Dolar 32,5654
%0.16
Euro 34,8626
%0.57
Altın 2.429,520
%-0.14
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Burak Duman ile Pazar söyleşisi

  • İstanbul Gündemi
  • 23.01.2021 - 16:09

Bize müzik serüveninden bahseder misin?

Müzik serüvenim lise 1. sınıfta sınıf arkadaşımın çaldığı gitara heves etmemle başladı. Arkadaşım aynı zamanda askeri lojmanlarda da komşumdu ve babası bando astsubayıydı. Rahmetli babam da bu hevesimi fark etti ve bana bir gitar hediye etti. Arkadaşım ve babasının da destekleri ile kısa bir sürede gitarla bir şeyler çalabilmeye ve söylemeye başladım. Hemen sonrasında okulda bir müzik grubu kurduk ve Milliyet Liselerarası Müzik Yarışması’nda iki yıl üst üste dereceler alarak okulumuza kupalar getirdik. Bu beni müziğe karşı inanılmaz ateşledi ve sonrasında konservatuvara girmeye karar verdim. O dönemde yani 1996 yılında Devlet Tiyatroları Kuva-i Milliye oyununun koreografi ekibindeydim. Bu ekipte Müjdat Gezen sanat Merkezi’nde okuyan arkadaşlarım vardı ve onların da teşviki ile MSM Hafif Batı Müziği Bölümü sınavlarına girdim ve ben de bir MSM’li oldum. İyi ki de olmuşum çünkü MSM’li olmanın gururunu hâlâ taşıyorum ve sende bilirsin ki o beyaz köşk bizim hâlâ en değerlimiz..

Seninle aynı okuldanız. Müzik eğitimi almanın faydaları nelerdir?

Bu doğru, biz aynı köşkün çocuklarıyız.. Müzik eğitimi öncelikle teknik olarak müziği bilmenin öğrenmenin yollarını gösterir sanatçı adaylarına. Sonrasında ise, bence konservatuardaki en önemli bölüm kantindir :)) Ben o kantinde çok büyük şarkılar, çok güzel armoniler öğrendim hem dostlarımdan hem de üst sınıflardaki abilerimden ve tabii ki değerli hocalarımdan.

Bugüne kadar hangi şarkıların çıktı?

Bugüne kadar resmi olarak yayınlanmış beş şarkım var. İlk single’ım ‘Beni Daha Arama’  2018’de, ikinci çalışmam ‘Sızı’ 2019’da üçüncü single’ım ‘Teklif’ ve Dördüncüsü ‘Az Şekerlim’ 2020 yılında müzik severler ile buluştu. Şimdi sıra ‘Aşkın Izdırabı’nda..

Şarkı yaparken nasıl bir süreç yaşıyorsun?

Ben şarkı yaparken uzun bir süreç yaşıyorum çünkü sindirmeyi ve geliştirmeyi seviyorum. Bir şarkım ile belki yıllarca uğraşabilirim. Yarım kalmış, henüz tamamlayamadığım onlarca şarkım var. Geri dönüp tamamlamaya bayılıyorum. Benim için şarkı yapmak hayatın akışı gibi, iki ileri bir geri döner dururum şarkılarım içinde..

Pandemi süreci müzik çalışmalarını nasıl etkiledi?

Pandemi süreci tüm insanlığı etkilediği gibi müzik sektörünü de büyük oranda durdurdu. Sahne çalışmalarımız olmuyor. Tabii ki sağlık her şeyin başında gelir bu sebeple kendimizi ve çevremizi korumak adına gerekirse her şeyi durdurmalıyız, mümkünse zamanı bile. Ben bu dönemde dijital platformlara yöneldim sahne hevesimi online platformlarda gideriyorum. Resmi yayıncılık yaptığım bir uygulamada yaklaşık bir yıldır her Çarşamba, Cuma ve Cumartesi akustik live yayınlar gerçekleştiriyorum. Bu, beni bir nebze olsun sahnedeymiş gibi hissettiriyor ve uygulamadan da hem maddi hem manevi olarak oldukça memnunum. Bu da benim şansım diyebilirim.

Şarkıyı yayınlanmadan dinleyen şanslı kişilerden biri olarak bu güzel şarkıyı dinlemenizi ve listelerinize eklemenizi öneriyorum.

Özellikle benim de çok beğendiğim ‘Aşkın Izdırabı’ beğeniye sunuldu. Şarkının çıkış hikâyesini anlatır mısın?

‘Aşkın Izdırabı’ 15 Ocak 2021 itibarı ile tüm dijital platformlarda yerini aldı. Şarkının hikayesine gelince; bir film için yaptığım soundtrack’tir Aşkın Izdırabı.. Filmin ana karakterinin hikâyesini anlatıyorum şarkıda fakat film çekilmedi, iptal oldu, yattı yani o film yattı.. ama bana böyle güzel, böyle ruhlu bir şarkı yaptırdığı için olmayan o filme binlerce şükranlarımı sunuyorum..

Bu şarkıda kimlerle çalıştın?

‘Aşkın Izdırabı’nda bildiğin gibi söz-müzik bana ait. Düzenleme Sevgili dostum Metehan Köseoğlu’nun. Akustik ve perdesiz gitarlarda da İlter Kurcala var.

‘Aşkın Izdırabı’ hangi platformlarda dinlenebiliyor?

Spotify, Apple Music, Deezer, Muud, Fizy, Youtube vs. Tüm dijital platformlarda yayında..

Teşekkür ederim.

Ben teşekkür ederim.

Hande Yöremen - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.