Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

DEPREM TATBİKATI KAĞITHANE’DE YAPILACAK

  • İstanbul Gündemi
  • 25.11.2020 - 11:59

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Türkiye Acil Müdahale Planı çerçevesinde oluşturulan Çalışma Grupları Değerlendirme Toplantısında konuştu. Soylu, 3 Kasım’da Kağıthane‘de yapılması planlanan fakat İzmir depremi nedeniyle gerçekleştirilemeyen deprem tatbikatının, kasım sonu veya aralık ayının başında yapılacağını söyledi. Bakan Soylu “'Depremin ilk 6 saati bizim için mühimdir. Boş kalacak olduğunu değerlendirdiğimiz yollarda itfaiyelerin, ambulansların, arama kurtarma ekiplerinin araçlarının ilgili yerlere, enkaz alanlarına ulaşmalarını temin edebilmek. Aksi? Aksi felakettir' dedi.

 

AFET EĞİTİMLERİNİN ÖNEMİ

 

Soylu, afet eğitimlerinin önemine işaret ederek, 'İzmir‘deki depremde de gördük. Çocuklarımızın çök-kapan-tutun eğitimini nasıl aldıklarını, nasıl tutunduklarını örneklerle müdahale ettik' dedi.

 

Bakan Soylu, İstanbul‘daki toplanma alanlarıyla ilgili bilgilerin, afiş olarak her binanın girişine asılacağını da duyurdu.

 

Toplantıya Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de katıldı. Olası İstanbul depremine karşı ivedilikle tedbirler aldıklarını belirten Başkan Öztekin, ‘‘ Öncelikle ilçemizdeki riskli yapıları belirleyerek can ve mal kayıplarının önüne geçmek adına tehlike oluşturan binaların kontrollü şekilde yıkımlarını gerçekleştirdik. Deprem sonrası hayati öneme sahip toplanma alanlarının sayılarını arttırdık. Afet gönüllülerimize; deprem, sel gibi afetlerde işitme engellilerle doğru şekilde iletişim kurabilmeleri için İşaret Dili Kursu verdik. AFAD işbirliği ile belediyede görevli personelimize afetlerle mücadele eğitimi verirken; deprem tedbirleri kapsamında acil durumlarda toplanma alanlarına karekod ve numara sistemi getirdik. AFAD ve Kızılay ile işbirliği yaparak ilçemizdeki orta ve lise düzeyindeki okullarda; yanı sıra mahallelerimizde vatandaşlarımıza Temel Afet Bilinci ve İlk Yardım eğitimleri düzenledik. Deprem konteynırlarındaki malzemelerin bakımlarını yaparak olası bir afette kullanılmak üzere hazır hale getirdik‘‘ diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.