Dolar 32,5734
%0.3
Euro 34,8007
%0.2
Altın 2.505,250
%0.84
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Buğra Kavuncu ‘Bu ülkenin Meral Akşener’e ihtiyacı var’

  • İstanbul Gündemi
  • 23.05.2022 - 11:14

Dr. Mimar Kadir Topbaş ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Buğra Kavuncu’nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Bugün buraya iki nedenden dolayı toplandık. Üye sayımızın yüz bini geçtiğini ve 32 bin sandık görevlimizin büyük bir kısmının eğitiminin ve atamalarının tamamlanmış olduğunu kamuoyuyla paylaşmak. Aslında hem seçime hazır olduğumuzu, hem de her geçen gün büyüdüğümüzü ve hedefe yaklaştığımızı göstermek. Bugünün bir diğer önemi de biz birlikte başardık, birlikte başarıyoruz ve ancak birlikte başaracağız demek. Birlikte başardık diyoruz, çünkü en zorlu şartlarda 2017’de kurulan partimizin kurucu il başkanı Sayın Ersin Beyaz ve ekibi, bizlere üzerinde yürüyebileceğimiz bir yol açmıştı ve bayrağı bize devrettiler. Burada bir kez daha kurucu il başkanımıza, il yöneticilerine ve ilçe başkanlarına en derin minnet ve saygılarıma sunuyorum. Birlikte başarıyoruz diyoruz. Demeliyiz. Bir takımın, bir ekibin, bir teşkilatın başarısı birlikteliğine bağlıdır. Ekip ne kadar büyük ve birbirine bağlıysa, birlikteyse o kadar güçlüdür. Netice alıp alamaması da buna bağlıdır.”

“Kapımız bayrağa, bu ülkeye ve bu millete sevdalı herkese açıktır”

“İstanbul’da da tek ve büyük bir ekip vardır. O da İYİ partinin il ve ilçe teşkilatlarıdır. Kapıları bu bayrağa, bu ülkeye ve bu millete sevdalı herkese açıktır. Bu anlayış olmadan, nasıl yüz bin, nasıl milyon olabilirsiniz, nasıl büyür, nasıl iktidar olursunuz? Biz sevgide cömert olduğumuz için birbirimizi sevdik, milletimizi sevdik. O yüzden yüz bin olduk, o yüzden büyüyoruz. Üye hedefimiz için çaba gösterirken bir taraftan da mahalle teşkilatlanmamızı büyük oranda tamamladık. 964 mahallenin büyük bir kısmında, mahalle başkanlıklarımızda bir kadın ve bir erkek temsilcimiz var.”

“En büyük ilham kaynağımız liderimiz”

“Mahalle başkanlıklarımızı oluştururken bir taraftan da siyaset akademimiz eğitim verdi. Tüm teşkilatlarımız, mahalle başkanlıklarımız bu eğitimlere katıldılar. Özellikle provokasyon ve iftiralarla mücadele de sabrın en büyük silahımız, öfkenin is en büyük düşmanımız olduğu tüm zihinlere nakşedildi. Başaracağız diyoruz. Tüm bunların çalışmadan olmayacağını, gerçekleşmeyeceğini biliyoruz. Bunu bize anlatan, aslında anlatan değil, gösteren bir liderimiz var. En büyük ilham kaynağımız liderimiz.”

“Kapı kapı dolaştık”

“Şubat ayıyla beraber Anlat İstanbul programımız başlattık. Bugüne kadar 25 ilçe, 500’e yakın mahalleye girdik. Kapı kapı dolaştık. Sorunlarını kaydedebildiğimiz on binin üzerinde vatandaşımızla görüşme yapmışız. Dokunduğumuz, görüştüğümüz yüz binlerce kişi olmuş. Merkeze hep insanımızı, milletimizi aldık. Onların dertlerini önceliklendirdik. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip herkes bu büyük milletin mensubudur, ağa da odur, Paşa’da odur, bizim milliyetçilik yaklaşımımız bu karta sahip herkesin huzur ve mutluluğunu temin ve tesis etmektir. En büyük önceliğimizdir.”

“Gençler iş değil, köleliği reddediyor”

“Anlat İstanbul çalışmaları kapsamında en çok gündeme gelen konu ekonomi ve ona bağlı olarak yoksulluk ve işsizlik. Dün Maltepe’de sahadaydık. İlçe başkanımız Yağız ve İstanbul milletvekilimiz Yavuz vekille, kalabalık bir grup, bir kahvehaneye girdik. Sohbet ettik. Yine konu ekonomiydi. Birkaç vatandaş her şey çok iyi, bolluk bereket var, işsizlik problemi yok gençlerin iş beğenmeme problemi var dediler. Gençlerimize önerilen maaşla, Maltepe’deki kira ücretlerini ve elektrik faturalarını yan yana koyduk. Ve gördük ki gençler iş değil, köleliği reddediyor. İşverende köle aramıyor, maliyetler belini büktüğümüz için çaresizliğini gösteriyor. Bizim fazla konuşmamıza da gerek kalmadı. Kahvehanedeki vatandaşlar tepki verdi. Makulün sesi her zaman olduğu mantık ve akıl dışılığı susturuyor.”

“Ekonomiden sonra en çok gündeme gelen konu sığınmacılar”

“Ekonomiden sonra en çok gündeme gelen konu sığınmacılar. İlçelere göre farklılık gösterse de, konu her geçen gün, vatandaşlarımız tarafından daha fazla gündeme getiriliyor. Vatandaşımız bu konuda çözüm istiyor, sığınmacıların ülkelerine nasıl ve ne şekilde gönderileceğine dair tatminkar bir cevap ve plan istiyor. Hudutlarımızın namus olduğunu bilen birilerinin bu ülkeyi yönetmesini istiyor.”

