Dolar 32,3165
%0.2
Euro 35,0968
%-0.07
Altın 2.299,250
%0.95
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Beşiktaş’ta 15 Temmuz şehitleri dualarla yad edildi

  • İstanbul Gündemi
  • 16.07.2021 - 17:13

Beşiktaş Kaymakamlığı’nın koordinasyonu ve Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen törende hayatını kaybeden şehitler dualarla anıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin beşinci yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Beşiktaş’ta da, şehitler ve gaziler minnetle yad edildi. Törene, Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Seyhun Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, ilçe protokolü, şehit aileleri ile yakınları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. İlk olarak Barbaros Meydanı’nda açılan 15 Temmuz temalı sergi ziyaret edildi.

Beşiktaş Belediyesi’ni ait led araçtan 15 Temmuz günü yaşanan hain darbe girişimine ait görüntüler yayınlandı. Ardından Ortaköy Mezarlığı’na geçilerek 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü’nde 21 yaşında şehit olan Batuhan Ergin kabri başında Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla anıldı.

Daha sonra Ortaköy Camisi‘nde 15 Temmuz’da hayatını kaybeden şehitler için Mevlid-i Şerif okundu. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla 15 Temmuz şehitleri anıldı. 15 Temmuz’da hayatını kaybeden şehit Şenol Sağman da Riva Mezarlığı’ndaki kabri başında dualarla yad edildi. Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Seyhun Şahin Ergin ve Sağman ailesine Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat adına Türk bayrağı hediye etti.

“ATA’MIZIN DEDİĞİ GİBİ; EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

Şehit ve gazilerimizi yad eden Başkan Akpolat 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen kahramanlarımızı anarak şu ifadeleri kullandı: ‘’ Ulusal egemenliğimize ve demokrasimize yönelik hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde, 15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Ata‘mızın dediği gibi; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!’’

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.