Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKAN YAZICI’DAN CHP’YE BETONLAŞMA TEPKİSİ

  • İstanbul Gündemi
  • 14.10.2020 - 10:46

Tuzla Belediye Meclisi’nde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun öne sürdüğü, “Tuzla’yı betonlaştırıyorsunuz” eleştirilerine sert cevap verdi. Cumhuriyet Halk Partisini Tuzlalılara şikâyet eden Başkan Yazıcı, şunları söyledi. “Aydınlı Mahallesi’nde planların yüksekliğinden ve betonlaşmadan bahsediyorsunuz. Aydınlı planlar eskiden beri 1/75’di. TOKİ orada 1/25’lik planlama yaptı. Bu ne yaman çelişkidir. Tuzla halkı duysun. Diyorsunuz ki, ’Tuzlayı betonlaştırıyorsunuz’ Mevcut TOKİ planları 1/25. Aydınlı 1/75 daha yoğun bir yer. TOKİ, mevcut binalarını 1/20 yaptı. Ve daha lüks yapmaya çalıştı. Ama siz de dâhil, vatandaş da biz de dedik ki bunu 1/75 yapın. Israrla hala betonlaşıyor diyorsunuz. Bu ne yaman çelişkidir.” dedi.

 

‘ESKİ TÜRK FİLM’LERİNİ İZLEYİN DE GÖRÜN REZALET YAPILAŞMALARI’

 

Başkan Yazıcı sözlerine şöyle devam etti; “Betonlaşma ile ilgili bir şey söylediniz. Ben de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde cevabını verdim. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir devlet adamı olarak, bir devlet büyüğü olarak kullandığı muhteşem bir devlet adamlığı ifadesini aldınız siyaseten kullanıyorsunuz. 2004 yılında ben, ilçe başkanıydım. Beni ilgilendirmez demeyip sordum. Bir devlet adamı ben 20 yıldır buradayım, ben 30 yıl öncesi 40 yıl öncesi yapılaşmaya, 50 yıl önceki yanlışlara sesiz kalırım, beni ilgilendirmez’ demez. Gerçek bir devlet adamı. ‘Biz bu şehre ihanet ettik’ derken siz arkadaşlar eski Türk Film’lerini izleyin de görün rezalet yapılaşmaları. Eski Türk Film’lerine bakın. Ben Kartal’da büyüdüm. Kartal’ın hepsi kaçak. 5 katlı binanın 3 tanesi kaçak. CHP zamanında arkadaşlar hatırlatırım. Daha 70’lere gidelim mi? 80’lere gidelim mi? Sayın Cumhurbaşkanımız bir ifade kullandı. ‘Biz bu şehre ihanet ettik’ derken, bir devlet adamlığı düşüncesi ile genel manada ‘biz’ diyerek, bir ülke olarak biz diyerek bu şehre, böyle bir şey söyledi. Ama siz ‘kendi dönemi için konuştu’ gibi aldınız bunu itiraf etti dediniz. Samimiyetle söylenen bu ifadeyi siyaseten kullanmak ne kadar yanlış bir şey” dedi.

 

BETONLAŞMA VE KAÇAK YAPILAŞMAYI CUMHURBAŞKANIMIZ ÖNLENMİŞTİR

 

2006 yılında hayata geçirilen Yerel Yönetimler Kanunu neticesinde kaçak yapılaşma ve gecekondulaşmanın önüne geçildiğini belirten Başkan Yazıcı, “Ben sayayım mı CHP’nin ne kadar ihanet ettiğini? Gecekondulaşmanın hangi dönemde olduğunu? 2006 yılında bir yasa geldi. Eski belediye başkanları kaçaklara müsaade ediyordu. Nasıl müsaade ediyordu, diyordu ki ‘Sen yap ben sana bir ceza yazarım’ deyip geçiyorlardı. Adalet ve Kalkınma Partisi ile Recep Tayyip Erdoğan iktidara geldikten sonra 2006 yılı itibariyle yerel yönetimler kanunu getirdi. Yapanı da yaptıranı da sorumlu kılarak gecekondulaşmayı önlemiştir. Kaçak yapıyı önlemiştir. Cumhuriyet tarihinde de bunun önlemini alan, kanun getiren tek devlet adamıdır. Ve bu zihniyet ile devam etmiştir. Bunu bilin lütfen” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.