Dolar 32,5761
%0.28
Euro 34,9512
%-0.06
Altın 2.444,780
%0.35
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BATIDA BİR ASYALI ‘CHINATOWN’

  • İstanbul Gündemi
  • 26.05.2021 - 23:02

Ne zaman New York’a yolum düşse mutlaka gelirim, nedenini bilmiyorum ama üzerimde garip bir mutluluk hissi bırakan nadir yerlerden bir tanesidir. Sessizliği ve sakinliği seven biri olarak bu kadar kalabalık bir yerde nasıl mutluluk duyuyorum emin değilim ama sanırım kendiliğinden bir çoşku oluyor içimde, bu tamamen bu semtin renkleri ve dinamik enerjisinden kaynaklı olabilir.

Chinatown, New York’un Manhattan semtinin Lower Manhattan bölgesinde bulunan bir mahalledir. 2014 yılından itibaren nüfusu giderek kalabalıklaşmış olan bölge yaklaşık 107,000 civarına yaklaşan nüfusuyla New York’un en eski ve bilinen mahallesidir.

Sokakları hep canlı, cıvıl cıvıl ve kalabalıktır. Batı yarım kürenin en canlı nüfusuna ev sahipliği yapan bölge gece gündüz canlı ve kalabalıktır.

Bölge birçok Çin ve Güney Doğu Asya mutfağına ev sahipliği yapan restorana sahiptir. Değişik lezzetler denemek isteyenler için unutulmaz bir yer ve vazgeçilmez bir mekân olacaktır.

Çin mantısı, domuzlu ekmek ve farklı çeşitlerde noodle servisi yapan birçok mekân lezzet arayan turistlerin uğrak noktasıdır.

Kalabalık sokaklarında gezdiğinizde kendinizi tamamen uzak doğuda gibi hissedersiniz. Bölge içerisinde bulunan sokaklarda birçok hediyelik eşya satan dükkân bulunur ve sevdikleriniz için bir farklı bütçelerde hediye imkânı bulabilirsiniz. Sokaklarında bulunan baloncuklu çay mekânlarında aromalı birçok lezzette çay bulunmaktadır ve mutlaka denenmesi gerekir.

Her noktada taze meyve ve sebze, taze ve kurtulmuş balık satan pazarlar mevcuttur ve bu pazarda dolaşmak alış veriş yapmak gerçekten keyiflidir.

Bölgenin içerinde yaşayan halk Chi yapmak, satranç ve mahjong oynamak için ‘Colombus Park’ta buluşur, burası keyifli bir yerdir.

Biz ‘Wo hop Next door’ adlı restoranı denedik ve çok memnun kaldık, çevredeki dükkânlardan birçok uzak Doğu temalı ufak süs eşyası aldık. Doğallığı bozulmamış yerleri seviyorsanız yolunuz düşerse mutlaka uğrayın, Chinatown batı medeniyetinde bir Asyalı gibi sizi sarmalayacaktır.

İyi hafta sonları dilerim.

Zeynep Çay - İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.