Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BU ARSA VE ARAZİLERE DİKKAT!

  • İstanbul Gündemi
  • 21.01.2021 - 10:19

İnsanların şehir hayatından uzaklaşarak doğaya yöneldiği ve bu nedenle birikimlerini bakir bölgelerde yaptıkları arsa arazi yatırımlarıyla değerlendirmeye çalıştıkları bu dönemde arsa arazi değerlerinin minimum %40 artış gösterdiğini belirten uparazzi Genel Müdürü Hakan Erilkun bu yatırımı yaparken çok dikkatli olunması gerektiğini, özellikle hisseli yer alımı yapılmasının büyük riskler taşıdığını belirtti.

uparazzi’nin Genel Müdürü Erilkun, yaptığı açıklamada hisseli yerlerin alımında 1 TL’lik borcun bile tüm ortakları etkileyebilecek zararlar doğuracağını dava sayıları ile beraber ortaya koydu ve şunları söyledi: “Toprak yatırımında en önemli unsurlardan birisi sorunsuz bir yatırıma imza atmaktır. Bir başka ifadeyle en kazançlı yatırım olan toprak yatırımının tüm detayları düşünülerek sorunsuz bir yatırım aracı olarak edinilmesi gerekir. Bu çerçevede önemli detaylardan biri de alınacak toprağın hisseli olmamasıdır. Zira hisseli arsa arazilerde en küçük bir sorun sadece hisse sahibini değil diğer hisse sahiplerini de etkiler, faydalanma amacı yatırımı elden çıkarma amacına dönüşebilir. Unutmayalım ki ülkemizde hisse sorununun olduğu sadece miras davaları toplam dava sayısı hukuk mahkemelerinde açılan toplam dava sayısının %16,2’sidir.”

Yalnızca bir yıl içinde 350.065 adet hisse paylaşımı temelli izale-i şüyu davası açıldığını belirten Hakan Erilkun, ön alım hakkı gibi riskler de düşünüldüğünde hisseli arazilerin tüm bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.