Dolar 32,5576
%0.26
Euro 34,7677
%0.1
Altın 2.490,460
%0.24
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Danıştay’dan flaş Kaftancıoğlu kararı!

  • İstanbul Gündemi
  • 12.05.2022 - 16:03

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu‘nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak 6 Eylül 2019‘da mahkumiyetine karar verilen davanın temyiz incelemesini tamamladı. Kaftancıoğlu’na hapis cezasının yanı sıra siyaset yasağının geldiği kaydedildi.

İşte verilen kararların detayları:

Daire, Kaftancıoğlu‘na 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret'ten verilen 1 yıl 6 ay 20 gün ile 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak'tan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezalarını kanunda öngörülen suç tiplerine uyduğu gerekçesiyle onadı. Kaftancıoğlu‘na, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan verilen 2 yıl 4 ay hapis cezası ise 1 yıl 9 ay olarak düzeltilerek onandı. Kaftancıoğlu‘na, 'PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçundan verilen 1 yıl 6 ay hapis ile 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan verilen 2 yıl 8 hapis cezaları ise daire tarafından bozuldu. 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçu bakımından ise kararda, muhalif kişiliği ile bilinen Kaftancıoğlu‘nun sosyal medyadaki paylaşımlarının bütününün incelendiğinde atılı suçun unsurlarının oluşmadığı belirtildi.

“Asla ve asla umudunuzu kaybetmeyin”

Kaftancıoğlu ise sosyal medya hesabı Twitter‘dan Yargıtay‘ın kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaftancıoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Yargıtay‘dan kararın çıktığı bilgisi ulaştı. Burada mesele Canan Kaftancıoğlu‘na ne ceza verildi, nasıl meselesinin ötesinde bu ülkede hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet. Bundan dolayı merak eden arayan dostlarıma şunu söylemek isterim; Biz iktidardaki kötülüğü gönderinceye kadar bu ülkede sadece Canan Kaftancıoğlu için değil, 84 milyon için hukuku ve hukukun üstünlüğünü sağlayıncaya kadar her şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Asla ve asla umudunuzu kaybetmeyin.”

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.