Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

CHP ÜMRANİYE’DE KIZILKAYA DÖNEMİ RESMEN SONA ERDİ

  • İstanbul Gündemi
  • 30.10.2020 - 18:29

CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı’nda yaşanan istifa şokunun ardından, parti tüzüğü gereği Zeynel Kızılkaya’nın da başkanlık görevi sona erdi. CHP İstanbul İl Başkanlığı, kayyum heyeti atamasına kadar İstanbul İl Başkan Yardımcısı Eser Şenay’ı görevlendirirken, devir teslim töreni de gerçekleşti.

 

“YENİDEN ADAY OLACAĞIM”

 

Törende konuşan Zeynel Kızılkaya, bu yaşananların bir yol kazası olduğunu vurgulayıp şunları söyledi: “Yaklaşık sekiz ay bu görevde kaldım. Kısmet bu kadarmış. Bir sonraki görevim belki biraz daha uzun olur. Ümraniye’de örgütlenme açısından ‘bunları, şunları yaptık’ diyebileceğim bir husus kendi açımdan maalesef yok. Umarım başka bir fırsat daha yakalayabilirim, hayırlısı olsun. Bazı arkadaşlar ‘Partide demokrasi yok’ diyor ama Cumhuriyet Halk Partisi değil Türkiye’nin, dünyadaki en iyi demokrasinin işletildiği partilerden birisidir. Bazı yol kazaları olabilir. Bunları düzeltip yola devam edeceğiz. Benim gönlümden yeniden aday olmak geçiyor ama delegelerimizin teveccühü lazım. Ben atadan deden partiliyim, asla partimi tartıştırmam. Şimdi gidiyorum ama geri döneceğim. Yeni kongre tarihi atanacak olan kayyum heyetinin inisiyatifindedir. Tüzük gereği 30 gün içerisinde yapılması gerekmektedir.”

 

“ÖNEMLİ OLAN PARTİDİR”

 

Törende bulunan CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Kemal Gülhan da bazı açıklamalar yaptı. Gülhan; “Misafiriz şu anda. Kimse partinin üzerinde değil. Hepimizin burada bulunma nedeni partidir. Önce parti menfaatini sonra Ümraniye’nin menfaatini gözetelim. Hepimiz mücadeleye devam etmeliyiz. Önemli olan partinin birliği ve dirliğidir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara hiç olmadığı kadar yakın bir süreç yaşıyor. Burada hepimize sorumluluklar düşüyor. Parti tüzüğüne göre imzalar atılmış ve iş bitmiş. Bu yaşanan süreç demokrasinin bir sonucudur. Halka karşı sorumluluklarımız var. AK Parti’nin oyları düşerken bizim oylarımız artmıyorsa dönüp kendimize bakmamız lazım. Gelir dağılımında adaletsizlik, işsizlik, hukuksuzluk, özgürlüklerin baskı altında olması gibi, sol iktidar için bütün koşullar hazır. Ama biz hazır mıyız, oylar neden yükselmiyor, ona bakmamız lazım” açıklamasını yaptı.

 

“İKTİDARA GİDERKEN BUNLARLA UĞRAŞMAMALIYIZ”

 

CHP İstanbul Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ufuk İnan, yaşanan bu olaydan duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirdi. İnan, “Ümraniye’de çarşaf sistemli bir seçim yapıldı. Herkesin hayalidir. Ama uyumlu bir çalışma ortamı yakalanamadı. İl başkanımızın talimatıyla defaten geldik. Eser arkadaşımızı kayyum ataması yapılana kadar görevlendirdik. Böyle bir şeye hayırlı olsun denmez ama Ümraniye için hayırlısı neyse o olsun demekten başka bir sözümüz kalmadı. Başkanıma ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Umuyorum ki istifa eden arkadaşlarımız da önümüzdeki dönem partimizin başarısı için mücadele edecektir. Parti iktidara gidiyor, bizim bu süreçlerle uğraşmamamız lazım. Bizim gündemimizde İkinci Yüzyıl Beyannamesi, üye güncellemesi var” şeklinde konuştu.

 

Görevi teslim alan Eser Şenay da ilçeye ve partiye olan hizmetlerinden dolayı Zeynel Kızılkaya ve ekibine teşekkür etti.

 

Zeynel Kızılkaya, devir teslim töreninden sonra alkışlar ve Gündoğdu Marşı eşliğinde ilçe başkanlığı binasından uğurlandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.