Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BU ÇALIŞTAY, TESİS YÖNETİM SEKTÖRÜ'NÜN MİLADI OLACAK

  • İstanbul Gündemi
  • 19.10.2020 - 10:28

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı, Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri, Üniversite Eğitmeni ve Mahkeme Bilirkişisi olan Nihat Dönmez, taleplerin iletilmesi amacıyla bir çalıştay kurulacağını açıkladı.

 

Dönmez konu ile ilgili olarak, “Tesis ve Konut Sitesi Yönetim mevzuatının temeli olan 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu, yürürlüğe girdiği 1965 yılından bu yana 10’dan fazla kanun ve kararname ile değişikliğe uğramış olmasına rağmen, günümüz sosyo-ekonomik yapısına cevap vermekten uzak olmakla eleştiriliyor. Yapılan bu kadar değişikliğe rağmen taleplerin karşılanamayışının sebebi, biz sektör ilgililerinin taleplerini bürokrat ve hukuk yetkililerine bir birliktelik üzerinden iletmemiş olmasından kaynaklanmaktadır. Nihayet mevzuata ilişkin hükümler içeren kanun ve kanunlar üzerinde yapılacak değişiklikleri taleplerimiz doğrultusunda yetkililere iletebilecek bir imkan bulmuş durumdayız” diye konuştu.

 

Uludağ Üniversitesi SEM Öğretim Üyesi Muzaffer Ulaşdı, “Sektörümüz iştigali dolayısı ile ilgili en yüksek yürütme organı T. C Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Sn. Murat Kurum‘un yüksek yönlendirmeleri ile, Emlak Konut İdaresi Genel Müdürlüğünde yaptığımız görüşmede; Türkiye genelinde 31ilde temsilciliği bulunan ve benzerlerinin 4 katı kadar üyeye sahip olan bir Derneğiz. (TRKTYD) Kentsel Tesis Yönetim Derneği desteği ile, sektörün hukuki-mali-idari-sosyal yapısalı ve mevzuat yetersizliği konusunda bir raporun bakanlığa sunulmasına ve bir çalıştay ile bu raporun oluşturulması konusunda karara varılmıştır” açıklamasını yaptı.

 

Akademi temsilcileri, Kentsel Tesis Yönetim Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sandalcı‘ ya da desteklerinden dolayı teşekkürlerini bildirdi. Tesis Yönetimi Çalıştayı 28-29 Kasım‘da Kızılcahamam Ankara Eliz Hotel‘de yapılacak.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.