Dolar 32,5491
%0.03
Euro 34,8924
%0.18
Altın 2.435,360
%0.5
Bist-100 9.767,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÇEKSİAD Başkanı Albayrak: ‘‘Ulusal çapta ses getiren işlere imza atacağız’’

  • İstanbul Gündemi
  • 11.12.2021 - 19:15

Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇEKSİAD) Başkanı Erdal Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri yeni dernek binasında basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.

28 Haziran’da gerçekleşen genel kurulda ÇEKSİAD’ın başkanlığına seçilen ve yeni yönetim kurulu üyeleriyle yeni dönem çalışmalarına başladıklarını hatırlatan ÇEKSİAD Başkanı Erdal Albayrak, OHAL döneminde KHK ile kapatıldıktan sonra faaliyetlerine ara veren ÇEKSİAD hakkında yürütülen soruşturmanın derneğin lehinde sonuçlanması ve aklanmasının ardından yeniden faaliyete geçmesi için üyelerin çoğunluğunun görüş bildirdiğini söyledi.

ALBAYRAK: ‘‘DEVLETİMİZ DEĞİL AMA BAZI KESİMLERİN PSİKOLOJİK SALDIRISINA MARUZ KALDIK’’

Albayrak, ‘‘Sürecin akabinde 5 yıl aradan sonra insanlarda bir yılgınlık ve bıkkınlık oluyor. Ben ona psikolojik saldırı diyorum, devletin yaptığı değil ama bazı kesimlerin yaptığı saldırı. Çoğunluk devam etmesinden yana görüş bildirdi bizlerde bunun liderliğini yapma kararı aldık, yeniden haziran ayında genel kurul yaptık, genel kurulun ardından yönetim kurulu arkadaşımızlar seçildi. İlk iş olarak yeni dernek merkeziyle ilgili bir çalışma başlattık, derneğimizin misyonuna, vizyonumuza yakışan bir yer olacağını düşündük arkadaşlarımızla kollarımızı sıvadık, geçtiğimiz hafta fiziki anlamda derneğimizin yüzde 95’ini tamamladık ve şu an 400 metrekarelik bir alandayız. Bugünkü inşaat maliyetleri 400 metrekarelik bir alanı tamamlamak kolay değil. Geçen haftada üyelerimizle buluştuk. Basına ve misafirlere kapalı herkesin geçmişle ilgili eteğindeki taşları dökeceği gelecekle ilgili beklentilerini ortaya koyacağı biz bize bir ortam yaratmak istedik. ÇEKSİAD’ın kuruluşunda olmadım ama kuruluşundan sonraki dönemlerde aktiftim. Ama ben o süreçte ben hiç görmediğim bir şey gördüm; ÇEKSİAD’ın kahvaltılarında genellikle salonlar kalabalık olurdu, geçen hafta 110 üyemizin 90’ınıyla kahvaltı ettik. Yani yüzde 95 oranında bir doluluk sağlandı. Geçmişte biz en dolu olduğumuz dönemde bile yüzde 80’i aşmamış idik. Bu bizi çok memnun etti. Bu şunu gösterdi; ÇEKSİAD’ın üye sayısı hiç önemli değil, önemli olan disiplinli, buraya sahip çıkan üye sayısıdır. Şu an içinde oturduğumuz salonu geçmiş dönemde rahmetli olan Şefik Ekşi’nin adını verdik. Diğer salonun adını da yine kurucularımızdan rahmetli Yasin Mollaoğlu’nun adını verdik. Salonların açılış törenlerinde duygusal anlar yaşandı. Açılış konuşmasını da en yaşlı üyemiz Muzaffer Gülbay ağabeyimiz gerçekleştirdi.’’ İfadelerini kullandı.

‘‘EN BÜYÜK PROJEMİZ ÇEKSİAD AKADEMİ, GENÇ ÇEKSİAD OLACAK’’

Yeni dönemde geçmişteki eksiklikleri giderip geleceğe yönelik olumlu projelere yoğunlaşacakları kaydeden Başkan Erdal Albayrak, ‘‘Yeni yönetim kurulumuzla geleceğe yönelik bir takım planlarımız, projelerimiz var. Bu projelerimizi üyelerimizle de basınla paylaşıyoruz. ÇEKSİAD’ın yeni dönemde en büyük projesi ÇEKSİAD Akademi, Genç ÇEKSİAD olacak. ÇEKSİAD Akademi’nin işi gücü eğitim olacak, kendi üyelerinin vizyonunu geliştiren ve genişleten, üyelerinin çalışanlarını eğiten, değişen dünyanın şartlarına adapte eden, sürekli günceli kovalayan, ekonominin değişken gelişimlerine ayak uydurma noktasında üyelerimizi bilgilendirmek ve eğitimi, üyelerimizin çocuklarını geleceğe hazırlamayı, ÇEKSİAD’ın ve babalarının şirketlerinin sahipleri olarak hazırlayacağız, liderlik dersleri, yönetici dersler vb. ne gerekiyorsa bir eğitim programı sunacağız. En faydalı eğitimleri onlara aldırmaya çalışacağız. Yeni dönemde de sosyal dernekçiliğimiz devam edecek ama geçmişte olduğu gibi değil. Daha kurumsal, daha nokta atışı yapan daha çok üyeye dokunan ve bütün toplumu kapsayan sadece Çekmeköy özelinde değil. Yapacağımız işler ulusal anlamda da ses getiren işler olacak. Ulusal çapta güzel şeylere imza atacağız. İlk sosyal projemiz Şile Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeyi de protokole dökeceğiz, Şile’de 5 bin ağaçlık bir ÇEKSİAD Ormanı oluşturmak için ağaç dikimi yapacağız.  Orada bir hatıra oranı olacak herkes çoluğuyla çocuğuyla gidecek, fidanını dikecek.’’ şeklinde konuştu.

‘‘BURASI BİR ŞOV MEYDANI DEĞİL’’

ÇEKSİAD olarak yeni dönemde üye odaklı çalışacaklarının altını çizen Başkan Albayrak sözlerini şöyle tamamladı: ‘‘Üyemizin gelişimine, vizyonuna, geleceğine ne katabiliriz ona bakacağız. Misafirlerimiz olacak, yine siyasi misafirlerimiz de olacak ama söylediğim gibi sınırlı sayıda olacak. Bize gelmek isteyen bizim getirmek istediğimizi misafir edeceğiz. İş dünyasının önemli iş insanlarıyla Çekmeköy’deki sanayicileri, iş adamlarını buluşturacağız. Bölgemizdeki üniversitelerin önemli öğretim görevlilerini, iktisatçılarını üyelerimizle buluşturacağız. Üyelerimizin eğlencesi, dinlencesine katkıda bulunan programlar düzenleyeceğiz. Bu dönemde ÇEKSİAD’ın en çok ismini duyacağınız faaliyetleri kültür sanat olacak.

Yeni dönemde ÇEKSİAD İktisadi İşletmesini kurup üyelerimizin uğramadan eve gidemeyeceği bir ambiyans oluşturacağız. Yasal mana da izinlerini almadan buna başlamayacağız. Çünkü sevenimiz var sevmeyenimiz var bunu bu dönemde çokça gördük. İyi bir dayak oldu yani. Kimsenin bizi kullanarak şov yapmasına izin vermeyeceğiz. Burası bir şov meydanı değil satır aralarında kişi ve kuruluşlara hakaret ettirmeyeceğiz’’

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.