Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Davutoğlu Ümraniye’de sert konuştu ‘5 yıl daha bu zihniyetle yönetsinler...’

  • İstanbul Gündemi
  • 18.04.2023 - 10:22

Gündeme dair birbirinden önemli açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi lideri Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, gençler için siyaset yaptıklarını söyleyerek onların desteğini istedi. Davutoğlu, “Emin olunuz bir 5 yıl daha bu zihniyetle kendileri gibi düşünmeyen zihniyetle, dini sembolleri seçim propagandası yapan bir zihniyetle devam etsin 18-25 yaş arasındaki gençlerde iman kalmayacak neredeyse. Biz o gençlerin imanını kurtarmak ve o gençlere gerçek İslam’ı göstermek bu yollara çıktık ve o gençlerin arkamızda duracağından eminiz” dedi.

“ALLAH’IN ASLA AFFETMEYECEĞİ KUL HAKKIDIR”

Konuşmasına İslam aleminin Kadir gecesini tebrik ederek başlayan Davutoğlu, “Ülkemizdeki kara bulutları dağıtmak üzere bundan 3,5 yıl önce bir araya gelmiş olan ve yılmadan, usanmadan bütün baskılara direnen çok değerli İstanbullu hemşerilerim. Biz diyoruz ki bu aziz millet Müslüman’dır. Hangi partiye oy verirse versin Müslüman’dır. Bu partiler arası bir seçim değil zihniyetler arası bir seçimdir. İslam kim ben tanımlarım. Vatanperver kim ben tanımlarım. Benim Müslüman dediğim, Müslüman, hain dediğim hain, kafir dediğim kafirdir. Böyle bir zihniyet milleti bölmeye yönelik en bölücü zihniyettir. Teravih kıldıktan sonra ertesi gün yolsuzluklara susanlardan olmayacağız. Makbul olan kul hakkını korumaktır. Allah’ın asla affetmeyeceği kul hakkıdır” diye konuştu.

“BUNLARIN DERDİ İKTİDARLARINI KORUMAK”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın sözlerini eleştiren Davutoğlu, “Şerefli Türk ordusunun komutanlığını yapmış şimdi Milli Savunma Bakanı olan yeni siyasetçi. Diyorlar ki vur de vuralım, öl de ölelim. Cevap şu: Onunda vakti gelecek. Kime vuracaksınız, kimi öldüreceksiniz. Biri milletin yarısını kafir ilan ediyor. Diğeri millete bunları öldürmeniz caiz diyor. Vatanperverlik bu mu? Bunların derdi iktidarlarını korumak” ifadelerin kullandı.

“ONLAR ALLAH’TAN ÖNCE TAYYİP ERDOĞAN’DAN KORKUYORLAR”

Partisinin CHP ile yaptığı ittifaka dair eleştirilere cevap veren Davutoğlu, “Biz kimseden selamı kesmeyiz, kimseye kapımızı kapatmayız. Çarşaf çarşaf videolarda kimlerin kimlerle neler çevirdiği ortaya çıkıyor. Tamam haklısınız yolsuzluk var, hukuksuzluk var ama iktidardakiler yakınlarımız diyorlar. Biz yakınlarımızı korumak için değiş bu milletin milli ve manevi değerlerini korumak için varız ve var olacağız. Fertlere yakın olmayın. Son Meclis konuşmam da Allah’tan korkun başka bir şeyden değil. Kastım Erdoğan’dan da Davutoğlu’ndan da korkmayın. Pelikan dosyası ne yazarsa yazsın şu iki melek ne yazmışsa o dosyaya bakın. Onlar Allah’tan önce Tayyip Erdoğan’dan korkuyorlar. Samimiyetten daha güçlü bir silah yoktur. Samimiyet bir gün mutlaka ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu. 

“GENÇLERİN ARKAMIZDA DURACAĞINDAN EMİNİZ”

Dini değerlerin İktidar tarafından siyasi malzeme edildiğini ifade eden Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, “Defalarca fark etmedim seccade olduğunun görmedim, fark etmiş olsam yapmazdım diyen bir kula nasıl bir niyet sorgulaması yaparsın? Kim seçim döneminde öncesinde ve sonrasında bilerek seccadeye basar. Nedir mesela seccade sembolünü kullanmak. Böylesine hoyratça kullanılan bir dönem görmedik. Emin olunuz bir 5 yıl daha bu zihniyetle kendileri gibi düşünmeyen zihniyetle, dini sembolleri seçim propagandası yapan bir zihniyetle devam etsin 18-25 yaş arasındaki gençlerde iman kalmayacak neredeyse. Biz o gençlerin imanını kurtarmak ve o gençlere gerçek İslam’ı göstermek bu yollara çıktık ve o gençlerin arkamızda duracağından eminiz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRMEYE BİZ VARIZ”

Gelecek Partisi olarak İktidarın ortağı olacaklarını kaydeden Davutoğlu şunları dile getirdi: “Kimilerimiz saldırıya uğradı, kimilerimiz mahkeme kapılarında, kimilerimizin evleri kurşunlandı. Bugün net bir ifadeyle diyorum ki baskı altına almaya çalıştıkları, susturmaya çalıştıkları gelecek partisi artık yürütmenin, iktidarın ortağıdır. İsteseler de istememseler de iktidarın ortağıdır. Çınar yaprağı iktidarın ortağı olarak Ankara’da dalgalanacak. Hem Cumhurbaşkanı yardımcılığı hem de bakanlıklar olarak İnşallah. Türkiye sathındaki adaylarımızı Meclis’e sokacağız. Hem Meclis’te hem de hükümetteki varlığımızla koşmaya başlayacağız. Gönül isterdi ki birçok arkadaşımız aday olsun her bir arkadaşımız milletvekili adayı olmayı hak edecek nitelikte ama bu seçim bir sistem seçimi, zihniyet değişimi seçimi. İttifakla girmemiz gerekti. İnşallah ittifakla girdiğimiz bu seçimde iyi bir netice alacağız. Meclis’e girecek arkadaşlarımız bir ilin vekili olmayacak. Bütün Türkiye’nin vekili olacaklar. Sadece parti kurma değil ilk baştan itibaren hiç yanımdan ayrılmamış olan her çileye katlanmış olan çınar ailesinin en öncü fertlerin de Selim Temurci Beyi Meclis’e millet olarak göndereceğiz. Sadece onu değil daha fazla vekil göndermek için gece gündüz demeden çalışmaya var mısınız? İnşallah 15 Mayıs sabahı da Türkiye’nin kaderini değiştirmeye biz varız.”  

 

Yusuf Özgür Bülbül – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.