Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BBP İSTANBUL İL BAŞKANI MUTLU FURTANA İLE İSTANBUL'A DAİR ÖZEL RÖPORTAJ

  • İstanbul Gündemi
  • 10.01.2021 - 21:14

“BİZ YAPILMAYANLARA DA TALİBİZ”

Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanı Av. Mutlu Furtana, hayat hikayesini ve siyaset serüvenini gazetemize anlattı. Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde dünyaya gelen Furtana, İstanbul’a taşındıktan sonra Sivaslıların meşhur tabiri olan Yiğido tabirini şu sözlerle açıkladı; “Bize Sivas’ta Yiğido derler ama İstanbul’a geldiğimde, 81 vilayetten de yiğidoların olduğunu gördüm” diyerek hayat hikayesine şöyle devam etti; “1987 Sivas Koyulhisar doğumluyum. 17 yaşına kadar Sivas’ta İlköğretimi, Orta Öğretimimi ve lise 2’ye kadar Koyulhisar’da 5 bin nüfuslu bir ilçede eğitimimi tamamladım. Daha sonra 17 yaşındayken İstanbul›a geldik, liseyi burada bitirdim. Ama tabii bize Yiğido derler Sivas’ta ama İstanbul’a geldiğimde ise gördüm ki aslında 81 vilayetten de yiğidoların olduğunu gördüm. O nedenle İstanbul bizim için çok değerli. Her sokağın her mahallesi bir kültür mirası niteliğinde, her sokakta ayrı bir renk var. Her köşesi ayrı renkli ama tabii ki bugüne kadar yapılanlar olduğu gibi yapılmayanlar da var. İnşallah Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak bundan sonra yapılmayanlara da talibiz. Zaten yapılanlar yapıldı, yapanlardan Allah razı olsun yaptırandan da Allah razı olsun. Nitekim bundan sonra yapılmayanları yapmaya talibiz. Bu perspektifle yola çıktık inşallah güzel şeyler yapacağız” 

-İstanbul gibi bir şehre il başkanı sıfatıyla seçildiniz. Bu yola çıkmadan önce bize siyasi geçmişinizden de bize bahseder misiniz?

“PARTİ İÇİNDE ÇEŞİTLİ GÖREVLER ÜSTLENDİM”

“Siyasete Büyük Birlik Partisi ile başladım, bu partinin üyesiydim. Daha sonra bir dönem İstanbul İl Başkanlığı Hukuk ve Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptım. Sonra kongreye gittik ve İstanbul İl Genel Sekreterliği görevine getirildim. Yine Büyük Birlik Partisi olarak Ankara‘da büyük kongremiz oldu. Sayın genel başkanımız Mustafa Destici‘nin seçildiği kongrede MKYK üyesi olarak seçildim. 

İl Genel Sekreterliği üyeliği görevini birlikte götürüyordum. Son olarak dün, genel başkanımızın takdiri ile İstanbul İl Başkanı oldum ve siyaseten devam ediyoruz”

stanbul‘a dair bir plan veya kafanızda gerçekleştirmek istediğiniz ilk proje var mı? 

“BBP’Yİ HER İLÇEDE GÖRMEK İSTİYORUZ”

Bizler teşkilat anlamında şu anda 22 ilçede Büyük Birlik Partisi olarak ilçe başkanlığımız var. İstanbul 39 ilçe, o yüzden insanların ulaşımı açısından Büyük Birlik Partisi‘nin her ilçede görmek istiyoruz. İlçe Başkanlığımızın olmadığı bir ilçe görmek istemiyoruz. Bu nedenle partiye ulaşım irtibatını daha da kuvvetlendirmeyi düşünüyoruz. Bugüne kadar yapılmış hizmetler var ama bunu daha da ileriye götürüp bu konuda güzel adımlar atmayı düşünüyoruz. Teşkilatımızla alakalı olarak bazen bize ulaşıyorlar diyorlar ki biz, Büyük Birlik Partisi‘ne üye olmak istiyoruz ama ulaşacağımız bir yer yok o zaman vatandaşlarımız ise şu anda bir önceki İl Başkanımız Yaşar Sayan’da bir çalışma başlattı sosyal medya ve internet sitemiz üzerinden üyelik başvurusu yapılabiliyor. Tabi burada internet ve sosyal medya mecrası şu an bizim için çok önemli, ancak yüz yüze kendimizi göstererek, insanlara kendimize tanıtarak, kendimizi ifade ederek üye kazanmamızın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

-İstanbul‘a gelecek olursak sizce İstanbul‘la alakalı, daha doğrusu şu an İstanbulluların neye ihtiyacı olduğunu ve hangi sorununun İstanbul halkını sıkıntıya soktuğunu düşünüyorsunuz? 

