Dolar 32,5547
%0.02
Euro 34,8959
%0.09
Altın 2.435,620
%0.23
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AK PARTİ İSTANBUL 7. OLAĞAN İL KONGRESİ'NDE KONUŞTU

  • İstanbul Gündemi
  • 25.02.2021 - 21:36

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İstanbul‘da ahvalinden haberdar olmadığımız, sokağına, hanesine, iş yerine girmediğimiz, gönlüne dokunmadığımız tek bir vatandaşımızı bırakmayacağız' dedi.

“DEĞİŞİM DEDİĞİMİZ HAYATIN KENDİSİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu‘nda düzenlenen AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongresi‘nde kürsüye geldiğinde görme engelli Tuana Şahin, 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda' şarkısını seslendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da zaman zaman kendisine eşlik etti.

Konuşmasının başında Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede görev üstlenenleri ve il yönetimini tebrik etti, kuruluşundan bu yana AK Parti İstanbul il teşkilatlarında ana kademede, kadın kollarında, gençlik kollarında vazife üstlenen, partiye katkı verenlere şükranlarını sundu ve dar-ı bekaya irtihal edenlere rahmet diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulduğu günden bu yana AK Parti‘nin her kongre döneminde bir değişim rüzgarı estiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

'Esasen değişim dediğimiz hayatın gerçeğidir. Bazen de herhangi bir sebep aranmaksızın gelir kendini dayatır. Mesela bugün de burada bizim adımıza İstanbul‘un her ilçesini, her mahallesini, her caddesini, her sokağını, her hanesini muhabbetle kucaklayacağına inandığımız bir dava arkadaşımıza il başkanlığı görevini tevdi edeceğiz. 1994 ruhuyla 2023 hedeflerimizi gerçekleştirecek bir arkadaşımızı, Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul‘a il başkanı yapıyoruz. Osman Nuri Kabaktepe çok uzun yıllardır şahsen tanıdığımız, gayretine, samimiyetine, davamıza olan sadakatine bizzat şahitlik ettiğimiz bir kardeşimizdir. Kendisinin Bayram Şenocak kardeşimizden devraldığı sancağı İstanbul‘umuzda çok daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum. Bu vesileyle geçtiğimiz dönem il başkanlığı görevini yürüten Bayram Şenocak kardeşime ve ekibine de şu ana kadar hizmetleri sebebiyle şahsım, bütün yol arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bu iş tabii burada bitmiyor, sadece bir virgül. Kendileriyle bundan sonra farklı platformlarda birlikte çalışmayı sürdüreceğiz.'

“AK PARTİ BUGÜNÜ DEĞİL GELECEĞİ KUŞATAN BİR PARTİ”

AK Parti‘nin 7. olağan kongre sürecini Türkiye‘nin her yerinde bir değişimin vesilesi haline dönüştürmeye çalıştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu süreçte ilçe teşkilatlarımızda yüzde 70‘i, il teşkilatlarımızda yüzde 65‘i bulan oranlarda yeni isimler bayrak yarışında nöbeti devraldı. Bu gece saat 03.00‘e kadar beraber çalıştık, başkan vekilim, teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcım, Fatma Betül Sayan Kaya, birlikte çalıştık. Şu anda mevcut yönetimimizin yaş ortalaması 39. Genç, dinamik bir yapıyla inşallah yola devam. Yönetimimizde en son bildiğim kadarıyla 15 hanım kardeşimiz vardı. Bu da AK Parti‘nin diğerlerinden farklı yanını ortaya koyuyor. Aynı şekilde bir o kadar da genç var. Bunlar da 30 yaş grubu altında. Bu bir şeyi gösteriyor. AK Parti, dinamik bir parti. AK Parti, bugünü değil, geleceği kuşatan bir parti. Kuruluşunun üzerinden 20 yıla yakın süre geçtiği halde hala Türkiye‘nin en büyük partisi olmamızı, hala Türkiye‘nin yönetiminde alternatifsiz konumda bulunmamızı işte bu değişim gerçeğine borçluyuz' dedi.

“BU ŞEHRİ KENDİNİZE SIRT ÇEVİRİRSENİZ VAY HALİNİZE”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul için 'merkezi büldan' yani 'dünyanın merkezi' denildiğini ifade ederek, 'İstanbul Fatih‘in olduğu kadar Ebu Eyyüb el-Ensari‘nin, Akşemseddin‘in ve daha nice gönül sultanlarının şehridir. Böyle bir şehre hangi unvanla olursa olsun hizmet etmek şereflerin en büyüğüdür. İstanbul‘u anlamadan Türkiye‘yi anlayamazsınız, aynı şekilde İstanbul‘u büyük bir aşkla sevmeyen hiç kimsenin de bu ülkeye, bu şehre ve bu partiye hizmet edebilmesi mümkün değildir. İstanbul‘u kavramanın en güzel yolu ona şairlerin gözüyle bakmaktır. Bu İstanbul ki sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer. Eğer İstanbul‘u küstürürseniz, eğer bu şehri kendinize sırt çevirtirseniz vay halinize. Böyle bir durumda değil Türkiye‘ye, dünyaya sığamazsınız. Çünkü İstanbul Türkiye‘nin 80 vilayetinin remzi demektir. Çünkü İstanbul 7 iklim ve 3 kıtanın merkezi demektir. Çünkü İstanbul dünyadaki 200‘e yakın ülkenin hemen tamamından insanları bağrında yaşatabilen bir küresel zenginlik demektir.'

