Dolar 32,5213
%-0.08
Euro 34,7970
%-0.2
Altın 2.421,690
%-0.35
Bist-100 9.709,00
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BUĞRA KAVUNCU: “HİÇBİR YABANCI MİSYON TEHDİTVARİ KONUŞAMAZ”

  • İstanbul Gündemi
  • 07.04.2021 - 15:12

Çin Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik tehditvari ifadeler kullanılmıştı. Konuyla ilgili İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, Çin Konsolosluğunun bulunduğu Tarabya’da bir araya gelerek; “yabancı misyonun parmak sallamaya ne haddi, ne cüreti vardır” diyerek açıklamalarda bulundu.

‘AİLELERİNİN AKIBETİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORLAR’

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Herkese sesleniyorum. Ailesini, akrabasını kaybetmiş soydaşlarımızın hikâyelerini dinledik. Her bir hikâye yüreğimizi sarstı. Burada gördüğünüz kalabalığın tek bir isteği var, hiçbir siyasi talep ve söylem yok. Sadece evladını, annesini ya da babasını arıyor bu insanlar. Son derece insani bir taleple toplanıyorlar. Bundan daha insani ve doğal ne olabilir, sizlere soruyorum? Bizler bugün buraya üç konunun altını çizmek için geldik. Bunlardan biri ve en önemlisi, buradaki kardeşlerimizin ailelerinin akıbetiyle ilgili merak ettikleri sorularının cevaplarını alması konusunda onlara destek vermek ve onların seslerini daha yüksek çıkartmak. Bundan daha önemli bir beklentimiz ve amacımız olamaz” ifadelerini kullandı.

‘AÇIKÇA VE KÜSTAHÇA TEHDİT ETTİLER’

Büyükelçiliğin, Türkiye Cumhuriyeti’nde İYİ Parti Genel Başkanı’na tehditler savurmasının kabul edilemeyeceğini belirten Kavuncu, konuya dair açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İkincisi, büyükelçilik bir açıklama yaptı ve maalesef bu açıklamayı Türkiye Cumhuriyeti’nde, Genel Başkanımıza tehditvari bir şekilde, parmak sallayarak yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a da yine açıkça ve küstahça tehdit ettiler. İkinci sebep de budur. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde, bu ülkenin vatandaşı olan hiç kimseye yabancı misyonun parmak sallama ne haddi ne cüreti vardır. Bunun cevabını bugün vereceğiz. Vicdanlara sesleniyoruz. Biz, insan hakları çerçevesinde bu insanların uğradığı zulmü kınıyoruz ve bunun bitmesini istiyoruz. Hiçbir yabancı misyon, Türkiye Cumhuriyeti’nde hiçbir siyasi lidere, hiçbir vatandaşa parmak sallayamaz.”

‘GENEL BAŞKANIMIZIN SAÇININ TELİNE ZARAR GELMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ’

“Üçüncüsü, hakkın ve doğrunun peşinde olan Sayın Genel Başkanımızın saçının teline zarar gelmesine asla müsaade etmeyiz” diyen Kavuncu, “Bunu da buradan herkes bilsin. Bütün çekilen bu zulüme tercüman olacağız. Amacımız sizlerin acısını dile getirmek. Ve bu konuda en çok konuşan lider olan Sayın Genel Başkanımızın yabancı bir misyon tarafından bu şekilde, küstahça tehdit edilmesini kınamak” ifadelerini kullandı.

Kavuncu’nun konuşmasının ardından, İYİ Partililer çelengi konsolosluğa bırakmak istedi ancak polis müsaade etmedi. Partililer, çelengi sokağın girişine sembolik olarak bıraktı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.