Dolar 32,5972
%0.26
Euro 34,7538
%0.26
Altın 2.420,130
%-0.52
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

CİHAN TUFAN: ‘HEPİMİZ BİR ARADA OLMALIYIZ’

  • İstanbul Gündemi
  • 07.04.2021 - 15:19

Milliyetçi Hareket Partisi Ümraniye Meclis Üyesi, nisan ayı 1. oturumunda amirallerin bildirisi ve İstanbul Sözleşmesi hakkında bir konuşma gerçekleştirdi. Tufan, şu ifadeleri kullandı:

“Bütün avukat arkadaşlarımın, meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum. Hak, hukuk ve hukukun üstünlüğü yolunda bir mücadele veren, bütün olumsuz şartlara rağmen asla inandığı davadan vazgeçmeyen en büyük sivil toplum kuruluşudur avukatlar. Avukatlar olarak her zaman hakkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz.

Pandemi ile toplum olarak bazı konularda daha da hassaslaştık. Ülkenin de yaşanmış tecrübeleri var. Bir yerlere gelmiş aklı selim insanların bir şey yapmadan önce adabı muaşerete daha fazla dikkat etmesi gerekir. Yaralı bir toplumuz. Hiç ummadığımız zamanlarda canımızı teslim ettiğimiz kişilerin halka silah doğrulttuğu günleri yaşadık. Ben bu kişilerin yapmış olduğu açıklamaları şeklen tasvip etmiyorum. Demokratik bir ülkedeyiz, herkes fikrini özgüce söyleyebilir. Bir açıklama yapmak için gruplaşmak, birilerini düşman göstermek kimseye bir şey kazandırmaz. Hepimizin bir arada olmamız lazım.

İstanbul Sözleşmesi konusunda kamuoyunda çok şey söylendi. Ben burada siyasi kaygıları görebiliyorum. Asıl bu tip sözleşme ülkede insanları birleştirmez, ayrıştırır. Yapılması gereken kurulacak komisyonlarda, kadına ve çocuklara yönelik şiddete karşı kişilerin cezalandırılması ve caydırılması konusunda çalışmaları en iyi şekilde yerine getirmektir.

Alparslan Türkeş, tuttuğu yol sebebiyle her zaman Başbuğumuz olacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.