Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başkan Usta’dan Doğalgaz Zammına Gönderme

  • İstanbul Gündemi
  • 02.11.2021 - 00:55

 İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta ekonomiye dair yaptığı açıklamada doğalgaza yapılan zammı ele aldı.

 Usta; “AK Parti Bazı Konuları Çok Büyütüyor”

Erhan Usta yaptığı açıklamada “Bugün genel olarak sıcak gündemde doğalgaz zamları var.Enerji konusuyla ilgili olarak bazı düşüncelerimi kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Enerji Bakanlığı ve bağlı ilgili kuruşlarla görüşüyoruz. Enerji bakanının sabah sunumu oldu. Sunum maalesef çok sıradan bir sunum hiçbir analiz yok. Çok önemsediğimiz bu Paris iklim anlaşması imzalandı. Bunun bizim sanayimize, enerji sektörümüze, ekonominin geneline bir kısım etkileri olacak. Hadi sanayiye olan etkilerini Ekonomi Bakanlığı çok analiz edemeyebilir ama mutlak surette enerji sektörüne olan etkilerin analiz edilmesi lazımdı. Bunla ilgili bir tane cümle var. Sadece anlaşma imzalandığı ifade ediliyor. Hatta bütçede ne ayrılıyor diye baktığınızda Enerji Bakanlığı bütçesinden 2 buçuk milyon liralık bir ödenek ayrılmış. AK Parti hükümetleri bazı konuları çok büyütüyor. Anlaşma imzalandıktan sonra zannedersiniz ki çok ciddi bir önem verilecek. Ama verdikleri önem Enerji Bakanlığı bağlamında sadece 2 buçuk milyon liralık bir ödenek konulmasından ibaret. Dolayısıyla anlaşma imzalandı ancak ne olacak ne bitecek sektör nasıl etkilenecek hiçbir analiz yok.” dedi.

Üst üste seri şekilde doğalgazda zamlar yapıldı

 Yapılan doğalgaz zamlarıyla ilgili olarak Usta “ On ay üst üste seri şekilde doğalgazda zamlar yapıldığını hepimiz biliyoruz. Sabah yine bir zamla uyandık. Bu zamlar konutta yapılmıyor. Buda muhalefetin bir anlamda belki bir başarısı. Milletin alım gücünün düştüğünü sık sık ifade ettiğimizden dolayı konuta bu zamları yapmayı gözleri kesmedi. Fakat yılın başından beri doğalgazda yüzde on sekizlik bir artış yapıldı. Bu yüksek bir artıştır” şeklinde ifadeler kullandı.

NEDEN BU ZAMLAR YAPILIYOR?

 Doğalgaz zamlarının neden bu kadar arttığına dair açıklama yapan Erhan Usta “Bu yıl için 60 milyar metreküp civarında bir doğalgaz tüketimi olacak. Geçen yıl ve bu yıl bir kısım kontratlar uzun vadeli kontratlar bitti yani doğalgaz alım sözleşmelerimiz bitti fakat enerji bakanlığı ve hükümet bu anlaşmaları yenilemedi. Sözleşmeler yenilenmediği için 14 milyar metreküp civarında açık oluştu. Bu açık çok yüksek fiyatlarla spot piyasadan temin ediliyor.” dedi.

 

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.