Dolar 32,5822
%0.33
Euro 34,7960
%0.18
Altın 2.509,000
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

DEDİĞİ GİBİ OLDU; KIZILKAYA 'GİTTİ AMA GERİ DÖNDÜ'

  • İstanbul Gündemi
  • 29.08.2021 - 20:46

5 Ocak 2020’de yapılan CHP Ümraniye Olağan Kongresi’nde ilçe başkanı seçilen ancak 28 Ekim 2020’de ilçe yönetim kurulu üyesi 14 kişinin istifa etmesiyle yerine kayyum atanan Zeynel Kızılkaya 30 Ekim 2020 tarihinde İlçe Başkanlığı‘nda gerçekleştirdiği veda konuşmasında, ‘Gidiyorum ama geri döneceğim‘ demişti. Kızılkaya, 29 Ağustos‘ta gerçekleştirilen olağanüstü kongre sonrası rakiplerine fark atarak seçimi kazanıp yeniden CHP Ümraniye İlçe Başkanı oldu.

CHP Ümraniye Olağanüstü Kongresi İBB Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongrede CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı için Mustafa Ercan Özer, Zeynel Kızılkaya ve İbrahim Can Kıran yarıştı.

KIZILKAYA: ‘‘HUZURSUZLUKLARIN SON BULMASI, İKTİDAR HEDEFİMİZ İÇİN ÖNEM ARZETMEKTEDİR’’

CHP Ümraniye Olağanüstü Kongresi’nde ilk olarak partililere Zeynel Kızılkaya seslendi. Sen-ben kavgasına son verilerek kişisel hedefler uğruna CHP’nin Ümraniye’deki itibarının ve kurumsal kimliğinin zedelenmemesi gerektiğini söyleyen Kızılkaya, “Gerçekleştireceğimiz olağanüstü kongremizle birlikte örgüt içerisinde bir süredir yaşanan huzursuzlukların son bulması, iktidar hedeflerimiz gerçekleşmesi açısından önem arz etmektedir.” dedi.

‘‘BİR OLMALIYIZ, İRİ OLMALIYIZ, DİRİ OLMALIYIZ’’

‘‘Bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız’’ diyen Kızılkaya, geçmiş dönemde yaşanan hoşnutsuzluklara ilişkin delegelere hitaben ‘hoşgörünüze sığınıyorum’ diyerek; “Parti gelenekleri, tüzüğü çiğnenmemeli, sevgi dilini kullanmalıyız. Kibirden kurtulmalı, seçilen kim ise saygı duyulmalı, örgütün ve delegelerin verdiği görevi sonuna kadar yerine getirilmeli, görev süresi bitene kadar partililik bilinci ile hareket edilmelidir. Dün bizlerin başına gelen olumsuzlukların, yarın hiçbir partilimizin başına gelmesini temenni etmem! Bu anlayışı bitirmeliyiz. 

Partimiz iktidara giderken, içe dönük siyasete son verilmeli, dışa dönük siyaset yapmalıyız. Herkesin kendisini ifade edebileceği, örgütü kapsayan, daha önemlisi, tüm Ümraniye’yi kapsayan bir yönetim modeli geliştirilmesi, 2023 ve 2024 hedeflerine ulaşmada kilit önem taşıyacaktır. Sürekli sahada olacak bir karavan alınacaktır. 50 ilden büyük, İstanbul’un da 4. büyük ilçesi, 800.000 nüfuslu Ümraniye’de, Planlı olmak, sorunları tespit etmek ve çözümlere bilimsel yaklaşmak adına kapsamlı ve detaylı bir Ümraniye planı hazırlayacağız” diye konuştu.

‘ÜMRANİYE İLE İLGİLİ KAPSAMLI BİR RAPOR HAZIRLANACAK’

“Ümraniye’mizin daha da gelişmesi için iletişim uzmanlarından, siyaset bilimcilerinden, belediyelerimizdeki teknik adamlardan destek alacağız” diyen Kızılkaya, Belediye Meclis üyeleriyle beraber belediyede bulunan her bir birimi mercek altına alıp belediyeyi yakın takibe alacaklarını söyledi.

Kızılkaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ümraniye’nin 37 mahallesinin sorunları ve çözümleri ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırlanacak. Çözüm önerilerimiz saha çalışmalarında yurttaşlarımıza anlatılacak olup söylem ve eylem birliği sağlanacaktır. 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’ne hazırlık olarak, bugünden CHP ne diyor, ne öneriyor, projeleri ne, çözüm ne?  kitapçığı hazırlanacak söylemler eylemler masada hazır olması sağlanacaktır. Düzenli danışma kurulu toplantıları yapılacak CHP’yi Ümraniye’de güçlendirmek için katkı istenecektir. Ümraniye’de bulunan dernekler, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, basın ile yakın ilişki içerisinde bulunulacaktır. Cumhuriyet ve demokrasi platformu kurulacaktır.  Böylece kitlesel eylemlerde geniş halk kitlelerinin katılımı sağlanacaktır.

‘‘BİZİM ATATÜRK’ÜMÜZ VAR, ONLARIN YOK!’’

