Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1391
%0.05
Altın 2.292,930
%0.68
Bist-100 9,07
%2.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BEŞİKTAŞ’TAKİ SANATÇILAR ‘BULUŞMALAR’ SERGİSİNDE BİR ARAYA GELDİ

  • İstanbul Gündemi
  • 05.02.2021 - 16:58

Mustafa Kemal Merkezi Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde gerçekleşen açılışı Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat gerçekleştirdi.

Beşiktaş Belediyesi, BELTAŞ A.Ş. iş birliğiyle kültür-sanat etkinliklerinin sınırlandırılmak zorunda kaldığı pandemi koşullarında Beşiktaş’taki sanatçıları ‘Buluşmalar’ sergisinde bir araya getirdi. Mustafa Kemal Merkezi’nde Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat tarafından açılışı gerçekleştirilen sergide, 32 sanatçının toplam 100 eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

“SANATIN VE SANATÇININ YANINDAYIZ”

Açılışta bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş Belediyesi olarak pandemi sürecinde de kültür sanat etkinliklerine ara vermediklerini, sanatı ve sanatçıları her zaman destekleyeceklerini belirterek şunları ifade etti.

“Dijitalde bu etkinlikleri sürdürdük. Online yayınlarımız oldu ve milli bayramlarımızı dijitalden kutladık. İlk pandemi süreci hafiflemeye başladığında parklarımızda “Beşiktaş İyileşecek” etkinlikleri başlattık. Beşiktaşlı komşularımızı tiyatro ve müzikle buluşturduk. Buradaki amacımızda sanatı ve sanatçıyı görünür kılarak sanatın iyileştirici gücünden faydalanmaktı. Sürecin tamamında hem dijitalleşip hem uygun alanları da vatandaşımızın hizmetine açarak onları sanatla buluşturduk. Umarım bu yıl tüm olumsuzlukların ortadan kalktığı bir yıl olur.” Akpolat, sergide emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

“SANAT ESERLERİNİN GÖRÜNÜR OLMASI ÖNEMLİ”

Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi Koordinatörü Murat Demirkol sergide 32 sanatçının toplamda 100 eserinin yer aldığını belirterek, “Serginin en önemli özelliği; Beşiktaş Belediyesi ve Başkan Rıza Akpolat’ın destekleriyle Beşiktaş’ta yaşayan sanatçıların bu sergiye katılması. Özellikle bu dönemde sanat eserlerinin görünür olması çok önemli.” dedi.

“BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SANATÇILARI BİR ARAYA GETİRDİ”

Sergi fikrini Beşiktaş Belediyesi yetkilileriyle paylaşan Ressam Başak Avcı duygularını şu şekilde dile getirdi: “Beşiktaş Belediyesi bize destek olarak biz sanatçıları buluşturdu. Bu dönemde eserlerimizin görünürlüğü açısından büyük sıkıntılar yaşadık. Her şeyi birazcık daha pozitif bir şeye dönüştürmek adına bu sergiyi oluşturduk. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın liderliğinde gerçekleştirilen bu sergiden dolayı çok mutluyuz.”

Buluşmalar sergisi 28 Şubat 2021 tarihine kadar hafta içi her gün MKM Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.