Dolar 32,3791
%0.19
Euro 35,0153
%-0.14
Altın 2.325,780
%0.23
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BUĞRA KAVUNCU: 'CUMHUR İTTİFAKI’NIN MİNİCİK BİR ORTAĞI VAR; ONUN ÇİN’LE İLGİLİ BİR HASSASİYETİ VAR'

  • İstanbul Gündemi
  • 29.12.2020 - 15:10

Doğu Türkistan’da yaşayıp Türkiye’ye göç eden ailelerin bir kısmı, Çin’deki toplama kamplarında kalan ve haber alınamayan akrabalarından haber almak için 8 gündür Çin Konsolosluğu önünde nöbet tutuyor.

Nöbetin başından beri süreçle ilgili ailelerden bilgi alan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, bugün sabah saatlerinde Çin Konsolosluğunu ziyaret ederek ailelerle bir araya geldi. Ailelerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen ve bunları dile getiren Kavuncu, “Ailelerinizden haber alabilme hakkınızın ve hürriyetinizin gasp edilmemesi gerektiğini Sayın Konsolos’a ve Çin Büyükelçiliğine iletecektik. Ama maalesef iki gündür görüşme talebinde bulunmamıza rağmen bir cevap verilmedi. Biz bu haklı davanızda yanınızdayız. Bizim hiçbir ülkeyle, milletle düşmanlığımız yok. Bizim Çin’in toprak bütünlüğüyle ilgili de bir sıkıntımız yok. Biz sadece Çin’in kendi anayasasına uyması ve Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımızın haklarının gasp edilmemesi, asimilasyon yapılmaması gerektiği, eğitim kampları adı altında milyonlarca insanın tutuklu bulunmamasına ilişkin taleplerimizi iletiyoruz. Burada bir insan hakları ihlali yapılıyor, evrensel hukuk kuralları çiğneniyor. Biz bunun karşısındayız. Doğu Türkistan’ın haklı davasının da yanındayız” dedi.

“TBMM’DEKİ BÜTÜN MİLLETVEKİLLERİNE MEKTUP YAZACAĞIZ”

“İnsan haklarında malum iktidarın ne kadar hassas olduğu konusunda bizim de aklımızda soru işaretleri var” diyen Kavuncu, “Ama en azından şu konuda bir soru işaretimiz olmamıştı: Bugüne kadar Filistin’e, Mynanmar’a ve insan hakları dışında Müslümanlara hep sahip çıkan bir iktidar görüntüsü gördük. Aynı desteğin ve hassasiyetin Doğu Türkistan konusunda da gösterilmesini bekledik. Ancak bırakın bu hassasiyetin gösterilmesini, dün Çin’in onayladığı suçluların iadesi anlaşmasının TBMM’ye gelme durumu söz konusu. Merak etmeyin, biz o konuda TBMM’deki bütün milletvekillerine bir mektup yazıp, eğitim kampları adı altında soydaşlarımıza yapılan zulmün bitmemesi halinde asla böyle bir anlaşmanın altına imza atılmaması gerektiği konusundaki taleplerimizi de aktaracağız”  ifadelerini kullandı.

“MAOCULARIN, İHVANCILARIN, AMERİKA’NIN ÇOCUKLARI DEĞİLİZ”

Cumhur İttifakı’nın tutumuna da değinen Kavuncu, “Cumhur İttifakı’nın diğer ortağının en azından Türk dünyası söylemi olduğunu biliyorduk. Ama o hassasiyeti yine burada görmedik. Fakat o ittifağın minicik bir ortağı var, onun Çin’le ilgili bir hassasiyeti var. Türkleri ‘ayrılıkçı Uygurlar’ olarak nitelendirmek isteyenler var. Bizim derdimiz, sizlerin insan haklarıyla ilgili sorunlarınızı dile getirmek, akrabalarınızla ilgili taleplerinizin yerine getirilmesi konusundaki sesi sesinizi duyurmak. Bunu ayrılıkçılık olarak niteleyenlerin inanın derdi başkadır. Başka bir ajandası ve hedefi vardır. Fakat bizler sizin yanınızdayız. Bizler Maocuların, İhvancıların, Amerika’nın çocukları değiliz. Bizler Bilge Kağan’ın ve Mustafa Kemal’in çocuklarıyız” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.