Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÇESADER’in kurucu üyesi Gazi Mercan başkanlığa aday oldu

  • İstanbul Gündemi
  • 20.10.2021 - 18:44

Çekmeköy Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Başkan Adayı Gazi Mercan, yönetim kurulu adayları Ceran Tuncay ve Cüneyt Deniz, adaylık açıklaması için basın mensupları ile buluştu.

ÇESADER’in kurucu üyesi olan aynı zamanda Çekmeköy‘de 27 yıldır esnaflık yapan Gazi Mercan ve arkadaşları düzenledikleri basın toplantısıyla kongrede başkanlığa aday olacağını duyurdu.

MERCAN: ‘‘ÜYE LİSTESİNİ GÜNCELLEYECEĞİZ’’

Basın toplantısında konuşan Gazi Mercan, esnaflık müessesesinin güven ve ahlak çerçevesinde hizmet verdiğine dikkat çekti. Anadolu esnaflarının binlerce yıllık birikimi olan Ahilik kültürüne bağlı, dürüst ve yardımsever bir dernek olarak faaliyet göstereceklerini dile getiren Mercan, ‘‘Esnaflar, müşteriler ve ilgili kamu kurumlarında bu felsefe doğrultusunda çalışacağız.’’ dedi.

Çekmeköy’ün her kesimini kucaklayan aktif bir üye taraması yaparak yeni esnafları derneğe kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Gazi Mercan, ‘‘Sevgili başkanımız bize üye listesini vermedi. Listeyi ister verir ister vermez, kanuni bir hakkı var bu yönde. Biz geldikten sonra üye listesini güncelleyeceğiz. Kimler üye kimler değil bunu güncelleyip tüm esnafa dağıtacağız ve internet sitesinde de yayınlayacağız. Ayrıca biz oda olmak için zamanında çok mücadele vermiştik, o mücadeleyi tekrar gündeme getireceğiz ve kooperatif için de büyük bir adım atacağız. Mevcut yönetimle ilgili bir şey konuşmak istemiyorum, iyi veya kötü bugüne kadar getirmişler, takdiri size bırakıyorum.

Pandemi sürecinde en çok esnafın yanında durmaları gerekirken ben mevcut yönetimi esnafın yanında göremedim. Çünkü pandemi sürecinde esnaf çok zor durumdaydı. Ben gezdim, dolaştım, görüştüm, kimseyle ilgilenilmediğini de gördüm. Diğer yandan bizim zamanımızda bir ara gazete ve dergi çıkarttık, yönetime gelirsek bu gazete ve dergiyi güncellemek istiyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.