Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başkan Yılmaz: “Can kaybı yok, 2 yaralı var”

  • İstanbul Gündemi
  • 29.11.2021 - 21:50

Afet Koordinasyon Merkezinde yaptığı açıklamada 2 vatandaşın hafif şekilde yaralandığını ve maddi hasarın dışında can kaybı yaşanmadığını söyleyen Başkan Yılmaz, “307 personelle sahadayız. Tüm vatandaşlarımıza kiremit düşmesi, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmalarını rica ediyorum.” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan şiddetli fırtına ve yağış uyarısının ardından öğle saatlerinden itibaren Silivri’de şiddetli lodos etkili oldu. Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinde oluşturulan kriz masasında gelişmeleri takip etti. Kaymakam Toğan ve Başkan Yılmaz, burada merkez sorumlusu Uğur Tozlu’dan meydana gelen olumsuzluklarla mücadele çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan Yılmaz, Afet Koordinasyon Merkezinden yaptığı açıklamada, vatandaşları kiremit düşmesi, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyardı.

“247 OLAYA MÜDAHALE EDİLDİ”

Silivri’de kuvvetli lodos nedeniyle yaşanan olumsuzluklar hakkında kamuoyunu bilgilendiren Başkan Yılmaz, 16.30 itibarıyla elde edilen son durumu şu şekilde açıkladı: “Kıymetli hemşehrilerim öncelikle hepimize geçmiş olsun. Belediyemiz, ilçe jandarma ve ilçe emniyet olmak üzere 307 personel ve 89 araç ile sahadayız. Kuvvetli fırtınaya bağlı olarak meydana gelen 247 olaya müdahale edilmiştir. Hasar tespit çalışmalarına başlanmıştır. 2 vatandaşımız hafif derecede yaralanmıştır. İlçe Kaymakamımız Sayın Tolga Toğan ile Afet Koordinasyon Merkezimizdeyiz ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz. SAK ekiplerimiz başta olmak üzere, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüze ait toplam 307 personel ve 89 araçla fırtınanın etkilerine müdahale ediyoruz. Çok şükür ki şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşamadık. Çatı devrilmesi sonucu 2 vatandaşımız hafif yaralı. Şu ana kadar yapılan tespitlere göre 49 çatı uçması, 110 ağaç devrilmesi, 7 tabela (Tag) devrilmesi, 2 adet araç kazası ihbarına ekiplerimiz müdahale etti. Hasar tespit ve müdahale çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Fırtınanın saat 24.00’e kadar etkili olacağı yönünde AFAD bilgisi var. Tüm vatandaşlarımız acil durumlarda 444 20 47 numaralı telefondan Afet Koordinasyon Merkezimize ulaşabilirler. Kiremit düşmesi, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olmalarını rica ediyorum.” dedi.

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.