Bizim Mustafa Kemal Atatürk’ümüz var! Onların yok. Bizim Deniz Gezmiş’imiz, Hüseyin İnan’ımız var! Onların yok. Bizim Pir Sultan Abdal’ımız var, Hacı Bektaş Veli’miz var! Onların yok. Bizim kemal Kılıçdaroğlu’muz, Canan Kaftancıoğlu’muz, Ekrem İmamoğlu’muz var! Bizim Ümraniye örgütümüz var, gençlerimiz var, kadınlarımız var! Örgütümün değerli ilçe delegelerine sesleniyorum, örgütlülüğün değerine, önemine inan, örgütümüzün kararlarına saygı duyan, demokrasiyi inanan, hak hukuk adaletin önemini savunmuş bir yoldaşınız olarak adaletinize vicdanınıza sığınıyorum.  Kendimi siz örgütümüzün adaletine teslim ediyorum”

ÖZER: ‘‘İLÇEMİZİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

CHP Ümraniye Olağanüstü kongresinde Zeynel Kızılkaya’dan sonra konuşan Mustafa Ercan Özer, konuşmasına 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak başladı.  “Görev gereği çalıştığımız süre boyunca bizim en önemli yönetim ilkemiz şeffaflık oldu” diyen Özer, görevde bulunduğu 9 ay boyunca en büyük şahidin mahalle başkanları olduğunu belirterek; “Mahalle ayrımı yapmadan, tamamen hakkaniyetli şekilde 4 kişilik bir ekiple süreci yönetmeye çalıştık. Yapmış olduğumuz tüm çalışmalardan hem mahalle başkanlarımızı hem örgütümüzü haberdar ettik ve hep birlikte çalıştık. Görevde olduğumuz süre boyunca nasıl şeffaf bir süreç yönettiysek, desteklerinizle tekrar göreve geldiğimizde aynı şekilde, ilçemizi birlikte yöneteceğiz. İstihdam komisyonu ile iş başvuruları ve ihtiyacı birleştirmeye çalıştık. Şeffaflığın devam etmesi ve katılımcılığı sağlamak için başka komisyonlar da kurulacak. İlçe yönetimimiz bu kurmuş olduğumuz komisyonlarla birlikte çalışacak. Komisyonlarımızda da siz değerli örgütümüz olacak ve sürecin nasıl yönetildiğini bizzat göreceksiniz. Ümraniye iktidarına sağlam adımlarla koşacağız. Sağlam bir örgüt yapısıyla, üretken bir çalışma düzeni sağlayacak ve Ümraniye‘nin her yerinde halkımıza dokunacak, partimizi en güçlü seçenek haline getireceğiz. Size söz veriyoruz, geleceği kuracağız, umudu yeşerteceğiz. Evet, bunu başaracağız” olduğunu söyledi.

KIRAN: ‘‘KAYYUMLUKTAN, SEÇİLMİŞ OLUNMAZ’’

Daha sonra kongrede partililere hitap eden İbrahim Can Kıran, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümünü kutladı. Kıran, ‘‘Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve onun yanında çarpışarak canlarını vatan toprağına bağışlayan tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Her birinin önünde saygı ve minnetle eğiliyorum.’’ dedi.

Kıran sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Çekişmelerle, gündelik hesaplarla çok zaman kaybettik. Kayyumluktan, seçilmiş olunmaz. Biz bu siyasi etiği unutup, oturtulduğumuz koltukların sıcağına kapılıp, başka dertlerin peşine düşerek çok zaman kaybettik. Siyasi etiğin gerektirdiği saygıdan uzaklaştık. İktidarın kayyum politikalarını eleştirip kendi içimizdeki kayyumluğa göz yumarak çok zaman kaybettik. 18 yöneticiyi yönetme becerisini gösteremeyenlerin yedi yüz bin nüfuslu bir ilçeyi yönetebileceği duygusallığına kapılarak çok zaman kaybettik. Tek bir proje ortaya koyamayıp, beni çalıştırmadılar algısı yaratıp mağdur edebiyatı yapanlar ile çok zaman kaybettik.  Sürekli bahane üreten değil, çözüm üretenlerden olmak için görev istiyorum sizden. Tabanın sesini duyan ve buna uyan, yaptıklarının hesabını veren şeffaf bir yönetim anlayışının temsilcisi olmak için görev istiyorum sizden. Vesayetten kurtulmuş, kapsayıcı ve sakin; kararlı ve inançlı, yenilikçi, dürüst, etik değerlere inanan, iyi insanlardan oluşan bir ekibin lideri ve aynı zamanda parçası olarak karşınızdayım.’’

Seçime yeşil listeden giren Zeynel Kızılkaya kullanılan 338 oyun 134’ünü alarak CHP Ümraniye İlçe Başkanı oldu. Diğer adaylar İbrahim Can Kıran 100, Mustafa Ercan Özer ise 103 oy aldı.

KIZILKAYA: ‘‘BÜTÜN DOSTLARIMA ŞÜKRANLARIMI İLETİYORUM’’

Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra bir teşekkür konuşması yapan CHP Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, ‘‘Çok zorlu bir süreçti, bu süreçte bizim yanımızda olan bütün dostlarıma şükranlarımı iletiyorum. İyi ki beraberiz. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bu daha başlangıç, ömrümüz yettiğince Cumhuriyet Halk Partisi’yle sonuna kadar devam edeceğim.’’ İfadelerini kullandı.

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.