“Mahallemdeki binaların yüzde 70’i depreme karşı dayanıksız”

“Kentsel dönüşüm yine birçok mahallede karşımıza çıkan bir konu. Ümit vekilimizle Güngören’de bir muhtarımızla yaptığımız bir görüşmede, muhtarımız adeta çaresizce haykırıyordu. Mahallemdeki binaların yüzde 70’i depreme karşı dayanıksız. İlk büyük depremde yıkılacağını biliyoruz diyor. Göz göre göre ölümü beklemektir bu. “Kentsel dönüşüm” kavramı artık anlamına yitirmiş, adeta çözümsüzlüğün tanımı olmuş. İstanbul’da yüz binlerce vatandaşımız bu durumda ve işin özellikle finansman boyutu çözülemediği için arzu edilen dönüşüm sağlanamıyor. İstanbul’un en öncelikli meselelerinden biridir bu.”

“Uyuşturucu maalesef birçok ilçede karşımıza çıkıyor”

“Uyuşturucu maalesef birçok ilçede karşımıza çıkıyor. Esenyurt’da Genel Başkan yardımcımız Ümit Dikbayır’la bir ev ziyareti yaptık. Bir annenin oğlu, bir eşin kocası ve bir ablanın erkek kardeşinin bağımlılıktan kurtulmak için nasıl çırpındıklarını gördük. Bağımlı arkadaşımızı getirdiler. Gözlerimizin içine bakarak, çaresizliğin ve gelecek endişesinin yarattığı baskıdan kurtulmak için uyuşturucuya çare olarak sarıldığını anlattı.”

“Her ilçeye, en çok gündeme gelen çözüm önerisiyle gidiyoruz”

“İl teşkilatlarının iki ana fonksiyonu vardır. Biri sahada gördüklerini Genel merkeze iletmek ve doğru politikalar üretilmesine katkı vermek, diğeri de Genel merkezin ürettiği politikaları sahaya yansıtmak. Tüm bu tespit edilen problemlerle ilgili çözüm önerilerimizi vatandaşlarımızla paylaştık. Anlat İstanbul haziran ayı sonunda bitiyor. Eylül ayında hemen ikinci kısmını başlatıyoruz. Ve bu sefere her ilçeye, en çok gündeme gelen çözüm önerisiyle gidiyoruz.”

“Oylarımıza çok daha güçlü bir şekilde sahip çıkacağız”

“Sandık güvenliği konusundaki hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Artık atı alan Üsküdar’ı geçemeyecek! Birileri çıkıp “ bir şey olmasa da kesin bir şeyler oldu” diye saçmalamayacak. AA akışı sebepsiz yere veri akışını kesse de biz ne olup gittiğini anlık takip edebileceğiz. Milletin namusu olan oylarımıza, aynı 31 Mart’ta olduğu gibi yine ve hatta çok daha güçlü bir şekilde sahip çıkacağız. Tüm Türkiye eminin olsun!”

“Bu bir bayrak yarışıdır”

“Konuşmamın başında da söyledim. Bu bir bayrak yarışıdır. Zamanı geldiğinde, bizde,  bizden sonra gelecek olan yönetime, sistemi oturmuş, kişilere bağlı olmayan bir il teşkilatı bırakmalıyız. İş hayatında altın bir kural vardır. Özellikle kurumsallaşmasını tamamlamış, güçlü ve köklü kurumlarda bu kriter çok önemlidir. En kıymetli yönetici, kendisinin yokluğunda bile sistemi aksatmadan çalıştırabiliyor,  işletebiliyorsa, o en kıymetli yöneticidir! Her şeyi kendine bağlayan, yokluğunda sistemin tıkandığı, hayatın durduğu yönetici ise en riskli yöneticidir. Bir müddet sonra kitleleri kendisiyle beraber felakete sürükler!”

“Bu zorlu süreçten Türkiye’yi çıkaracak güçlü bir lidere ihtiyaç var”

“Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en zor döneminden geçiyor. Karanlık bir dönemin içerisindeyiz. İnsanımız kutuplaştırılıyor, ayrıştırılıyor ve ötekileştiriyor. Israrla öfke dili hakim kılınmaya çalışılıyor. Biat kültürü ve tek adama bağlı olan bu ucube sistem yaşasın diye, hem içerideki kötü niyetli ve taşeron güçler, hem de dış güçler şeytanın aklına gelmeyecek şekilde algı operasyonlarıyla durdurmak bilmeden çalışıyorlar. Biz ise kendi il teşkilatımız için ne istiyorsak ülkemiz içinde onu istiyoruz. Birlik, beraberlik ve huzur istiyoruz. Güven istiyoruz. Kişilere bağlı olmayan, tıkır tıkır işleyen bir devletimiz olsun istiyoruz. Ucube cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden, tek adam rejiminden acilen kurtulmak istiyoruz. Bu karanlıktan, bu zorlu süreçten Türkiye’yi çıkaracak güçlü bir lidere ihtiyaç var. Çelik gibi bir iradeye, muazzam bir cesarete, merhamet ve şefkate, devlet tecrübesine sahip bir lidere ihtiyaç var. Bu ülkenin tüm bu sıfatları şahsında toplamış Meral Akşener’e ihtiyacı var.”

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.