“HEPİMİZİN ORTAK CEVABI TRAFİK SORUNU”

“Yaklaşık 18 yıldır İstanbul‘dayım, şimdi İstanbul’un en büyük sorununu kime sorarsanız sorun, hepimizin ortak cevabı açıkçası trafik olur. Bir an önce artık havadan mı yol yapılır, yerden mi? Yolların hepsi yeniden dizayn edilir bir şekilde trafik sorununun çözülmesi lazım. Bizim Büyük Birlik Partisi İl başkanlığımız Mecidiyeköy‘de, benim ofisim Ataşehir‘de şimdi Mecidiyeköy‘den saat 6 da Ataşehir‘e geçmek istesem trafik olmasa 15 dakikada geçebileceğim ama trafik olduğu için bazen 2 saat alıyor. Yani kilometreye baktığımız zaman 15 kilometrelik bir yerden söz ediyoruz ama 2 saatimizi alıyor ve bizim için vakit her şeyden önemli Çünkü her şeyi satın alabilirsin ama vakti satın alamazsın yollarda ömrümüz geçiyor. O yüzden kaybettiğiniz bir dakika bile bizim için çok önemli, bir an önce bu sorunu çözülmesi lazım. İkincisi gelecekte bütün dünyada kapsayan bir sorun daha var. Bu yılda İstanbul‘da da bunun yansımalarını bu yıl gördük, baraj doluluk oranlarının neredeyse yüzde yirmilerim altına indiğini gördük. Bu nedenle ileride bu sorunla karşılaşmamak için deniz suyunun arıtılması dahil birçok yöntemin denenmesi taraftarıyım. Aksi takdirde tüm dünya gibi ülkemizde de su sorunu yaşanacaktır. Ama İstanbul‘da gerçekten ciddi adımlar atılması lazım çünkü neredeyse kayıt dışı ile birlikte 22-23 milyon nüfusa sahibiz. Bir an önce su sorunu ile alakalı adımlar atılması lazım, aksi takdirde büyük sıkıntı yaşayacağız gibi duruyor”

-Şu anda İstanbul yönetimi ile alakalı Büyükşehir Belediye Başkanı’nın çalışmalarını nasıl buluyorsunuz? Memnun musunuz? Eksiklikler var mıdır? Veya daha farklı projeler yapılabilir mi? Bu konudaki düşünceleriniz neler?

“İSTANBUL BUNU HAK ETMİYOR”

“Açıkçası ben 2006 yıllarında Kadıköy‘de çalışıyordum. Evimiz ise Kağıthane’de idi. 120’ler vardı o zamanlar o hatları kullanırdık. Metrobüs yapılmamıştı o zamanlar o yüzden bizde tutunur, yukarıdan kafamızı koyarak yani uyuyarak giderdik. Daha sonra İstanbul‘da Metrobüs fısıltıları başladı. Bana sorarsanız, Metrobüs gerçekten İstanbul için tarihi bir projesiydi. Neden biliyor musun? Çünkü o yol eziyetini çektim. Bu nedenle metrobüsü yapanlara sonuna kadar destek verilmesi lazım geldiğini de düşünmüşümdür. Ama şu anda açıkçası Büyükşehir Belediye Başkanının yani Ekrem imamoğlu‘nun benim gördüğüm ekstra bir kazandırdığı Projesi yok. İstanbul‘a mevcut projelerin devamı niteliğindeki projeler yapılıyor ki hepsi zaten devam ediyor. Tabi bu kadar kısa süre içerisinde daha farklı iyi şeyler yapılabilir miydi? Buna gelince fazla zaman olmadı neredeyse 2 yıla yaklaştı, o nedenle ben gördüğüme inanırım. Ancak pek de bir şey görmediğim için bir şey yapıldığını da düşünmüyorum. İstanbul bunu hak etmiyor. Tabii bir an önce eksikliklerin giderilmesi lazım, Özellikle bu trafik sorununun gerekirse bütçenin büyük kısmını buna ayrılıp bu işin çözülmesi lazım”

-Kentsel dönüşüm konusunda ne düşünüyorsunuz? Sorunlar var mı? Varsa nasıl bir çözüm yolu bulunabilir?

