Dolar 32,7007
%0.7
Euro 34,9095
%0.51
Altın 2.505,300
%0.84
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKONSOLOS KELLER KAĞITHANE BELEDİYESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

  • İstanbul Gündemi
  • 18.11.2020 - 09:38

Kağıthane Belediyesi‘nin geçen aylarda restore ederek hizmete açtığı tarihi Sadabad Kasrı Çamaşırhanesi‘nde gerçekleşen buluşma yaklaşık bir saat sürdü. Ziyarette iki ülke arasındaki ilişkiler, pandemi ve yerel yönetim politikaları konuşuldu.

 

Yaklaşık bir yıl önce Macaristan‘ın İstanbul Başkonsolosu görevine atandığını belirten Keller, ‘‘Konsolosluğumuzun yeri Kağıthane‘de. Bu yüzden Kağıthane‘nin bizde ayrı bir önemi var. Son bir yılda Kağıthane‘de yaşanan hızlı değişim ve dönüşüme yakından tanıklık ettik. Belediye Başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

 

Başkonsolos Keller Başkan Öztekin‘e, Macaristan Konsolosluğu‘nun hazırlattığı fotoğraflarla tarihi İstanbul‘u anlatan albüm hediye etti. Albümde Kağıthane‘nin daha önce görülmemiş tarihi fotoğrafları da yer alıyor.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin iki ülke arasındaki tarihten gelen dostluğun bugün daha güçlü şekilde kendini gösterdiğini söyledi.

 

Buluşma sonrası Başkan Öztekin ve Başkonsolos Keller birlikte tarihi Sadabad bölgesini gezdi. Başkan Öztekin gezide Başkonsolos Keller ve beraberindeki heyete Kağıthane’nin tarihi ve kültürel varlıklarını anlattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.