Dolar 32,5242
%0.24
Euro 34,8433
%0.35
Altın 2.487,960
%1.04
Bist-100 9.536,00
%0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KADIN HAKLARI GÜNÜ’NE ÖZEL MESAJ

  • İstanbul Gündemi
  • 05.12.2020 - 14:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 86’ncı yıldönümü vesilesi ile bir konuşma yaptı. Erdoğan, “Kadınlarımızı anne, eş, evlat sıfatlarıyla desteklemeye devam ediyoruz” dedi.

Erdoğan’ın konuşmalarında şu ifadeler yer aldı:

“Kadını öncelikle eğitim ve iş hayatı başta olmak üzere her alanda birey olarak onula birlikte anne, eş evlat sıfatlarıyla desteklemeye devam ediyoruz. Bilhassa kadına yönelik şiddetin önlenmesi hususunda hassasiyet gösteriyoruz.

Ülkemizde 83 milyon vatandaşımızı büyük Türkiye ailesinin birer mensubu olarak görüyoruz. Bu anlayışla aileye yönelik her saldırıyı, her tehdidi de doğrudan varlığımıza yapılmış kabul ediyoruz.

Her ne sebeple olursa olsun mağdur konumunda bulunan kadınları devletin koruma şemsiyesi altına alıyoruz, çünkü bizim için insan eşrefi mahlukattır ve kadın da insanın yarısıdır.

Hükümetlerimiz döneminde kadınlarımızın sadece siyasette değil, hayatın her alanında hak ettikleri seviyeye gelebilmeleri için çok büyük gayret gösterdik.

Hem hukuki ve idari düzenlemelerle hem de yanlış uygulamaları düzelterek kadınlarımızın yanında yer aldık.

Kadın Kollarımızın şu anda geldiği mevcut üye sayısı 5 milyon 200 bini bulmuştur. Kadınıyla, erkeğiyle diğerlerinde böyle bir durum söz konusu değil. Bu sayı diğer siyasi partilerin toplam üye sayısının bile üzerindedir.

Toplumun temel direği olan ailenin korunmasını ve güçlendirilmesini sağlamak da bizim için hayati önemde sorumluluktur. İnşallah sizlerle birlikte bu doğrultuda ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz.

Türkiye’yi diğer alanlarla birlikte ailenin güçlendirilmesi ve kadın hakları hususunda da hedeflerine ulaştırmakta kararlıyız.

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığımızı, kadınlarımızın siyasete etkin ve yaygın katılımını temin için yaptığı çalışmalar sebebiyle tebrik ediyorum.

Şiddet gören kadını nasıl koruyorsak, terör örgütü tarafından dağa kaçırılan kızlarımızı da korumak zorundayız.

Tacize uğrayan her kadını nasıl koruyorsak, inancı ve kıyafeti yüzünden ayrımcılığa maruz kalan kızlarımızı korumak da bizim için bir görevdir.

Kadınlarımızın gönlündeki yerimizi ne kadar sağlam tutarsak, ülke ve millet olarak yürüttüğümüz tarihi mücadeleyi o derece güçlü sürdüreceğimizden şüphe duymuyorum.

İster terörist olsun, ister siyasetçi, kadının maddi ve manevi haklarını hedef alan herkesin karşısına dikilmek insan olarak boynumuzun borcu ve Cumhurbaşkanı olarak görevimizin gereğidir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.