderemiyorum diyor. Birçoğu ev kiralayacak param yok diyor ve hepimiz bu hüzünlü manzarayla karşılaşıyoruz.  Bugün de öyle manzaralara şahit oluyoruz ki biz ülkemizin geleceğini bugün bu ülkeyi yönetenlerin merhametine bırakmayız! Daha iyi bir Türkiye için çok anlamlı bir mücadelenin içindeyiz. Bu ülkenin kalkınması, bu ülkenin gelişmesi ve bu ülkenin geleceği hepimizin davasıdır” ifadelerini kullandı.

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.