Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsveç’e sert mesaj ‘Açıklanabilir yanı yoktur’

  • İstanbul Gündemi
  • 23.05.2022 - 14:39

Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni‘nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayi ile ilgili de konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın açıklamalarından satırbaşları:

“Sınırlarımız içinde ve dışında fedakarca görev yapan askerlerimize başarılar diliyorum. Mevlam hepsini korusun. Yeni tip denizaltılarımız teknik özellikleri itibarıyla göz doldurmaktadır. Su altında üç gün görev yapan denizaltılarımız 12 hafta boyunca ikmalsiz suda kalabiliyor. Etkili silahlarla donatılan denizaltılarımız değişik tipte torpido atabilme mayın dökebilme kabiliyetlerine sahip.”

“İstiklalimize yönelik tüm saldırıları bertaraf ettik”

“Hızırreis denizaltımızın 2023 yılında Selmanreis‘in ise 2027‘de hizmete girmesini planlıyoruz. Bu seneden itibaren bir denizaltımızı hizmete alarak 2027 yılına kadar 6 denizaltımızı donanmamıza kazandırmış olacağız. Çok değil daha 15-20 yıl öncesine göre hayal bile edilemeyen bu başarıları önemsiyor ama yeterli görmüyoruz. Yerlilik oranlarımızı en üst düzeye taşımaya çalışıyoruz. Diğer savunma sanayii hamlelerimizde olduğu gibi hedefimiz milli denizaltı projelerimizi hayata geçirmektir. Milli denizaltımızı 5-6 yıl içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri‘mize teslim etmeyi planlıyoruz. Bizler eskilerin tabiriyle feleğin çemberinden geçmiş bir milletiz. Malazgirt‘ten başlayarak Çanakkale‘ye tarihin her döneminde istiklalimize yönelik tüm saldırıları bertaraf ettik. Dost bildiğimiz ülkelerin ihanetlerine, müttefik bildiğimiz ülkelerin ayak oyunlarına rağmen teröre karşı başarılı olduk.”

“NATO‘ya hiçbir hayrının dokunmayacağına inanıyoruz”

“İsveç‘in bize uyguladığı yaptırımların açıklanabilir yanı yoktur, bunu bir kenara koyamayız. NATO için bedel ödeyen bir ülke olarak milli güvenliğimize dair hususlarda ucu açık, diplomatik ifadelerden ziyade somut adımlar görmek istiyoruz. Temel güvenlik hassasiyetlerinin gözetilmediği bir genişleme politikasının ne bize ne de NATO‘ya hiçbir hayrının dokunmayacağına inanıyoruz.”

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.