“YEDİ DÜVELE MEYDAN OKUYACAK GÜCE SAHİBİZ”

Salondakilere 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, her birlikte Türkiye olacağız. İşte bizim yolumuz bu. Onlar gençlerimizi değerlerimizden uzaklaştırarak mankurtlaştırmaya çalıştılar. Biz cevabımızı gençlerimize 2053 vizyonunu emanet ederek verdik.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul‘u yanlarına aldıklarında, içerdeki hainlerden dışarıdaki düşmanlara kadar yedi düvele meydan okuyacak güce sahip olduklarını, hiç kimsenin bu şehre, bu ülkeye, bu millete kem gözle bakmasına müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini belirterek, 'Hizmet mücadelesinde elbette eksiklerimiz olmuştur. Belki hatalarımız da olmuştur. Hiç kimse merak etmesin, hepsi de giderilir hepsi de tamamlanır. Önemli olan ülkeye ve millete hizmet heyecanını ve iradesini güçlendirerek sürdürmektir. İşte bu azim ve kararlılıkla bir kez daha milletimizin huzurundayız.' ifadeleriyle konuşmasını sürdürdü.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NİN İNŞASINDA SONA GELİNDİ

'İstanbul‘u aşkla seviyoruz' ifadelerinin sadece bir iyi niyet beyanından ibaret olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da 18 yılda eski rakamla 275 katrilyon lira tutarında yatırım yaptıklarını, eğitime 38 bin 361 adet yeni derslik kazandırdıklarını, 1 milyonun üzerinde yüksek öğrenim öğrencisinin öğrenim gördüğü, 37 bin 500 akademik personelin çalıştığı İstanbul‘a toplam 38 adet yeni üniversite kurduklarını, 13 bin 677 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtıklarını, yurt kapasitesini 2 katından fazla arttıracak yatırımların sürdürüldüğünü ve 46 adet yeni spor tesisi kazandırdıklarının da altını çizdi.

Sosyal yardımlarda son 18 yılda toplam 17 katrilyon, yeni rakamla 17 milyar lira tutarında kaynak aktararak ihtiyaç sahibi İstanbulluların yanında olduklarını belirten Erdoğan, sağlıkta 17 bin 534 yatak kapasiteli 66 hastaneden oluşan 163 sağlık tesisi inşa ettiklerini, 950 yatak kapasiteli 3 hastaneyle birlikte 17 sağlık tesisinin yapımının da devam ettiğini de belirtti.

Tüm bunların dışında plan, proje ve ihalesi devam eden toplamda 9 bin 582 yatak kapasiteli 60 sağlık tesisinin daha devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı, İstanbul‘u sadece ülkemizin değil dünyanın en önemli sağlık merkezlerinden biri haline getirdiklerini söyledi.

Toplu konutta 173 bin konut projesini hayata geçirdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul‘da toplamda 16 milyon 101 bin metrekare yüzölçümünde 38 adet millet bahçesi projesinin bulunduğunu, bunların 10 tanesini tamamladıklarını, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Zeytinburnu Beştelsiz Milet bahçelerinin inşaatlarının, diğerlerinin de proje ve ihalesinin sürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi‘nin inşasında sona gelindiğini ve Taksim Meydanı‘nda muhteşem bir opera binasını İstanbul‘a kazandırılacağını belirtti.

“KİMSEYE GURUR, KİBİR SATMAYALIM”

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknik çalışmaların tamamlandığını, diğer adımları için gerekli çalışmaları da başlattıklarını ve “Onlara rağmen Kanal İstanbul‘u da yapacağız. İnadına yapacağız” ifadeleriyle, İstanbul’un bambaşka ve güzel bir şehir olacağını, itiraz edenlerin de alışacağını söyledi.

İl ve İlçe teşkilatlarıyla belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla hep birlikte çok çalışacaklarını, kadın kolları üyelerinin kapı kapı dolaşacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Unutmayın, kale içeriden fethedilir. Kaleyi içeriden inşallah hanım kardeşlerim fethedecekler. Gençler siz de gönülleri fethedeceksiniz. Ben gençlerimize çok güveniyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salonda ve ekranlardan kendisini izleyenlere seslenerek, 'Makam, mevki bunların hepsi gelip geçici. Ne olur tevazu ehli olalım, mütevazı olalım. Kimseye gurur, kibir satmayalım.' ricasında bulundu.

Kongrede konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “İstanbul teşkilatı olarak tarihin huzurunda söz veriyoruz; tarihiyle, inancıyla, insanıyla ve ruhuyla bizim olan İstanbul‘u yeniden kazanacağız' dedi.

2023 ve 2024’te İstanbul’un parlayan ışığını söndürmeye çalışanlardan hep birlikte hesap soracaklarını belirterek konuşmasını sürdüren O. Nuri Kabaktepe, Kadın ve Gençlik Kolları başta olmak üzere, tüm parti yönetimine seslenerek, 'İstanbul teşkilatları olarak haydi bismillah, vira bismillah diyoruz, akıbet tamam inşallah' diyerek konuşmasını tamamladı.

Kongrenin sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve görevi devir eden Bayram Şenocak, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan, Gençlik Kolları Başkanı Uğur Osman Tomakin ile fotoğraf çektirdi.

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.