“İNŞAAT SEKTÖRÜ DURDUĞUNDA EKONOMİ DE DURUYOR”

“Kentsel dönüşüm ilk başlarda çok güzel bir çözümdü, Fikirtepe‘de uygulanmaya çalışıldı. Daha sonra Kağıthane bölgesinde sanırım uygulanmaya başlandı. Onun haricinde yine Anadolu Yakası‘nda Ataşehir’de de inşaatlar başladı, aslında güzel gidiyordu. Fakat inşaata yatırım yapmak yani Kentsel Dönüşüm anlamında yatırım ülkeyi inşaat sektörüne bağlanmak olur. Bu da doğru bir yaklaşım değil. Bence devlet eliyle bu binaların güçlendirilmesi daha mantıklı olur. Aksi takdirde tamamen özel sektör ile inşaata yönelip kentsel dönüşümden binalar yaptırmak, ülkeyi inşaat sektörüne bağlamak anlamına geliyor. Doğal olarak inşaat sektörü durduğunda da ekonomi duruyor. Çünkü neredeyse 2 binin üzerinde inşaat firması krizden etkilenmiş oluyor. O nedenle önümüzde birde Pandemi dönemi var. İnşaat maliyetleri çoğaldı, şu anda inşaat durmuş vaziyette. Kentsel dönüşümün uygulanmasındaki sakıncaları gördüğümüzde en önemli yer Fikirtepe’dir. Fikirtepe‘de yıllardır inşaatlar yığıldı da yığıldı. Sonunda ne oldu? İnşaatlar tamamlanamayınca devlet eliyle tamamlandı. Yani kentsel dönüşüm devam etsin, bitsin demiyoruz. Çünkü devlet her şeyin altından tek başına çıkamaz bir şekilde vatandaşın da elini taşın altına koyması lazım ama TOKİ‘nin biraz daha aktif olabileceğini düşünüyorum”

-Buradan İstanbullu vatandaşlara partiniz ve şahsınız adına bizim vasıtamız ile vermek istediğiniz mesajınız var mı? Varsa nedir? Bir de bundan sonra İstanbul‘da nasıl bir Büyük Birlik Partisi bizi bekliyor olacak?

“100 BİNİN ÜZERİNDE İSTANBULLU PARTİMİZE OY VERDİ”

“İstanbul‘da Büyük Birlik Partisi herkesi kucaklayacak, herkese kapılarını açacak. Aslında en son yerel seçimlerde 100 binin üzerinde İstanbullu oy verdi ama baktığımız zaman siyasi partiler yargıtaydaki sorgulamayı yaptığı zaman 25 binde kalıyor. Sadece yerel seçimlerde yine Türkiye toplamında oy sayımı 900 binin üzerinde şimdi bu kadar oy verilen bir partinin 25 bin üye sayısının olması bizi üzüyor. Niye 25 bin üyemiz var ama aldığımız oy 900 binin üzerinde. O nedenle ilk önce istanbullara çağrım gelin Büyük Birlik ile tanışın ve bizim içerimizde hem üye olarak hem de yönetici olarak yer alın. Birinci isteğimiz bu İstanbullulardan. Çünkü biz her zaman ruhu şad olsun rahmetli genel başkanımızın Muhsin Yazıcıoğlu‘nun döneminden bu yana dürüst bir siyaset yapıyoruz. Hiçbir zaman devletten destek almadık. 27 yıldır bu partiyi kendi öz varlıklarımızla ayakta tutuyoruz. O nedenle istanbullulardan isteğim Büyük Birliğe uzak kalmasınlar, büyük birliğin içerisinde yer alsınlar”

-Peki üye olmak isteyenler sizlere nasıl ulaşacaklar?

“Partimize ait internet sitemiz var. bbpi.org.tr şeklinde adrese girdiklerinde sağda bir üyelik ikimiz var. Üyelik linkine tıkladıkları vakit, oraya bilgilerini giriyorlar, biz de ertesi hafta kendilerini hemen üye yapıyoruz. Üye olmak için sadece online değil gelmek ve görmek isterlerse yerimiz belli, Mecidiyeköy’deyiz İlçe Emniyet Müdürlüğü‘nün yanındayız. İnşallah dediğim gibi güzel işler yapacağız ama İstanbul‘la birlikte İstanbul halkı ile birlikte yapmak istiyoruz. Hep birlikte yapmak istiyoruz, bu yolda biz elimizi taşın altına koyduk, kendi kendini yönetmek isteyen her vatandaşta gelsin Büyük Birlik Partisi içerisinde İstanbul‘u bizimle birlikte yönetsin”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.