Dolar 32,5591
%0.04
Euro 34,9007
%0.1
Altın 2.430,540
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÇAMLIK SOKAK, YEŞİLİ, SPORU VE TEKNOLOJİYİ BULUŞTURAN YENİ TASARIMIYLA AÇILDI

  • İstanbul Gündemi
  • 03.12.2020 - 18:19

Çekmeköy Belediyesi’nin İller Bankası desteği ile hayata geçirdiği Çamlık Sokak Kentsel Tasarım Uygulama Projesi, prestij cadde anlayışına yeni bir soluk getiriyor.  Proje kapsamında yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarının ardından; yol kenarındaki yeşil alanın spor parkuruna dönüştürüldüğü Çamlık Mahallesi Tel Boyu, yeni yüzüyle kullanıma açıldı.

YEŞİL ALAN VE SOSYAL ÇEVRE BİR ARADA

Çamlık Sokak’taki yol ve kaldırım sorununu çözerek ulaşımı rahatlatan proje; binlerce metrelik yürüyüş ve bisiklet parkuru, dinlenme alanları ve ücretsiz wifi ile prestij cadde çalışmalarına yeni bir model oldu.

Çalışmaların başlamasının ardından dört ay gibi kısa bir sürede tamamlanan projeyle sokağın yeşil alanı, 1100 metre yürüyüş parkuru, 1300 metre bisiklet yolu ile Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı’na bağlandı. Çekmeköylüler‘in spor yapabileceği parkurları ve spor aletlerini içinde bulunduran yeşil alanda ayrıca; dinlenme alanları, ücretsiz internet, araç park alanları, dış mekan mobilyaları, güneş enerjisi ile aydınlatma panelleri ve çiçeklendirme çalışmaları da bulunuyor.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİ DE UNUTMADIK”

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “Hayatın her alanında yanlarında olduğumuz engelli kardeşlerimizi bu parkımızı inşa ederken de unutmadık. Doğa park girişinde bulunan engelli araç şarj istasyonunun bir benzerini bu parkımız içinde konumlandırdık. Engelli vatandaşımız tekerlekli sandalyesini şarj ederken istasyonda bulunan bilgisayardan ekiplerimize ulaşabilecek, internette keyifle zaman geçirebilecek. Ayrıca parkımıza toplam 48 adet engelli araç rampası konumlandırdık. Çamlık Sokak Kentsel Tasarım Uygulama Projesi’nde imalatını tamamladığımız 1300 metrelik bisiklet yolunu doğa park bisiklet yoluyla birleştirerek bisiklet yolu uzunluğunu 2200 metreye, 1100 metrelik yeni yürüyüş yolumuzu yine Doğa Park’la birleştirerek parkurumuzu toplamda 3365 metreye çıkardık. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Başkan Poyraz ayrıca projede yoğun mesai harcayan belediye personellerine emek ve gayretleri için teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.